Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Anna i Ogród 2 19:39, 03 mar 2025

Do góry
Wysiałam pomidory z serii Gondwana Dwarf i jeden o zabawnej nazwie Chupa Chups Bicolor.

Przed wysianiem zdezynfekowałam nasiona zgodnie z zaleceniami Patrycji w wodzie utlenionej ponieważ to nasiona kolekcjonerskie i nie wiadomo czy zostały dobrze przygotowane.
Grzebiuszka ziemna 18:58, 03 mar 2025

Do góry
Dzięki Kasiu i Edo
Do ogrodu ma jakiegoś lenia, wcale mnie nie ciągnie, bo a zimno, za mokro, albo deszczowo, potrzebuję słońca, ale jak był pierwszy rzut przedwiośnia w styczniu, to wtedy sporo ogarnęłam
A teraz jakaś wena twórcza we mnie weszła na innym polu, aż się sama sobie dziwię, tzn nie nad tym co robię, a nad chęciami do tworzenia.
Właśnie wyschła skrzyneczka drewniana 35/26 cm dość spora, zakupiłam ją za dyszkę, miała cudny kolor sraczki, zwanej kiedyś za komuny szumnie kolorem orzechowym (pamiętam malowane deski podłogowe) ale dostrzegłam w niej potencjał, a wygląda tak (szkoda, że zapomniałam pstryknąć przed):

Będę w nie trzymać różnej maści kabelki
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 18:07, 03 mar 2025

Do góry
Narsilia napisał(a)
Wspomniane zakupki

Orliki bardzo wdzięczne są. Mam różne z darów ogrodowiskowych. Sieją się troche. Moze bedą siewki i w tym roku.

Niech Ci dobrze rosną. Ciekawam bardzo tych irysków.
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 18:05, 03 mar 2025

Do góry
Narsilia napisał(a)
Pierwsze poidełka już ładnie zbierają wodę

Z czego to poidełko ? Fajne. Ja jeszcze nie mam żadnego

W misie ogniskowej dziure kazałam wywiercić zeby woda nie stała. O głupia ja .... mise mamy 2 lata. Ognisko było raz.

Musze zatkac te dziure czymś.
Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie 17:53, 03 mar 2025

Do góry
W dodatku moja koteczka czasami udaje surykatkę…

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie 17:51, 03 mar 2025

Do góry
Margo2 napisał(a)
Twoja kocica mnie po prostu rozwala To znaczy jej pozycje
Jest cudowna.
.

Zgadzam sie
To w dodatku bardzo wyjątkowy kot.
Taki…psi.
Łazi za mną jak niesformy psiak

Jest tez bardzo rozmowna i jak to maine coon wydaje mnostwo dziwnych dźwięków. Nawet swojskie miau potrafi.
No i to kot tysiąca twarzy.

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie 17:50, 03 mar 2025

Do góry
Miskantowo napisał(a)
Ulubione kolory cd.

Nie mam w domu nic w tym kolorze, a cudny jest, też sprawdziłam kolor petrol też fajny, zastanawiam się nad nową kanapą w którymś z nich ewentualnie butelkowa zieleń, również mi się podoba.
Moje kolory ulubione ubrań w miarę upływu czasu ewoluowały, od kolorów czerwono - czarnych jak byłam młoda, przez kolory ziemi - khaki, brązo-beże, żółcienie, czyli kolory jesieni, aktualnie fiolety w różnych odcieniach i wariantach Oczywiście to taki ogólny trend, który da się zauważyć, a nie oznacza, że nie mam innych

Miskantowo napisał(a)
.. Przemyślałam sprawę judaszowców i …anulowałam zamówiienie.

O qrza twarzyczka! Ale jesteś dzielna! Moje koszyki jeszcze tkwią w niepewności
Te zmutowane jeżówki wygladają ciekawie, a czy powtarzają się?
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:28, 03 mar 2025

Do góry
Na górce ciemietniki w rozkwicie

Igielnik 17:27, 03 mar 2025

Do góry
fasola napisał(a)
Nowa nowość w moim ogrodzie. Placyk z kostki pod meble. Zostało nam trochę po ułożeniu podjazdu, 8 lat się po ogrodzie walała.

Dopiero wczoraj trafiłam całkiem niechcący na Twój wątek i ogród mnie zauroczył, a ten zakątek z mebelkami metalowymi świetny jest. Koty na polowaniu też super
Pomidorowy Zawrót Głowy 17:25, 03 mar 2025

Do góry
Asia to mój wybór.
Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie 16:40, 03 mar 2025

Do góry
Moje zmutowane jeżóweczki.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 16:13, 03 mar 2025

Do góry
Pierwsze poidełka już ładnie zbierają wodę
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 16:12, 03 mar 2025

Do góry
Wspomniane zakupki
Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki. 16:11, 03 mar 2025

Do góry
Póki co pierwszy wiosenny spacer po ogrodzie przy okazji wolnego dnia , sadzone jesienią narcyzy powoli wyglądają z ziemi bardzo fajny widok już się nie mogę doczekać efektu .

Do tego było dziś sadzenia kupionych wcześniej irysów Lili i orlików
Jak zabezpieczyć drzewa po utracie kory? 15:19, 03 mar 2025

Do góry
Dzień dobry,
Szukam informacji, czy i jak mogę zabezpieczyć drzewa, które z pewnych przyczyn straciły korę na pniu. Nie wiem, czy to oznaka jakiejś choroby (np. martwicy) ani co mogło to spowodować.
Zastanawia mnie, czy:

1. Można jakoś zadbać o te drzewa lub je zabezpieczyć – np. sztuczną korą, maścią ogrodniczą (Koroderm, Funaben itp.)? Widzę, że opinie na ten temat są podzielone, a znalezienie konkretnych informacji dotyczących drzew nieowocowych, takich jak brzozy, sosny czy dęby, jest dość trudne. Wydaje mi się, że warto usunąć lub delikatnie wyciąć luźne kawałki kory, kiedy uszkodzenie jest już starsze. Ale czy można zrobić coś z tym dalej?
2. Czy warto bielić takie drzewa nieowocowe, które są mocno wystawione na światło słoneczne? Może to by jakoś pomogło w przyszłości?

Załączam zdjęcia przykładów drzew, którym chciałbym pomóc. Z góry zaznaczam, że jestem amatorem i moja wiedza jest mała. Będę wdzięczny za wszelkie porady i doświadczenia w tym temacie!

Pomidorowy Zawrót Głowy 13:37, 03 mar 2025

Do góry

Startujemy z pomidorami, zobaczymy co przyniesie nowy sezon.
Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie 07:51, 03 mar 2025

Do góry
Ulubione kolory cd…
Niebieski kot śpiący na niebieskiej kanapie

Marcia, moja córka, twierdzi, że ten kot nie wie o istnieniu słowa (i uczucia) strach.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 22:13, 02 mar 2025

Do góry
Prace ogrodowe pomału postępują.Nic spektakularnego. No może oprócz tego że dziś dziecko 5cio letnie zabawiło mi się w robienie szczepionek z ciemnego rozchodnika.....

czekam aż mąż ogarnie temat tarasów bo wtedy można prawie skonczyc tą stronę ogrodu.
Drzewa owocowe kupione jesienią posadziłam do większych donic....

Róże pokazują zaczątki nowych gałązek. Choć to raczej kwestia dużej ilości opadów [tak, tak ... nie podlewałam po posadzeniu] oraz żywotności sadzonek, niż tego żeby okrzyknąć iż się przyjeły. Niektóra mają jeszze większe pąki.

Za drzwiami do ogrodu... 21:51, 02 mar 2025

Do góry

Bardzo lubię takie proste kompozycje, samo piękno w całej swej prostocie Biały wazon, gałązki brzozy, delikatnie przełamane żółtym i zielonym kolorem Bardzo ładnie
Ogród pod pliszką 21:13, 02 mar 2025

Do góry
Pliszka5 napisał(a)
Pracujemy

Cześć
Zauważyłam, że oddzieliłeś rabatę rządkiem z cegły - czy ta cegła u CB się nie kruszy?
Zrobiłam tak samo i po roku-wszystko do wymiany - cegły się rozsypują....
a może kupiłeś jakiś specjalny rodzaj cegły?
Będę wdzięczna za info..

pzdr
z drugiej strony miasta
S.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies