Mirko, wskaż które hortensje i przypomnij się o patyczki wiosną, czy teraz wysłać...
Mam Lime Light, Teradivę, Grandiflorę, Anabelle i kosmatą, ogrodowe też.
Hortensja Teradiva
przybiegłam pytać o stipyjak je 'zrobiłaś'?z siewu już wime...ale co dalej?i tak ją zostawiasz na następny rok?ona się sama nasieje?ja tez bardzo chcę ją w werbenie za rok, więc już muszę się teraz szykowaćnasiona się kupuje stipy?bo ja nie znalazłam?
Witam Ta rabata mnie powaliła Ekstra!
Widzę pewne przerwy pomiędzy lawendami a różą... więc tam bym posadził te stipy, przywrotniki czy kocimiętki Ładnie się wszystko zapełni i będzie bomba! Pozdrawiam
Powodzenia w przekonywaniu męża, zawsze wiedziałam, że grill w altanie, to praktyczne rozwiązanie, a teraz to już wiem na pewno.
Jeszcze w kwestii grilla, proszono mnie o więcej zbliżeń, na razie zostały mi jeszcze takie, ale brakuje jeszcze drzwiczek do szafki, wędzarni (kowal będzie robił za miesiąc) i kilku detali.
To zdjęcie powyżej jest zrobione z perspektywy plecami do domku. Na tym poniżej widać bzy, których już nie ma bo sąsiadka wycięła. W maju przepięknie pachniały, ale strasznie zacieniały nasz ogródeczek.
Na tym zdjęciu dość dobrze widać, że mój ogródeczek jest dość wąski i chudy, tzw kiszka ;/ Widać też te okropne szopy sąsiadów. Jak je zakryć bo moja wyobraźnia nie sięga tak daleko?
Pada od wczoraj z małymi przerwami. Wzięłam do domu zamoczone hibiskusy bo one podobno za dużo wody nie lubią.Ale widzę,że deszcz im nie zaszkodził
Na dobranoc