Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Coś jeszcze, coś więcej... 17:25, 19 wrz 2016

Do góry
Betka napisał(a)
Jesiennie w donicach sie zrobiło... Za to bardzo ładnie trawy maja to coś hihihi i nawet bombki będą pasowały! Ja chciałam kupic chryzantemy ale jakoś mi w łapki nie wchodzą?!
Edit. Byłeś moze u mnie ? Dostałam sporo wrzosów i przymiarkę na rabacie robiłam . Moje pierwsi wrzosy a miałam ich aż 4 nieprzeżyty zbyt długo....zobaczę jak to z tymi będzie . Jak padną to pójdę za twoja rada i kostrzewę posadzę

Musze nadrobić zaległości u Ciebie
Coś jeszcze, coś więcej... 17:24, 19 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
haha nic się nie ukryje

Przynajmniej przed Wami
Lawendowy zawrót głowy 17:22, 19 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Czyli się widzimy?
W sobotę w Niemczy ponoć nie ma padać, ale za ciepło to nie będzie

Cudne zdjęcia!

Skoro ma nie padac to sie widzimy )))
Lawendowy zawrót głowy 17:21, 19 wrz 2016

Do góry
Czyli się widzimy?
W sobotę w Niemczy ponoć nie ma padać, ale za ciepło to nie będzie

Cudne zdjęcia!
Rododendronowy ogród II. 14:25, 19 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Foty z wystawy świetne!

Czy zawsze się u Ciebie czerwcowe floksy z wrześniowymi astrami spotykają, czy tylko w tym roku? Bo i u mnie chyba takie połączenie się pojawi

Co rok tak jest ale kwitnienie floksów jest małe bo to tylko z nowo wypuszczonych bocznych gałązek kwiaty są. Nie mam tyle czasu ale gdybym ścinała wierzchołowe kwiaty po przekwitnieciu to pewnie to kwitnienie byłoby bardziej spektakularne.Dodam może jeszcze to że moje floksy to bardzo stare odmiany , dostałam od kogos kto ma je ze 40 lat w ogrodzie a tez dostal je od kogos innego.
Ogród dla moich synków 13:24, 19 wrz 2016

Do góry
Izabellko, Teresko-Olga, Aniu-Anbu, Ewciu-Frezja, Kasiu, Amelko, Anula-Zana, Aga-Agzie, Ewciu-Ewkakonewka, Dominika, Michał, Sebek, Beatko z NewLife, Beatko z ogrodu z rowem, Kasiu z pod Lublina, Aniu-Anabuko Baaaardzo Wam dziękuję za to, że zaglądacie do mnie, za miłe komplementa i za słowa wsparcie.

Naprawdę chciałabym coś więcej pokazać niż w kółko te same ujęcia dwóch rabat. Nie kokietuję ale widocznie Wam sie bardziej podoba niż mi. Zbyt szybko minął mi ten sezon Nie zrealizowałam wszystkich zaplanowanych prac ogrodowych nawet w połowie, a tu juz końcówka września i przymrozki zapowiadają. Ehhh....

Dziewczyny, te wysokie smukłe drzewka to graby Fastigiata.
Sebek, witaj u mnie bo jeszcze nie mieliśmy okazji się przywitać Miło, że wpadłeś.
Sebek, Aniu, dziękuję za zidentyfikowanie hosty: Undulata Mediovariegata. Juz zapisuję, bo lubię wiedzieć co mam
Coś jeszcze, coś więcej... 12:34, 19 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Upssss
haha nic się nie ukryje
Ogród Cioci cz. 3 12:30, 19 wrz 2016

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)

A no Sebek pytał mnie o Wojsławice. Niestety nie dam rady

Szkoda
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:18, 19 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Mama ma ogromne poroże pracy, ale nie odda Kilka osob juz je chciało, ale zawsze odpowiada, że ma do niego sentyment, bo jej odpadlo jak się rozwiodla Może do jakiejś leśniczówki się przejdź, a nóż będą mieli poroża

od teściowej próbuję wysępić ale też się nie daje póki co, muszę nad nią lepiej popracować
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:31, 19 wrz 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Ogłoszenie

POROŻE ROGI

PILNIE BŁAGAM
...
przyjmuje poroże małe i duże

jak z czaszka by było to byłoby wprost wysmienicie

ps. nawet jednego roga przygarnę samego

Mama ma ogromne poroże pracy, ale nie odda Kilka osob juz je chciało, ale zawsze odpowiada, że ma do niego sentyment, bo jej odpadlo jak się rozwiodla Może do jakiejś leśniczówki się przejdź, a nóż będą mieli poroża
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:50, 19 wrz 2016

Do góry
Juzia, jak nie zejdzie osobiście, to ok. Ale wolałabym nie, bo nie mam auta żeby to wozić na pocztę. Ciężkie, kartony, masakra
Sebek - nie wiem czy ktoś jedzie do Wojsławic w niedzielę od nas, a jak już to musiałabym sama żeby to załadować po sufit jakieś molinie mam, ja wszystko mam tyle że jesienią trawy? Hm duża bryła i powinno też być ok...
Iwka - no tak, pisałaś Głowy nie mam cholera, wszystko się wali i pali, zmęczona jestem. Urlop by się przydał! Permanentny najlepiej Szlag.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:47, 19 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

aż muszę zacytować - genialne!

Tak myślisz?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:45, 19 wrz 2016

Do góry
Żebym ja teraz ogród zakładał...

A nie masz czasem molinii? I czy będziesz w Wojsławicach w niedzielę? Tam bys mogła ubić niezłego targu z nami na parkingu
Święto Traw Wojsławice 25 wrzesnia 2016 10:44, 19 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ale my mamy tajneiejsce na placki ziemniaczane i frytki dla Sebka tam prąd był

Jak przyjadę to o swoim Plan oszczędnościowy wdrażam
Coś jeszcze, coś więcej... 10:41, 19 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
tak tak sciemniej tubladnie a ja widziałam Twoje ostatnie piny

Upssss
Coś jeszcze, coś więcej... 10:41, 19 wrz 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
takie jak ty palili kiedyś na stosie

Pffff No to sztos!
Coś jeszcze, coś więcej... 10:38, 19 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

W głowie jeszcze mam lato Bombkami zajmiemy się w grudniu
tak tak sciemniej tubladnie a ja widziałam Twoje ostatnie piny
Coś jeszcze, coś więcej... 10:16, 19 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

U mnie leje, dla odmiany Ale wiedziałem, że tak będzie - okna parę dni temu myłem i od tego czasu pada Z przerwami, ale jednak
takie jak ty palili kiedyś na stosie
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:10, 19 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Hmmmm, na szybko:
- kolory: stonowane - my Polacy uwielbiam dalej beże i brązy. Dużo szybciej sprzedają się takie nieruchomości niż te np. w bieli i szarościach. Jak masz jakąś pomarańczową lub niebieską ścianę w pokoju to zamaluj
- drobiazgi - znikają. Jak będziesz mieć zwiedzających (specjalnie nie piszę klienci) to musisz uprzątnąć wszystkie osobiste rzeczy - zdjęcia, jakieś dyplomy ze ścian, figurki i inne tego typu są kontrowersyjne. Muszą być neutralne o ile stoją. Jakiś wazon ze świeżymi kwiatami na stoliku tudzież inna doniczka na parapecie robią dobre wrażenie
- czystość - no musi być perfekcyjnie. Nie ma zmiłuj. Jakieś plamy na ścianach, fugach, brudna podłoga nie wchodzą w grę. Jak masz okna z fajnym (lub nie) widokiem to muszą lśnić. Okna to naprawdę ważny element
- zapach! Klienta kupisz zapachem, najlepsze będzie świeżo upieczone ciasto Albo inny wypiek. Ponoć idealnie działa też okadzenie domu wanilią Tym na pewno się wyróżnisz spośród innych domów i Cię zapamiętają. Jakbyś miała robić jakiś dzień dla zwiedzających to zadbaj o to. Mają się poczuć jakby weszli do domu, swojego, wymarzonego
- jak wyczujesz, że odwiedzający są spoko to zaproponuj im jakąś kawę albo herbatę. Ogólnie rozmowa nie tylko o domu zawsze wyjdzie na Twój plus
- łazienka - Nie tylko czysta, ale zadbaj o to, by nic się tam nie plątalo na widoku jak szczoteczka czy inny grzebień. Bardzo dobre wrażenie robią mięciutkie ręczniki, które zawsze chce się dotknąć I jak masz neutralną łazienkę to daj jakieś kolorowe
- kuchnia - zadnych garnków w zlewie, rzeczy na blacie. Co najwyżej czajnik

Taki dodatek: jak mieszkasz przy ruchliwej ulicy to na czas wejścia przez klientów do domu miej uchylone okna. Jak powiedzą jak tu głośno to oscentacyjnie zamknij je przy nich i spytaj: a teraz? Zapamiętają, że jednak jest cicho

Ogólnie im bardziej neutralnie tym lepiej. Wyjątkiem są ocieplacze wizerunku Tu mozesz się pobawic kolorem. Najlepiej jednym. Czyli daj parę poduszek na kanapę, świeczki na stól, wspomnianego wcześniej kwiatka czy doniczkę na parapet Jak masz duże łóżko w sypialni to musi być idealnie zaścielone. Narzuta, na to dekoracyjne poduszki. Klient ma się poczuć jakby wszedł do hotelu, tak mi się to zawsze kojarzylo

Dom kupuje się poprzez zmysły - nie tylko wzrok, ale węch, słuch i dotyk
Trochę się rozpisałem, ale mam nadzieję, że ten schemat Ci się przyda Wdrożenie go jest szybkie, o ile właściciele chca się wyprowadzić i nie dodają miejscu zaimka dzierżawczego

Dobre to
Coś jeszcze, coś więcej... 10:08, 19 wrz 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Kurna no mam wrażenie że ta jesień galopuje normalnie w naszą stronę, patrząc na zdjęcia z roku ubiegłego to jeszcze nawet drzewa kolorów nie łapały, a teraz? Brzozy sypią już żółte liście... i to poranne zimno.. brrrr

U mnie leje, dla odmiany Ale wiedziałem, że tak będzie - okna parę dni temu myłem i od tego czasu pada Z przerwami, ale jednak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies