Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Spotkania, wydarzenia, wizyty i wyjazdy Ogrodowiska w 2011 - podsumowanie 22:41, 30 gru 2011

Do góry
Tych zdjęć jeszcze nie widzieliście

Storczyki czekają grzecznie na swoją kolej. Kiedyś o nich napiszę.

Spotkania, wydarzenia, wizyty i wyjazdy Ogrodowiska w 2011 - podsumowanie 22:39, 30 gru 2011

Do góry
STYCZEŃ

Rok 2011 obfitował w wiele wydarzeń. Jak przeglądam zdjęcia to aż się nie mogę połapać w terminach. Jeśli przestawię kolejność - proszę mi wybaczyć.

I ważne wydarzenie to wyjazd na targi ogrodnicze w Essen - 24.01 - 27.01.2011

To dla mnie coś nowego, ale sporo tam zobaczyłam a przede wszystkim mam mnóstwo zdjęć, pomijając wypadek przy wgrywaniu i stratę 1.500 fotek, w tym niezapomnianych ciemierników. Nie mogę tego przeboleć.

Niestety...nadgorliwość i głupota oraz rutyna - i po zdjęciach Dobrze, że Witek trochę ciemierników zrobił. Ale ogólnie - nie ma co biadolić i trzeba iść naprzód. Essen to wspaniała wystawa.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:36, 30 gru 2011

Do góry
Odpowiedz niezastąpionej Danusi:

Gardenarium napisał(a)]Sadzić, podlać albo zadołować z doniczką do ziemi i też podlać w doniczce.
Jeśli miejsce jest znane to sadzić do gruntu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:32, 30 gru 2011

Do góry
Zaczynam podsumowanie 2011 , ale zrobię to w oddzielnym wątku Bo dobiję do tysiąca
Świerk serbski - Picea omorika 22:30, 30 gru 2011

Do góry
Sadzić, podlać albo zadołować z doniczką do ziemi i też podlać w doniczce.
Jeśli miejsce jest znane to sadzić do gruntu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:39, 30 gru 2011

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Byłeś tam?

U nas masz taką okazję w tym roku, bowiem ten ogród jest na liście 16 innych do odwiedzenia, Ja tam byłam w czerwcu.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/65-ogrody-angielskie-the-beth-chatto-gardens

Pięknie tam. Jeśli będziecie, zróbcie jeszcze więcej zdjęć, koniecznie
Kubusiowo 21:26, 30 gru 2011

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Gosiu, uzmysłowiłam sobie, że byłaś pierwszą osobą z Ogrodowiska, którą poznałam osobiście. Przyjechałaś do mnie pewnego razu.

Poważnie?! A ja myślałam, że któraś z kolei Super sprawa być "tą pierwszą"
.....pamiętam jak napisałaś do mnie żebym przyjechała. Ucieszyłam się jak nie wiem a jadąc do Ciebie przez głowę mi przeszła taka myśl, że możesz być seryjnym mordercą hihihihi No bo kto przy zdrowych zmysłach, po kilku wymienionych wiadomościach zaprasza nieznaną babę do siebie??? Chyba jesteś jedyną tak odważną kobietą jaką znam Nie zmienia to faktu, że w pewnym sensie Twoje zaproszenie zmieniło moje życie! I za to będę Ci wdzięczna po grobową deskę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:55, 30 gru 2011

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czekam na wiosnę i robię podsumowanie, ale tyle tego jest, że załamałam ręce

Ja też się do tego zdjęcia uśmiecham
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:54, 30 gru 2011

Do góry
annawu napisał(a)

Fajne wspomnienia, a ja chyba zacznę od tego kto mnie w ogrodzie w tym roku odwiedził. Potem pory roku

Danusiu już się czerwienię ja jeszcze na tym forum nie zostawiłam u Ciebie wizytówki, ale Twój ogród znam już od dawna i cały czas podziwiam.

Aniu - najwyższy czas
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:50, 30 gru 2011

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Fajne wspomnienia, a ja chyba zacznę od tego kto mnie w ogrodzie w tym roku odwiedził. Potem pory roku

Danusiu już się czerwienię ja jeszcze na tym forum nie zostawiłam u Ciebie wizytówki, ale Twój ogród znam już od dawna i cały czas podziwiam.
Kubusiowo 20:46, 30 gru 2011

Do góry
Gosiu, uzmysłowiłam sobie, że byłaś pierwszą osobą z Ogrodowiska, którą poznałam osobiście. Przyjechałaś do mnie pewnego razu.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:32, 30 gru 2011

Do góry
Czekam na wiosnę i robię podsumowanie, ale tyle tego jest, że załamałam ręce

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:56, 30 gru 2011

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu - kule są więcej owinięte lampkami czy mi się tak wydaje?

Dobrze- doszło po jednym komplecie

Widać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:17, 30 gru 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Danusiu - kule są więcej owinięte lampkami czy mi się tak wydaje?

Dobrze- doszło po jednym komplecie
Dokupujemy kawałek działki = zmiany na wiosnę. Co by tu posadzić? 19:04, 30 gru 2011

Do góry
To bardzo dobry pomysł na warzywnik za garażem. A może na ścianę puścić winorośl prowadzoną poziomo?

Dalej mały sadzik jeśli jest takie zapotrzebowanie.

Na żywopłot wybierz Hicksii lub po prostu najtańsze dostępne egzemplarze.

Róże da się przesadzić.
Ogród zapachów u Jasi 18:16, 30 gru 2011

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Jasiu, to oliwnik czy rokitnik? A jeśli rokitnik to bez drugiej połowy?

Przeszłam się jeszcze raz po Twoim ogrodzie i dojrzałam, że to jednak oliwnik. On pięknie pachnie, prawda?

Masz rację Ewo to oliwnik, , ma drobne kwiatki o mocnym i przyjemnym zapachu.

Lustro w ogrodzie 17:00, 30 gru 2011

Do góry
Pomysł na to jak umiejscowić lustro, gdy nie mamy muru w ogrodzie. Budujemy masywną bramkę na końcu osi widokowej lub za wodą.

Koniecznie to zobaczcie

http://www.gapphotos.com/featuredetails.asp?featureref=459
U Przemka w ogrodzie. 16:58, 30 gru 2011

Do góry
Myślę, że byłoby cudnie. Te serby są gołe bo nic jeszcze nie wypuściły, ale popatrz, jak tną o Bloomów.
Galerie zdjęciowe- tam jest pokazówka jak kompaktowo może wyglądać każdy iglak.

https://www.ogrodowisko.pl/szukaj?utf8=%E2%9C%93&q=bressingham

No i jeszcze nasz sztandarowy link dla każdego miłośnika iglaków

http://www.baltezers.lv/?atvert=galerijas&gid=4
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 16:47, 30 gru 2011

Do góry
Dziś w moim ogrodzie o zmierzchu

Podlałam kule

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 16:40, 30 gru 2011

Do góry
ele2001 napisał(a)

My ogrodnicy mamy podobne marzenia ja też rozglądam się za kawałkiem ziemi marzy mi się ogród pokazowy i mała szkółka - planuje ja już cztery lata coś na wzór damp garden Beth Chatto mój ideał ogrodu -miejsce już wybrałem jest piękne żyzne wilgotne torfowe ziemie niedaleko mnie

Byłeś tam?

Niestety nie, wiem że to nie to samo ale oglądałem piękne zdjęcia moich znajomych którzy przypadkiem mieli okazje odwiedzić to miejsce- ogród leśny, żwirowy, piękne ale najbardziej podoba mi się wodny pewnie dlatego że najwięcej w nim roślin które uwielbiam,kiedy się dowiedziałem że takowy istnieje przeszukałem wszystkie źródła dotyczące tego niezwykłego miejsca sam nigdy pewnie bym się nie wybrał i chyba nie znam osób którzy w takim stopniu podzielają moją pasje ogrodnictwem aby na taką wycieczkę się wybrać myślę jednak że będę miał jeszcze ku temu okazje oczywiście z "ogrodowiskiem"

U nas masz taką okazję w tym roku, bowiem ten ogród jest na liście 16 innych do odwiedzenia, Ja tam byłam w czerwcu.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/65-ogrody-angielskie-the-beth-chatto-gardens

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies