Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Grembosiowo 21:35, 21 sie 2013
Do góry
grembosia napisał(a)
I jeszcze na deser- moja córcia w ogródku

Jaka śliczna..też pomyślałam..anioł..
Już niedługo będzie pięknie.... 21:35, 21 sie 2013

Do góry

[/img] [img size=480x360]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/44/442128/original.JPG" width="480" height="360" alt="" class="forum-upload" />
Blokersi w ogrodzie 21:33, 21 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To miejsce jest rewelacyjne

Potwierdzam, to miejsce jest rewelacyjne. Też tam byłam, też to i owo piłam, i pozdrawiam Blokersów, dumna, że ich ogród tak żywo zaistniał na Ogrodowisku, co jest na równi zasługą ogrodu jak i ich osobowości. Zresztą, to mój podziw bałwochwalczy dla tych właśnie bukszpanów, zrodził u Asi podejrzenie, że musiałam zostać zarażona- wiadomo czym. I tak się zgadałyśmy, iż obie po Ogrodowisku hulamy, nic o tym nawzajem nie wiedząc, mimo że w "realu" znamy sie juz kupe lat i bynajmniej nie pobieżnie.
Już niedługo będzie pięknie.... 21:32, 21 sie 2013

Do góry
Powrót po roku do własnego wątku Wasze oglądam codziennie i zbieram coraz to lepsze pomysły. Przeglądam moje stare zdjęcia i tak sobie myślę ile przez ten rok zmian w moim ogrodzie.
Ogródek do zmian gotowy 21:28, 21 sie 2013

Do góry
kasiaa napisał(a)

Huśtawka i widok na nieszczęsną rabatkę

Co tam widok na rabatę, tam jest widok na huśtawkę z cenną zawartością Gratuluję

A koło hustawki rośnie jakaś choinka, niezaznaczona na planie.

A z tyłu słoneczniki

Huśtawka podobna do Sebkowej, link do wątku - warto sobie poczytać:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1724-u-sebka-czyli-ogrodowych-rewolucji-ciag-dalszy?page=868
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:27, 21 sie 2013

Do góry
To co wczoraj przywiozłam z rajskiego, pomidory olbrzymie, ale widać, ze nie podlewane zapomniałam spod szklarenki zabrać fasolnik i ogórki szklarniowe w skrzynce no trudno nie będzie sałatki w słoikach
przyklad, że pomidory mają mało wody
W Gąszczu u Tess 21:27, 21 sie 2013

Do góry
Z niedobrych wieści jeszcze jedna. Moje ulubione żurawki Earth Angel, o te:

złapały bakteryjną plamistość liści. Świeżutka sprawa, pierwsze małe nieliczne plamki zauważyłam w ubiegły poniedziałek, kiedy wykopywałam dla siostry kilka kępek. Na zdjęciu powyżej jeszcze bez objawów.

Postaram się zrobić zdjęcia, żeby instruktażowo pokazać, jak to paskudztwo się objawia.
Grembosiowo 21:24, 21 sie 2013

Do góry

Anioł spaceruje w ogrodzie.
Zjawiskowo piękna córcia Grembosiu.
W Gąszczu u Tess 21:23, 21 sie 2013

Do góry
Citronelki nadal "rdzewieją" choć przyznać trzeba, że ładnie przyrastają, choć nierówno rosną.

Śmieszne są, bo tworzą takie poduszeczki

Kilka żurawek na rabacie brakuje, widać puste miejsca.
To dlatego, że zabrałam z przedogródka najmniejsze, żeby nie zardzewiały "na amen", bo tak zasychały, że ledwie po kilka listków miały.
Przechodzą rekonwalescencję w doniczkach, w cieniu.
Trzeba przyznać, że w cienistym miejscu mają ładny nasycony kolor i ani śladu "rdzewienia".

No i kto się uważnie przyjrzał pierwszemu zdjęciu ten bez trudu dostrzegł, że coś się dzieje z kopytnikiem. Bardzo nad tym ubolewam.
Chyba też zbyt dużo słońca. Jednak nie wszystkie mają te dziwne przebarwienia i bardz jasny kolor liści. Część wygląda zdrowo, a przecież światła mają tyle samo.

Mój wymarzony ogród 21:22, 21 sie 2013

Do góry
A co powiecie na taką moją MIX-OWĄ rabatkę

lub po niewielkiej modyfikacji
W cieniu - zacieniona 21:15, 21 sie 2013

Do góry
zakwitają wysiane w tym roku malwy...myślałam,ze są dwuletnie..
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:14, 21 sie 2013

Do góry
Ja też dziękuje za miłe spotkanie. Fajnie się rozmawia z osobami które są wrażliwe na piękno przyrody, mają swoje plany i samodzielnie je realizują. Kasia to osoba z charakterem i żadnej pracy się nie boi

W cieniu - zacieniona 21:13, 21 sie 2013

Do góry
Rozrastają się miodunki.
Moje "Ranczo Akapulko" 21:13, 21 sie 2013

Do góry

Środa, 21 sierpnia 2013

Nowa altanka

Wreszcie doczekałam się mojego domku narzędziowego.
Dziś przywieźli mi go z Allegro.

Muszę powiedzieć, że obsługa, zmontowanie zajęło dosłownie ponad pól godzinki zuch chłopaki.

Po mimo że padał deszczyk , dla nich to nie stanowiło przeszkody, mieli ze sobą sprzęt i poszło im jak po maśle,
zresztą sami zobaczcie.

Zmontowali postawili z kluczykiem do ręki.

-Brawoooo!
Oj co mnie teraz czeka, hmmmmm. Kolejne przemeblowanie terenu i mojego Rancza.
Nareszcie wszystko już jest , no wiadomo , może nie wszystko, bo nie ma jeszcze drewnianego domku. Domek będzie na wiosnę, a teraz zostanę z tym co mam.
Ale czeka mnie kolejne przemeblowanie, mojej letniej altanki, muszę ją teraz przesunąć bliżej do blaszaczka i połączyć w całość, bo blaszaczek ma 3x3m długości plus zadaszenie wypust na 1 m. Altanka ma też 3x3 metry , więc wszystko będzie mi pasowało.
Dziś przemokłam do suchej nitki. Nie był to dla mnie żadnym problem, bo doskonale sobie radziłam dosadzając pod płotem żywopłot. Wczoraj dostałam od koleżanki z sąsiedniej działki kwiaty, włożyłam je do beczki z wodą, zawsze tak robię, wkładam na wieczór sadzonki by napiły się wody i zahartowały się na następny dzień do sadzenia.
Wiedziałam że dziś będzie padało i dla tego tak zrobiłam, sadzonki kwiatów nie odczują zmiany przesadzenia z ogrodu do ogrodu, i nie zwiędną mi, a przyjmą się od razu. Podobnie jest z żywopłotem, najlepiej jest sadzić go, kiedy pada deszcz.
Później musiałam przenieść jedną ławeczkę pod blaszak, rozpaliłam też ognisko zrobiłam sobie herbatkę ze skrzypu a później kawusię, przeniosłam kilka narzędzi do blaszaczka i jak zwykle przed zmierzchem byłam w domciu. Jak to dobrze mieć swój ogródek, mały raj. Szkoda że już na progu stoi jesień. Bo tyle jeszcze bym chciała zrobić.

P.S Joanna___ Dziękuję za odwiedzinki , co do futrzaków to kocurka wygłaskałam a Hrabiego nie dało się bo był cały umorusany w błocie hihihihi .Chował się w nowej altance na swoim foteliku, a że tam ziemia była świeżo okopana , to się cały wytetłał. hihihi , moje spodnie i poduszeczkę też wytarzał , bo się o nas wycierał.

Witaj debora_abc

Miałaś rację z tym przemeblowaniem , mam to znów przed soba hihihi, najgorzej to było z ta ławką bo mi jedna noga z gwozdzia wypadła, hehehehe, ale ją znów przybiłam siekierką. A rzadkiewka była smaczna. Pozdrawiam.

W cieniu - zacieniona 21:12, 21 sie 2013

Do góry
...i astry
W Gąszczu u Tess 21:10, 21 sie 2013

Do góry
W ogrodzie obecnie różnie: trochę dobrze, a trochę - nie.

Kwitną zawilce.

Grembosiowo 21:08, 21 sie 2013

Do góry
I jeszcze na deser- moja córcia w ogródku

Ogród z łezką 21:07, 21 sie 2013

Do góry
eMuś wyeksmitował mozgi poza włości, magnolia odetchnęła

już niedużo zostało. Podzielić żurawki, posadzić sosenki, rozsadzić lilie i posadzić te od Bogusi. Acha...jeszcze przesadzić rh Goldbukett i posadzić Haagę Może się wyrobimy...okna chyba muszą poczekać na mycie...w przyszłym tygodniu prawdopodobnie wrócę do pracy...ten tydzień urlopu odbiorę sobie we wrześniu chyba

W cieniu - zacieniona 21:06, 21 sie 2013

Do góry
W tym roku wysiałam cynie miniatu rowe.
Grembosiowo 21:06, 21 sie 2013

Do góry
Obiecałam kilka zdjęć z uroczystości weselnej córki, ale wszystkie dekoracje z gośćmi w tle. Została mi tylko dekoracja okna:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies