Pod kwitnącą rudbekię doszły dwie jeżówki 'summer salsa', obok sesleria skalna
Dalej przed jeżówkami dwa trzcinniki i obok małe poletko tymotki alpejskiej
Rozplenica 'medium boy' u podnóża umierającego chyba cyprysika nutkajskiego
Guzikowiec się w tym roku rozszalał, przydusił amsonię i babtysję, muszę coś z tym zrobić wiosną...
Hania do "wszystkich" sporo brakuje mam ciut ponad 20 (bez ogrodowych) i przystopowałem z chciejstwem miejsca brakuje ale jak podetnę resztę drzewek jak tego wiąza to i miejsce się znajdzie
Na tym kawałku chciałabym zrobić coś w stylu takich pokoji kawater poprzedzielanych murkami,szpalerami zimozielonych żywopłotów i w kazdym "pokoju" żeby były inne rosliny.Tak aby ogrod nie byl widziany w całosci.Myślicie ze to możliwe?Ten szary kolor to ścieżka żwirowa.
Oj, troszkę długo mnie nie było na ogrodowisku i już mam baardzoo duuużee zaległości
U mnie w ogrodzie nic się ciekawego nie dzieje, mężuś zrobił mi kostkę przy kąciku z ławką pod winogronem Dostałam też trawę ozdobną od siostrzyczki i mam w planach już rabatę z trawami. Wykopię bez (bo i tak już nie kwitnie), liliowca też wykopię i mam miejsce na trawy. A tak jest obecnie w moim ogrodzie Zdjęcia jeszcze przed koszeniem trawy i przycinaniem krzewów i innych roślinek