Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z platanem.

Ogród z platanem.

Loosiuu 12:18, 29 wrz 2013

Krzewy pięknie się przebarwiają o tej porze roku. Za to je lubię. Zastanawiam się czy nie posadzić tam gdzieś pomiędzy nimi jakichś drzew z owocami np. jarzębu szwedzkiego, żeby stworzyły wyższe piętro...

Kondzio 12:21, 29 wrz 2013

zdjęcia super
Loosiuu 12:21, 29 wrz 2013

Loosiuu 12:39, 29 wrz 2013

Teraz odpowiem.

Dziękuję bardzo za wsparcie w chorobie. Co roku przechodzę katar zatokowy i już trochę się przyzwyczaiłem. Na szczęście dzisiaj trochę cieplej i mogłem wyjść chociaż na chwilkę zrobić zdjęcia

Danusiu, czytałem artykuł. Konwalnik wsadzony na razie w miejsce gdzie może się spokojnie rozrastać, do czasu kiedy coś mi w głowie zaświta i wymyślę jakąś kompozycję z jego udziałem. Wtedy obowiązkowo żwirek!
Tuje przesadzam takie ok. 2 m wysokości. Jedną już przesadziłem, ale jeszcze 3 mi zostały z tego klombu z jodłą koreańską. Tam rosną wsadzone w trójkącie, ale już widzę, że to był zły pomysł, bo za pare lat zaczną się przerastać z wiśnią i będę musiał ciąć. Jako, że dążę do ogrodu jak najmniej obsługowego, tak też wolę zlikwidować problem w zalążku i zastapić je dereniami 'Sibirica', które mam z sadzonek z wiosny. Kiedyś urosną na ładne krzewy i będą pasować jesienią do całości. Żywotniki powędrują na przód, gdzie kiedyś mają być tłem dla brzóz pożytecznych, które może będą tam rosły. Jałowce i berberys i cyprysik też przesadzę kiedyś. Boulevarda już wyrzuciłem, bo nieładny był. Teraz dojdą jeszcze te trzy szmaragdy w rządku, które wiosną wyrównam pod sznurek. Zamieszczam zdjęcia, żeby zobrazować jak jest dotychczas.

Before

After

Ostateczną wersję pokażę jak już będzie skończone całkowicie.
Zielona 21:55, 30 wrz 2013

Przyczłapałam z rewizytą Podglądam z ukrycia, ale po tylu Twoich radach u mnie nie sposób nie odezwać się i pomachać Filip, ile lat ma Twój platan? Ile jest u Ciebie?
Loosiuu 22:18, 30 wrz 2013

U mnie jest...no roczek mu zleciał w sierpniu Przyrasta bardzo ładnie. Ile lat może mieć? nie mam pojęcia. Kupiłem go takiego dużego już i podejrzewam, że coś koło dyszki będzie
Zielona 22:22, 30 wrz 2013

Pikny Niech rośnie dalej. Ja teraz czaje się na ambrowca... wielkiego
Loosiuu 22:27, 30 wrz 2013

Wielki lepiej zniesie zimę niż mały Mi się podobają brzozy, ale nie wszystko na raz. Najpierw trzeba miejsce przygotować
Tosia 13:21, 01 paź 2013

Przyglądam się, spaceruję, podglądam..Pięknie się wszystko rozrasta Jeszcze nie zdążyłam przejść całości.
Wrócę. Zaznaczam do poczytania

Ciepło pozdrawiam
gierczusia 19:44, 03 paź 2013

Ale fajne te zdjęcia przed i po ... Takie lubię najbardziej ... Widać co było słabe i jak poprawić ... Czyli taka szkółka dla ogrodników z małym doświadczeniem .. I pozwolenie na uniknięcie pewnych błędów ... Dzięki Filip