Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z łezką 11:40, 01 sie 2013

Do góry
TheMagda napisał(a)

O to superowsko
Ja melduję co u mnie. Zauważyłam u nich na początku mącznika. Zastosowawszy Topsin i było ok
Rosły ślicznie. Jadnak Madzia potrafi i zrobiła roślinom ZAdobrze z wodą. Te, które stały w pełnym słońcu dały radę ale 3 szt zaś mają mącznika na listkach i łodygach. Dziś operację z Topsinem powtórzyłam

A co to wielkości, zauważyłam że moje Sky blue/white bee mają tak ok. 40cm, zaś Pure white są prawie dwukrotnie wyższe. Tzn, nie całe rośliny tylko ta pała z kwiatostanem.
A oto moja zbiera się do kwitnienia

W tzw międzyczasie kupiłam ostróżkę, już kwitła, strasznie mi się spodobała, jak się później okazało to jest właśnie Sky blue

Bo one są piękniste!!!!!!!!!!!

Powiadasz białe ? Trza w przyszłym roku dokupić Może jeszcze się zmieszczą

Twoje ładne, już duże, ale moje też się pozbierają, wielkiej wody już nie będzie przecież.

Zaczęłam w Previcur wierzyć już po, tym jak mi rh wyciągnął z fyto, potem te ostróżki...dobry środek, a potem jeszcze Topsinek

Wcale się nie dziwię, że tą ostróżkę do domu przytargałaś...
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 11:35, 01 sie 2013

Do góry
Proszę o pomoc w identyfikacji
Ogród z łezką 11:34, 01 sie 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Ooo, widzisz Madziu, ciągle mam o nich napisać i ciągle coś Melduję, że przeżyły DWIE powodzie, stały długo w wodzie i myślałam, że poszły do tej krainy, z której się nie wraca...ale wróciły Ania rzeszowska poradziła Previcur i Topsin, dostały opryski i wylazły znowu Malutkie SOM, ale som i kwitnąć będą Mają może ze 20 cm wysokości Może w sobotę już pokażę.
Na 8 sztuk jeszcze dwie takie niewyraźne, ale i one pewnie zawalczą

O to superowsko
Ja melduję co u mnie. Zauważyłam u nich na początku mącznika. Zastosowawszy Topsin i było ok
Rosły ślicznie. Jadnak Madzia potrafi i zrobiła roślinom ZAdobrze z wodą. Te, które stały w pełnym słońcu dały radę ale 3 szt zaś mają mącznika na listkach i łodygach. Dziś operację z Topsinem powtórzyłam

A co to wielkości, zauważyłam że moje Sky blue/white bee mają tak ok. 40cm, zaś Pure white są prawie dwukrotnie wyższe. Tzn, nie całe rośliny tylko ta pała z kwiatostanem.
A oto moja zbiera się do kwitnienia

W tzw międzyczasie kupiłam ostróżkę, już kwitła, strasznie mi się spodobała, jak się później okazało to jest właśnie Sky blue
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:28, 01 sie 2013

Do góry
To też muszę jeszcze pokazać.. wczoraj zakupiłam sobie sprzęt bardzo potrzebny do kuchni....
Już zainstalowany
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:26, 01 sie 2013

Do góry
Sorki, że odpisuje tylko na konkretniejsze posty..... odmachuję i odpozdrawiam grupowo

Bociek - i dobrze, że sie złamałaś... szkoda, tylko, że tak późno bo i jeżówki byłyby odmiana Anna SC...a tak lądują na kompoście .. A jeżówki polubisz.. polubisz... jedne z najdłużej kwitnących kwiatów I motylki niepotrzebujące gifów i pszczółki...... samo dobro Wycinaj przekwitłe kwiaty (tylko kwiaty) dłużej będą kwitły, one z kącików wypuszczają do jesieni nowe łodygi z kwiatkami Ostanie zostaw dla ozdoby zimą i dla szczygiełków nasionka .

Mariusz - to bardzo normalne, gdybyś posłuchał jak my sie czasami śmiejemy do monitora.... i melduję, że 4 lotos zakwitł i piąty pęd w pogotowiu Kiedy będziesz w Rz. bo ... mam trochę rzeczy na zbyciu... a ja nie wybieram się do Ciebie..

I mam już 3 solniczki.. spróbuję wiosną się pobawić z nasionkami....

Ela - żałuj.. oj żałuj.... i ja też żałuję, że Cię nie było...

Marzenko - pasażerko dzięki za fotki.... jak byś mogła to podeślij mi je w dobrej rozdzielczości na emaila.. zaraz ci podam....

Madżen - dobrze, że udało sie Cię podleczyć ekologicznie i bez interwencji chirurgicznej

Weronika - a na tej łódce sie kołysałaś???? Jak tak to jesteś wielka.... ja tam więcej nei wsiądę.. nie że sie boję, ale nieprzyjemne uczucie... wolę inne atrakcje... ale spróbować trzeba wszystkiego.. by wiedzieć czy na pewno to dobre czy nie

Ula - mam takeigo kaca moralnego, że tak mało z Tobą i Ania_g.. i trza powtórzyć gdzieś spotkanie Mam niedosyt na maksa...

Grażyna - szkoda, że nie powiedziałaś wcześniej bym przywiozła ostrogowca ..

Basiu szkoda że Cię nie było.. i Beatki i wszystkich i Kasika .......

Miałam wstawić fotki, ale jak zwykle nie mogę sie zdecydować..więc słonecznego dnia, to moje słoneczniki samosiejki...... i jak ładnie się komponują

Miniaturowy ogródek 11:11, 01 sie 2013

Do góry
GabiK napisał(a)
I derenie Ivory Halo - bardzo ładnie rosną:

Straszelnie mnie się ten floks w deneniu podoba
Rododendronowy ogród II. 11:06, 01 sie 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Jak już jestes to pokazę Ci sadzonkę Twojej winorośli. Nawet już ładnie urosła a boje sie o nią jak o żadna roslinkę w ogrodzie.

tfu, tfu..na psa urok
przyjęła się doskonale!!! nie mam talentów do rozmnażania, kiepska ze mnie ogrodniczka ale jeszcze z tymi patykami powalczę, ale chyba nie teraz, a może jak w ukorzeniacz, to się da
nawet nie wiesz, jak się cieszę
miłego dnia, dziś letnio, ale bez zwariowanych temperatur
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:03, 01 sie 2013

Do góry
Evchen - tekst świetny...... zbukom nie mówię NIE, bo tam mogę sie produkować do woli Ogród duży i napchane wszystkiego na maksa... wiec mam co pokazywać.... i jakoś nie potrafię wybrać 1 czy 2 fotek Elemelka Ci wstawię, ale na razie nie mam czasu na obserwację ptaków.. do nich trzeba usiąść grzecznie i poczekać aż sie oswoją z widokiem i towarzystwem... z powodu upału wszystkie obiekty wodne cieszą się wielkim zainteresowaniem wszelkiej maści elemelków.

Kindzia - ławkę obejrzałam i myślę, że deski wytrzymają bez dodatkowych nóżek...

GabiK - ucałuj laurkę od Cioci Ani

Irenka - awaria awarią, ale postaram sie nie doprowadzić do kolejnej... jajcara jestem, ale nie terrorystka.. zapomniałam powąchać orszelinę.. potem to zrobię.. jak nie zapomnę

Grabie - jesteście niesamowite i przesympatyczne... mel;duję, że mój pomidor dziś urwany ważył 875g.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:37, 01 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ogrodowiczanie to optymiści Czasami ponarzekamy... ale krótko - do zakupu kolejnej nowej trawki.

Więc cieszę się, że lansujemy na forum optymizm

W ogrodzie nie widać już strat, tylko jedna horti się słabo podnosi. Wszystki poduchy skompletowane , ogród wielokrotnie deszczem podlany.

Na razie większych zmian w ogrodzie nie będzie. Powolutku poszczególne rabaty będą ewoluowały. Będzie bardziej trawkowo- różowo -niebiesko,tylko psuedoangielska bedzie poczochrana. Chyba stopniowo będę przesuwać w jeden róg ogrodu żółty kolor. ,
Na razie to ja mam w ogrodzie kwadraturę koła.... Zobaczcie....

Zmykam do Was

mnie i określenie i widok się podoba
u mnie też będą zmiany, kiedy ja to ogarnę, nie wiem, ale jakoś krok po kroku może się uda ciekawa jestem, co znowu za rok wymyślimy!

super, że poduchy w komplecie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:18, 01 sie 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Tak tak podziwiajcie i uczcie się jak oszczędzać:

tadam:

ale wypełniać gabion książkami, czy starym materacem?.....No!

Świetny wyszedł . Ta siatka jest tak mocna że jak Ci gość siądzie tyłkiem, to sie nie wgniecie?
My trochę gonimy z gabionów, szczególnie ponad stukilowych facetów, bo potem 'falki' z siatki mamy
Spotkanie w ogrodzie u stóp klasztoru - lipiec 2013 10:12, 01 sie 2013

Do góry
Kotłowanina przed grupowym zdjęciem.

Spotkanie w ogrodzie u stóp klasztoru - lipiec 2013 10:11, 01 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
A te zdjęcia przejdą do historii!!!!!!!!!!
Mercedes ogrodowy

O Ania asc, która ja widać ma słabość do tego rodzaju pojazdów

Eeeej - hamuj!!!!

Najlepszym podsumowaniem tych zdjęć są słowa Oli (córki Aliny)

Wy ogrodnicy to jesteście świry........

Ale jakie pozytywne Ogrodoświry

rewelacja!!!!
Ogród w skali mikro :) 10:05, 01 sie 2013

Do góry

Witajcie .. U mnie przyzwoita temperatua,tzn. 27 ... Ducha już człek nie wyzionie ....odkryłam dziś tryb makro w swoim telefonie.... .. Wiem , wiem... nieogar ze mnie totalny .. Ale lepiej póżno niż póżniej i troszku radochy miałam

I tak... Limka , gaillardia kupiona do towarzystwa żurawce i rozchodnik zbierający się do kwitnienia

Spotkanie w ogrodzie u stóp klasztoru - lipiec 2013 10:05, 01 sie 2013

Do góry
Agnieszko fota "niewiniątka" Izy to mistrzostwo świata jest.

Pokażę kilka fotek uczestników. Jeżeli ktoś będzie uważał że coś nie tak- dajcie znać i natychmiast usunę.

To jam jest ogrodnik i muzykant he he he.

Gabrysia też mnie dodatkowo oznakowała.

A tu Sebek wydzielał racje żywnościowe. Właśnie Gabrysia mu tłumaczy że przyjechała z daleka i niech ma litość bo głodna jest.
p.s. chyba wiecie że to żart. Jedzenia i picia było tyle że się stoły uginały. Bardzo mi smakowały takie placuszki (mięsko w cieście)- chyba zjadłem ze 3 szt. Alinko jeszcze raz dzięki.

Spotkanie w ogrodzie u stóp klasztoru - lipiec 2013 10:00, 01 sie 2013

Do góry
Wszystkie zdjęcia są świetne. Ja też mam kilka, ale nie będę się powtarzać.
Dodam tylko to jedno: oto bardzo gościnna i pracowita w tym dniu łopatka, którą dostaliśmy od gospodarzy, aby latwiej było szabrować. Czekała w gotowości

Słoneczny ogród słonecznej safikey 09:59, 01 sie 2013

Do góry
zabrałam się za przygotowywanie wrzosowiska do nowych nasadzeń: trawy+ wrzosowate

trochę upał, ale kto da radę jak ne ja

i noc mnie zastała, więc nasadzenia dopiero w piątek

bardzo spodobała mi się ostatnio trawa:

prawdopodobnie znajdzie swoje miejsce na rabatach przed domem, bo póki co cały czas robię rabaty daleko poza domem na ogrodzie, ale we wrześniu będzie robiona kostka i wtedy muszę się zająć ogrodem przed domem i rabatami pod oknami.

nie mogę się już doczekać kiedy zakończę wrzosowisko i zacznę w kolejnej rabacie zdejmować włokninę

Hirutkowy raj:)) 09:57, 01 sie 2013

Do góry
Krys napisał(a)

Krysiu, wspaniale!
ja zmierzam w podobnym kierunku, hosty i hortensje, będzie łąd i porządek
pozdrawiam
Postawić trawkę nad i... 09:28, 01 sie 2013

Do góry
...skoro już można wrzucać foty to pokazuję moje trawki z trawki.pl....
...już wprawdzie nieaktualne bo posadzone ale zobaczcie wielkość sadzonek....

O....! 09:19, 01 sie 2013

Do góry
Pupile co chwila robiły skok do oczka wodnego.... miałam ochotę przy tych temperaturach zrobić to samo..

I wielkie rabaty bylinowe...

Hortensje ogrodowe

I pamiątka ze świetnego spotkania Piesa wącha róże.. jakby ktoś tego nie zauważył.....

Marzenko - obiecałaś trenować jazdę.... trenujesz?????? Czekam
O....! 09:15, 01 sie 2013

Do góry
Warzywnik też na planie koła....

I murki..

Zakątki cieniste

Marzenka ze swoimi pupilami....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies