Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Obwódki z bukszpanu 16:28, 15 lip 2013

Do góry
martika napisał(a)
Pochwalę się swoją obwódką, którą sadziłam w zeszłym roku

Świetna obwódka ! Martiko z jaką gęstoscia sadziłas te bukszpany ? co ile cm sztuka? ja planuje zrobic obwódke dookoła placyku zwirowego u siebie w tym roku i nie wiem jak kalkulowac budźet ? ile bukszpanów bede potrzebować....
Spacer po moim ogrodzie 16:21, 15 lip 2013

Do góry
Witaj Agnieszka. Dziekuję za odwiedziny. W Twoim jurajskim pięknie pachnie lawendą (cudna ta ścieżka lawendowa). Jak podasz namiar na siebie, to prześlę Ci nasiona tej dziewanny.
Rododendronowy ogród II. 16:14, 15 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
To dziśiejsze zdjecia. Dochodzę do wniosku że jednak mam niezły galimatias i ze powinnam wiele zmienic , a już mieliśmy wszystko uporządkowane i w tamtym roku myślelismy ze koniec przesadzania.Chyba nigdy tego końca nie bedzie.

Liliowce (niektóre)

jak przesadzisz nie będzie takiego wrażenia!
właśnie wczoraj, nie mogąc usnąć, myślałam o twoim ogrodzie, ze tyle masz roślin i że za mało pokazujesz!
co do winogron, pokuszę się i zrobię sadzonki, wiosną zobaczymy czy się przyjmą
a lilie nie pamiętam, to z czasów przed ogrodowiskowych, nie zapisywałam nazw
pozdrawiam poniedziałkowo
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 16:09, 15 lip 2013

Do góry
Wiunia,bardzo dobra decyzja. 1,8m to zdecydowanie za niski jako parasol nad tarasem.... musisz uwzględnić jeszcze konary i gałązki, które będą się zwieszać.. drzewka trza pomacać To nie bylinka która się rozrośnie nawet z byle korzonka , no i cena nie ta
Moja jest szczepiona coś koło tego.. i to za nisko... niestety wtedy , tak jak Ty o różnych rzeczach nie myślałam tylko kupowałam.

I zamiast drugiego takiego samego nie lepiej inne drzewko??? Zwłaszcza, że ona późno ma liście i dość szybko opadają..

Koło Poznania są w Kórnikach, a jak nie ma, to możesz zamówić i przywiozą
http://www.kulas.pl/sort.php3?dzial=punkty_sprzedazy&kategoria=korniki_-_skrzynki&id=2008-08-22_20:11:48&on=tak
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:54, 15 lip 2013

Do góry
Ewa zapraszam
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:48, 15 lip 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Wstawiam moje bazgroły związane z rozmieszczeniem zakupionych limek. Nie dałam rady zrobić tego w skali. Wydaje mi się to jeszcze bardziej rozległe' ale kartki mi brakło. Starałam się narysowac w jak najlepszych proporcjach, stałam przy oknie i rysowałam. Nie wiem czy da sie coś z tym zrobić, tzn. Czyjest na tyle czytelne żeby coś doradzić.
H - hortensje
M - molinie
S - irysy syberyjskie
I - irys żółty
F - robinia frisia
Wszystko oprocz horti jest posadzone, ale na tym etapie jeszcze może zmienić miejsce. Mam sporo irysów syb. do dosadzenia. Najważniejsze teraz posadzić dobrze hortensje, żeby już ich nie przesadzac, bo kupiłam 2 worki kwaśnego torfu i chciałabym im trochę domieszac do ziemi.

a te x ołówkiem, przed choinami, to jest coś?
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 15:35, 15 lip 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)

i ten cis bomba, brakuje mu towarzystwa trawek i żurawek pod dołem
....ja tylko tak sobie...rozmnażaj żurawki

Dzięki Ula Spokojnie mów co sądzisz to bardzo przydatne. Zastanawiałam się nad żurawkami właśnie. Podejrzewam że będą - problem tylko w tym że on jest "na boisku" - syn tam w piłkę kopie chociaż go przeganiam bo już za wielki z niego chłop żeby w ogrodzie w piłkę grać... cis przetrzyma - nie wiem jak byłoby z żurawkami, ale już go tak obchodzę, obchodzę i się przyglądam
Blaski i cienie nowego życia 15:32, 15 lip 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Właśnie Reniu, efekt ceszy- już mam prawie gotowe, jeszcze małe poprawki z lewej strony
a prawa taka będzie

No no Zuch Dziewczyna. Fajnie wyszlo. Ula a jakie horti kupujesz? jakoś nie doczytałam - jeśli pisałaś to sorry... tyle tu tego a pamięć coraz gorsza A te cebulowe wiosną to będzie cudne... Pozdrawiam i buziole ślę
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 15:25, 15 lip 2013

Do góry

i ten cis bomba, brakuje mu towarzystwa trawek i żurawek pod dołem
....ja tylko tak sobie...rozmnażaj żurawki
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 15:24, 15 lip 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Lubię ten widok

"Dollary" zakwitną - będzie kasa (Silver Dollar kupiony w tym roku)

Great Star

Aniu, rewelacyjny ten powojnik i pomysł z latarenkami

Dollary zakwitną- u mnie w zeszłym roku pierwszy raz były piękne, a w tym roku się zbierają ,..jak wszystko później
Nasz przydomowy ogródek 15:20, 15 lip 2013

Do góry

wszystko doczytałam, wierszyki o boleściach też, wszystko obejrzałam jałowiec odwrotnie jak u mnie ma kule, twoje w dół, moje w górę

a na tych fotkach, to jak w egzotycznych krajach
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:19, 15 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)

Zbysiu dlatego kupiłam cisy Muszę kupić jeszcze jednego na pniu.. nawet pojechałam do Przemyśla w tym celu i przy okazji też.. i szkółki nie znalazłam
Z przyczyn prozaicznych i przyziemnych, do Danusi projektów będzie modyfikacja czyli z każdego coś... no i niestety bonzajek z cisa będzie nieco mniejszy niż powinien... dlatego dostanie do towarzystwa dwie kulki w skarpetce z drugiego projektu Ale na froncie zastosuję pomysły Danusi, tylko trochę zmiksuję projekty... podobają mi sie rozwiązania w projektach i to wszystkie.. ogród mam bylinowy i kwitnący... a front domu chcę uporządkowany, by nie było tego rozgardiaszu... Danusi projekty właśnie to maja I nie są szarobure nudne Mam też sporo trawy Ice Dance, wiec ją też wykorzystam, też byłąw projekcie.. i na pewno żurawki, bo to żelazne rośliny i prawie cały sezon ładne Postanowiliśmy też gdzieś weksmitować róże które rosna po sąsiedzku, bo nie pasują tu Będą mizany, ale najpierw rabata po warzywniaku, bo to gorzej drażni.. ..

Kurcze, jakie szaleństwo
spać w nocy bym nie mogła gdybym takiego bonsai-a przywiozła
Ha,ha,
podziwiam Twój spokój i opanowanie
Ogród Sylwii od początku cz.II 15:11, 15 lip 2013

Do góry
Syla napisał(a)
hakonechloa All Gold....

O własnie taka rabat mi się marzy jest cudowna .
Bukszpaniki mam, troszke mniejsze, ale niestety miejsca brak
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 15:11, 15 lip 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)

Piękna fotka bo śliczny zakątek
na dodatek uwielbiam kwitnące hosty

Ja też, ale niestety będę przycinać kwiaty, bo po deszczu opadające płatki przyklejają się do liści i strasznie je zeszpecają, jak w porę ich nie ściągniesz
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 15:06, 15 lip 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

mam kilka krzewów w donicach ... a konkretnie to w mniejszej jedną a w dużej 3 ... wsadzone w akcie desperacji bo nie mogłam znaleźć dla nich miejsca ... i wygląda przeslicznie ... z donicy wychodzi wachlarz niczym ogon pawia ... trudno to na zdjęciu uchwycić ale mniej więcej wygląda to tak ... może donicami zapewnisz w kąciku zapach bo ten daje faktycznie lawendowo miły

w realu wygląda o wiele lepiej a brykające w kwiatach bączki i pszczółki powodują, że mamy aromoterapię

O i to jest doskonały pomysł Muszę kupić dwie duże kępy lawendy do posadzenia w doniczkach Dzięki Pozdrawiam
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 15:03, 15 lip 2013

Do góry

Piękna fotka bo śliczny zakątek
na dodatek uwielbiam kwitnące hosty
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:01, 15 lip 2013

Do góry
mira napisał(a)
gratulacje plonu cyniowego - ja nie mam nic z 2 torebek buu - więc poproszę o dużo zdjęć na pociechę

siałaś wprost do gruntu ?

Mira, ostatnim rzutem na matę...wprost do gruntu i do tego po powrocie z Anglii!!!
już ich sporo, wysokie i niebawem pokażę kępy szybko poszły w górę po deszczach; a rozrzut chyba miałam, bo są w przeróżnych miejscach posiałam i inne rzeczy, już nie pamiętam co, na razie werbeny rozpoznaję i też późno, ale deszcze pomogły
będę zbierać nasiona, jakby co wyślę

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:57, 15 lip 2013

Do góry
no to ja juz mogę sobie wyobrazić!!!!
nawet próbowałam wczoraj wleź na sosnę, ale i tak był za wysoko, na około 6m, więc inne sposoby wymyślaliśmy......psa uwiązaliśmy, cała się zapieniła!

stąd zabieram trawę, zdominowała ją żurawka.......czy zostawić tak, jak jest? w środku sa 2 piwonie

w końcu i u mnie kwitną floksy
Dla odmiany czas na zmiany... 14:56, 15 lip 2013

Do góry
jeśli zostawisz żywopłot z thuji na plecach to mus powiększyć odległość śliwy od thuji .... średnica korony śliwy jak nic trzy metry należy przyjąć bo u Ciebie dosyć niska (ale nie jestem specjalist więc mogę się mylić) W tym miejscu można zrezygnować z thujek i pozostawić samą śliwę (niedoczytałam Pissardi czy Nigra) a chortensje zaznaczyłam białymi kołami

tutaj poniżej bez żywopłotu .... tujki możesz wykorzystać w innym miejscu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:31, 15 lip 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Macham domownikom i gościom. Ale super niespodziewanka. Harmonogram prac mogę Ci zrobić- mam w tym wprawę. Podaj czynności i kiedy chcesz zakończenie. Za wszystko będzie odpowiedzialny Waligóra he he he.

Zbysiu, z nieba mi spadasz, no cuda
pomyślę, wypiszę i u ciebie wkleję, ciekawe, co na to Waligóra
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies