Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:06, 12 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ogrom prac obejrzałam i podziwiam

oj, jeszcze przed nami mnóstwo tej pracy, ale w sumie fajnie, zawsze jakiś cel jest a do tego mam chęć na parę roślin z twojego ogrodu, tylko jak i gdzie je wcisnąć
liliowce mam porozrzucane wszędzie, inne rośłiny je zarastają, więc znowu je przesadzam i grupuję w jedno miejsce, koło rózy pomarszczonej
konkretnie tu, czyli muszę zerwać darń...
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:01, 12 lip 2013

Do góry
Ana napisał(a)
Jestem jestem. Kochani, zupełnie brak mi czasu w tym sezonie i na ogród i na Ogrodowisko, niestety, z czegoś muszę zrezygnować, a Wy tak pędzicie na wątkach, że nie jestem w stanie nadrobić...

Kwiatki z przeprosinami dla Was!

Ano, mam wrażenie, że oglądam jakiś piękny miesięcznik o wnętrzach.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:01, 12 lip 2013

Do góry
wiunia napisał(a)
Irenko ogrom pracy wykonałaś! podziwiam! fajny pomysł z tymi "donicami "powstającymi przy murze, już widzę efekt końcowy, będę niecierpliwie śledzić dalsze prace Pozdrawiam serdecznie!

ja też jestem ciekawa ale rh to piekne zimozielone rośliny i do tego kwitną, więc myślę, że będę zadowolona
Wiunia dzięki

kwitną tawułki, tu tez musze poprawic, za dużo wsadziłam i ciasno im i zasłaniają świecznice

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:56, 12 lip 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Irenko,
cudowne foty dałaś w odpowiedziach
Podziwiam Twój ogród i prace Waszych rąk
to dla Ciebie bez okazji

maszyna bardzo przydatna, kompościk wyjdzie idealny,
choć Ty na ziemię nie masz co narzekać
busz musi w czymś rosnąć

Ula dzięki, jaki uroczy romantyczny zakątek podobny jest u Anity
ziemię mam dobrą, fakt, ale dla rh taka pożywka się przyda, chcę aby szybko urosły ale będę mieć skubania kwiatów!

ciachałąm wisterię i przy okazji zauważyłąm nowe kwiaty
na jesień będę dzielić, te jednoroczne hosty, za szybko rosną

a ta ma białe kwiaty
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:54, 12 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

do tej pory paliliśmy, ale teraz będziemy wykorzystywać onaczej, ciekawa jestem, jak to się sprawdzi

róża IRENA

Po lewo wstaw zdjęcie z awatara i zostaw tą słoneczną opcję Irenki i idealny duet .
Pięknie macie Miła moja .
Praca ciężka ,ale widać jej efekty gołym okiem.Zazdroszczę tyle jest już roślin ,zagospodarowanych miejsc i znowu coś odkrywasz na zaspokojenia natchnienia .Oj tylko podciągać rękawy
Elektryczna piła jest to bardzo dobre rozwiązanie zwłaszcza,że masz co ciąć Miła .Obojgu wam będzie lżej pracować.
Słoneczny ogród słonecznej safikey 11:51, 12 lip 2013

Do góry
i nareszcie nastała wiosna 2012,
rośliny obudziły sie do życia, wszytskie iglaki na rabacie ładnie przetrwały zimę (niektóre były otulone specjalną włókniną) tujki nadal były w ilości 380 sztuk, czyli nic nam nie padło - jak ochraniarze tuje strzegą dookoła działki, za ogródku nareszcie jest zielono i robi się kolorowo:

mam nadzieję, że w przyszłości tuje będą stanowiły ładne tło dla nasadzen na rabatach

dostałam od znajomej wykopane z gruntu spore bukszpany, posadziłam je w cztery donice i postawię przed wejściem do domku, trzymam kciuki aby się przyjęły

lato to ciąłe koszenie, plewienie i tak w kółko...

nie zapominam rownież o walczeniu z kretami niestety chyba nadal przegrana to wojna

chyba już nawet zaakceptowałam te krety, bo nie za wiele mogę z nimi zrobić

Taki biedny ten mój ogródeczek, patrząc na Wasze trochę łapię doła, ale starm się i uczę cały czas, bo kto da radę jak nie ja

pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:45, 12 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Marzenko, specjalnie dla was robiłam pewne foty, póki co nie udaje się tego pokazać..nie przesadzaj, poczekaj...z tego co tam usłyszałam, 3 lata to czas aby się dowiedzieć, czy rośliny sobie poradzą i chyba tak jest
i moja nowa trawa rozplenica rubrum tatarakowata, ale nazwa, chyba że w maliny mnie wpuścili!
ponoć wieloletnia liście bordowe, kwiatostan jak w tatarakach nadwodnych
tu razem z daturą...i solo

Irenko to nie jest wieloletnia u nas trawa.Też mnie zauroczyła.Pozbierałam nasiona i w kolejnym roku wysiałam do doniczek ,ale niebyły takie wielkie te pałki jak zakupiony oryginał .
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:44, 12 lip 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Hortki Irenko śliczne i w takiej ilości jak zakwitną to dopiero będzie widok

Ja kupiłam sobie dwie Anabelki ,piekne są ale to ich pokładanie się to mnie do szału doprowadza
Mój zachwyt nimi troszkę się zmniejszył ,ale tylko troszkę

Ewa, ja też jak ty się skusiłam i to pokładanie też ciut mnie wkurza, chyba wolę limki, chociaż mam jeszcze inne odmiany, w tym ogrodowe, ale najbardziej teraz czekam na kwiaty Gret Star, ma w tym roku sporo pąków; limki są mało wymagające, wytrzymałe i zawsze kwitną, dlatego w oparciu o nie będę robić zmiany na rabacie, najwyżej coś jeszcze dołożę
na wiosnę mogę się podzielić patyczkami limki i sobie wyhodujesz
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:44, 12 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

no Aniu, dzięki wiem, że chyba się uda
opwieśc zaczyna się tak

najpierw Waligóra włazi na drabinę i wycina sosny i świerki z gałęzi od dołu, wysoko, bo nie chcemy mieć cienia, las ma być, ale parkowy, czyli kontrolowany, wysokość jest...coraz więcej z tym problemu..

zbieranie materiału z drzew, psy pilnują...pocięte się mieli zawsze, to nawóz

zmielone pakuję się tu, są cit podwyższone belkami, liczy się odzyskanie materiału z natury, aby też bezsensownie na wszystko kasę nie wywalać..

bliżej w stanie surowym, wygląda to tak...i z drugiej strony...mur jest bardzo długi, materiału w postaci ziemi, nawozu, roślin i pracy jest dużo....czasu mało, więc wybaczcie, będzie szło wolno

O!

Ale busz u Ciebie z tymi limkami. I masz mur a to jest więcej niż połowa sukcesu.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:43, 12 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

róża IRENA

pasuje do Ciebie idealnie i nawet jest pod kolor kapelusza
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:43, 12 lip 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)
Kompozycje, drzewa, firletki i lawendy, super. Te z żurawkami też, i Anabele.
Buziaki z big lilią.

Weroniko bardzo ładna ta lilia
Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:42, 12 lip 2013

Do góry
Kalamandyna napisał(a)

Aniu, thuje szmaragdy, co do cięcia to nie wiem jeszcze bo nie wiem o co z tym cięciem chodzi i jake daje efekty. Psa mam ale nie wiem czy on będzie tam chodził, pomiędzy siatką a thujemi bo to piesek pokojowy i boi się wszystkiego. No ale skoro się zostawia pas startowy to i my zostawimy

Jak pies się boi, to bardzo niedobrze, socjalizujecie go z otoczeniem, dźwiękami i kształatmi ?

Moja Lufa jak była malutka to bała się ludzi w kapturach, parasolek i motorów, nauczyliśmy, że to nic strasznego, oswajaliśmy i teraz mamy spokój. Nie można psa zostawić samego sobie, ze swoimi lękami, bo albo sfiksuje, albo będzie agresją reagował na swój strach. I jedno i drugie niebezpieczne

Nie ma "pokojowych" psów, nawet jak właściciele tak twierdzą, psy się po prostu przyzwyczajają, jak ktoś wyprowadza psa 2 razy dziennie, to on się w końcu przyzwyczai i tak będzie jadł i pił, żeby od jednego do drugiego spaceru wytrzymać. Psy kochają ruch i przestrzenie, ile dasz swojemu psu, tyle zobaczy i pozna - pies jak małe dziecko - jak od małego zamkniesz w domu to będzie siedziało. To na właścicielu spoczywa obowiązek wychowania zwierzęcia - w końcu dostajesz psie dziecko i ono nie jest mniej wymagające niż ludzkie, tylko niestety właściciele często o tym zapominają.

A w kwestii roślin - poczytaj artykuły na stronie głównej - tam są wszystkie podstawy wiedzy ogrodniczej zawarte - Danusia to skarbnica wiedzy ogrodniczej, więc wystarczy czytać, czytać, jeszcze raz czytać, obeznać się z tematem, wtedy zacznie Ci się rozjaśniać
Szmaragy tnie się właściwie tylko od góry ograniczając ich wysokość, bo z natury mają ładny pokrój, więc nie trzeba im mocno pomagać - ja swoim usuwam co najwyżej uszkodzone pojedyncze gałązki i tnę z wysokości, żeby mi z nich drzewa nie rosły

PS> Boszzz... Ania przepraszam, dopiero widzę, jak się rozpisałam, ale ja o psach mogłabym elaboraty pisać. kocham

PS2> czekam z niecierpliwością na zdjęcia lotosa, też kocham
Moje zmagania ogrodowe 11:40, 12 lip 2013

Do góry
trawki coraz ładniejsze (wcześniej stipy wiatry poszarpały)

great expectation, horti i rozplenica

Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:39, 12 lip 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Tak ogólnie ,to nie wiedziałam ,że te pociętych gałęzie też można kompostować i ponownie przerabiać .. ( nie wiem ,czy dobrze użyłam słowa " kompostować"),,, ale lubię ogród prowadzić naturalnie , typu podlewanie desczówką itp .. Więc znów się czegoś nauczyłam

do tej pory paliliśmy, ale teraz będziemy wykorzystywać onaczej, ciekawa jestem, jak to się sprawdzi

róża IRENA
Mój kawałek raju II 11:38, 12 lip 2013

Do góry
U mnie od nocy leje teraz trochę mniej, połamało mi 2 gałęzie w brzoskwini tyle owoców się zmarnuje

no a teraz dalej do pakowania, po co ja tyle książek kupowałam
Moje zmagania ogrodowe 11:37, 12 lip 2013

Do góry
Dziś pięknie pada i podlewa mi ogród, także jest chwila na forum i zdjęcia
kolejna lilia zakwitła, chyba diabora

hot papaya

i w tonacji czerwonej redstone falls
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:33, 12 lip 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Cudownie będzie jak zakwitną, sporo masz tych hortek
Ja też w tym roku kupiłam jedną, jak mi się spodoba dokupię więcej, też ma pączki, więc zobaczę czy mi się spodoba

mam ich tam 8 sztuk, ale rozrosły się niesamowicie; zrobiłam kilka sadzonke i dałąm w nowe miejsce, ale jakieś jeszcze 2 są, muszę je zabrać, bo sobie nie poradzą, te duże je zdominują
będziesz na pewno zadowolona, one są cudne...a za rok znowu będę robić sadzonki
powoli wszystkie liliowce ruszają
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 11:30, 12 lip 2013

Do góry
size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/41/413547/original.JPG[/img]

Ja zaczęłabym poszerzać rabatę od produ patrząc szeroko,potem zwęziłabym i na koniec też rozszerzyłabym.
Powstałoby takie zakole po każdej stronie.
Róże pnące na płotek,szałwia,naparstnice,nieco funkii,przywrotnik,przetacznik i lawenda.
Super!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:30, 12 lip 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Aleś to piknie przycięła Irenko ...wyobrażam sobie ten ogrom roboty )

muszę powiedzieć, że nacięłąm się strasznie dużo, a jeszcze sporo mnie czeka i tu doszłąm do nowego wniosku, trzeba zakupić konkretne nożyce do żywopłotów, elektryczne, bo tymi akumulatorowymi Boscha, można tylko takie drobne rzeczy ciąć; czytałąm u Alinki, że takowe kupiłą i leci szybko z cięciem

róża Chopin, znowu rośnie bardzo wysoko, tak samo jak limki, ale myślę, że do tego przyczynia się to miejsce, gdzie rosną, tam wrzucaliśmy popiół, kamienie, skoszoną trawę i chyba się to zlasowało i zrobił się dobry nawóz, no bo innych powodów nie ma

Mój kawałek raju II 11:23, 12 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U Ciebie zawsze kolorowo. Nie wiem jak sie rozstaniesz z tym ogrodem , tyle serca tu włożyłaś.Szkoda że musisz go zostawic.Pozdrówka Aniu.

Bogdziu taka kolej rzeczy, coś się kończy coś zaczyna, szkoda, że warmiński nie może wszystkiego pomieścić Bogdziu co to za ptaszek cały dzień wkoło lata i śpiewa jest cały szary i ma czapeczkę czarną, zdjęcia nie najlepsze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies