Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:17, 05 sie 2013

Do góry
I hortka od Fineczki

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:15, 05 sie 2013

Do góry
Gierczusia.. i każdy kuleczkę o wymiarze swojej talii.. dzięki temu Twoja będzie malutka

Celinko, ale floksy już przekwitają (zapomniałam pouszczykiwać... ).. a jeżówki jeszcze dzielnie trwają na posterunku

No i hortki daja czadu..... najpóźniejsza jest LM.. ale ona też zaczynają
..

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:12, 05 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Bez jeżówek o tej porze ogró byłby nuuuuudny

Ana! Masz rację.!!
Porozgladałam sie dzisiaj po niektórych rabatach i stwierdziłam , że beznadzieja!!
Brak koloru! nuda panie nuda!!
Jeżówka załatwia sprawę. Mam floksy co prawda ,ale jeże też wcisnę
Ogród w skali mikro :) 20:09, 05 sie 2013

Do góry

Parę ujęć z mikro skali

Moja dębolistna .. Czy ona mi kiedyś zakwitnie ???

Red baron też mi rośnie bez kłopotu .. Niewymagająca trawka

A żurawka z gaillardią to fajny zestawik .. Mam nadzieję na burzę kwiatów w przyszłym roku

A pieris podoba mi się najbardziej , kiedy ma te przyrosty w kolorze majtkowego różu

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:43, 05 sie 2013

Do góry
I mi Madżen z printerestu inspiracje wynorała

Oj od całownia do teraz tyle stronek... no nie mogę.. dziewczyny się rozgadały
Upss i Sebek też był... popiersie moje przegonił na cztery wiatry

A to ASCterest

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:35, 05 sie 2013

Do góry
Dziękuję za inspiracje..... tylko kulek mam zdecydowanie za mało......... chyba że wykopię z rabaty pod domem.....

MOja zimująca lobelia z bliska dla Cię

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:33, 05 sie 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...pieknie kwiatuszkowo i inspiracje wspaniałe.... można oczy nacieszyc u Ciebie Aniu...

Taaa tylko kulek mam za mało... do takich inspiracyjnych efektów

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 18:26, 05 sie 2013

Do góry
Super miejsce na siestę A dla Was i dla mnie fajna inspiracja. Prosty pomysł, a jaki efekt

Minimalne zdolności stolarskie oraz krawieckie i altana gotowa

Ogród Tosi 18:21, 05 sie 2013

Do góry
Zakupiłam hortensje do donic, na taras ale w tych upałach nie mają szans, włóczą się więc pod domu, postoją przed

Ogród Tosi 18:16, 05 sie 2013

Do góry
Mój biedny Fagus Rohan Obelisk - listki rozwiało całkowicie.
Co ciekawe, gałązki nie są suche.

Świerk Picea Omorika

Koniec smutków.
Mój jesienny ogród 18:16, 05 sie 2013

Do góry
Magdziu witaj. Ciesze się że wpadłaś do mnie. Montreal ładnie jest położony, dużo wody w około to widoki na pewno będą piękne. Trzymaj się dobrze. Jeszcze fotki i żegnam się do następnego razu, hejka.

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:15, 05 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
To jedna jeżówka która tak zmienia kolory.. od czerwonego do żółtego

An, czy to Tangerine Dream??
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 18:13, 05 sie 2013

Do góry
kachat napisał(a)
MuSzka, witaj! Derenie na zdjęciach piękne, szczególnie ta fotka z brzozami mnie zauroczyła Mamy już gdzieś tam pod płotem 3 derenie posadzone, ale jakoś nie byłam do nich przekonana... Ale po waszych zachwytach spojrzałam na nie przychylniejszym okiem i teraz nie mogę się doczekać, gdy do mnie kolejne krzaczki przyjadą Już mam miejscówkę jedną wybraną - rozświetlą najciemniejszy zakątek "ogrodu" Oprócz tego kąta pewnie jeszcze w różne inne miejsca je poupycham, jak sama zauważyłaś - miejsca ci u mnie dostatek

Tu widać (albo i nie ) dwa dereni różnych odmian - z lewej za kamieniem obok przyszłego, ekhem, skalniaka, i gdzieś z prawej strony z tyłu

Byliny sadzę, aby coś kwitło w tym lesie... Z krzewów kwitnące latem są tylko hortensje, a reszta ozdobna z liści. Nie mamy prawie słońca na działce, więc pozostają tylko hurtowe ilości funkii, żurawek... Poza tym łatwo się je przesadza, co przy moim wiecznym niezdecydowaniu i jeszcze braku zdolności ogrodowych jest olbrzymią zaletą - już nie zliczę, ile razy je przenosiłam z miejsca na miejsce

Z krzewami jest trochę ciężej, dlatego je staram się sadzić dopiero, jak już będę na 100% pewna, gdzie ma być ich miejsce docelowe. Ponieważ zmieniam zdanie co 2 dni, na razie więcej jest u nas bylin niż krzewów Ale wkrótce z pomocą Ogrodowiczan postaram się nadrobić

Derenie mają też różne kolory liści ja np sobie posadziłam żywopłot z dereni na razie jeszcze mały naprzemiennie z żółtymi liśćmi i zielonymi za zjeżdżalnią mam nadzieję że troszkę widać

A jeśli chodzi o byliny ja mam sporo różnych kwitnących latem tylko że głównie na słoneczne stanowisko możesz posadzić tam gdzie mówiłaś że masz słońca dużo zajrzyj na mój wątek to zobaczysz tam jeżówki, latrie, rudbekie, ostróżki i inne. To są wysokie byliny (uwielbiam duże rośliny )
możesz u mnie też zobaczyć kwitnące teraz budleje może się do nich przekonasz chociaż mają skłonność niestety do przemarzania w mroźniejsze zimy.

Ogród Tosi 18:12, 05 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Tośka pokazuj ogród, bo od tych dyskusji to ja nie wiem czy mam jeszcze matką czy już babcią zostać
Buziam

Madżenko, niewiele poczyniłam w upał, ale zawsze coś:

Przesadziłam żółte żurawki Citronelle i Lime Ricky z przodu domu na tył.
Miałam tam miejsce na linijkę z trzmielin, więc kolor się zgadza. Nie wiem tylko czy biedulki nie wpadły z deszczu pod rynnę, bo tam też słońce południowe dociera - tylko - później i szybciej cień przychodzi.
No, zobaczymy Niestety, jedyne miejsce w cieniu to garaż

Mój jesienny ogród 18:08, 05 sie 2013

Do góry

Kurcze w tym pociągu mam same przygody, na mojej stacji nie otworzyły się drzwi i musiałem jechać do następnej. Pociąg w drugą stronę mam za 45 min, załamka, jestem zmęczony i głodny, jeszcze czekaj tyle czasu. Wracałem oczywiście na gapę i wsiadłem beszczelnie do przedziału z kanarami ale nie sprawdzali biletów. Pozdrawiam.

Telekia speciosa - Smotrawa okazała 18:07, 05 sie 2013

Do góry

właśnie kupiłam smotrawę do kolekcji moich funkii,tawuł,języczków.... jakie są dla niej optymalne warunki?

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:07, 05 sie 2013

Do góry
Ania(e) trzy razy ją kupowałem -za trzecim wydarłem w szkółce kwitnącą kępę z ogródka pokazowego

NN

NN ...........................................................................................................Pink Diamond
Jeden ogród – dwie osobowości 18:04, 05 sie 2013

Do góry
Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Kiedy komuś się podoba to co robię, od razu się podbudowuję.

wreszcie zakwitła mi też różowa budleja teraz obie wyglądają kwitnąco. ;P odmiany "Black Knight" i "Pink Delight"

i w słońcu

i jedna z tawuł (odmiana "Walbuma" lub w niektórych szkółkach znana pod nazwą "Magic Carpet") kwitnie ostatkiem sił (drugie kwitnienie po przycięciu )

Mój jesienny ogród 18:00, 05 sie 2013

Do góry
Witajcie. Przeleciał mi następny miesiąc, leci tu czas bardzo szybko, za 3 miesiące minie rok jak tu jestem. U mnie teraz długi weekend, mam niedzielę i poniedziałek wolne. Chyba się przejadę do Niagara of the lake i do delfinarium. W metrze pokazują że pogoda ma być ładna. Jadę do Niagara Of The lake, do Burlington pojechałem na gapę, bo automat nie przyjmował banknotów albo ja nie umiałem tego zrobić a kasy były jeszcze zamknięte. W Butlington przesiadłem się do pociągu na Niagarę a na stacji St. Catharines przesiadłem się do autobusu. Wyjechałem z Mimico za 5 ósma a autobus powrotny mam 18-40 a w domu mam być za 5 dziesiąta. Pociągi tu chodzą co do sekundy. Dziś jechałem z rowerzystami, zobaczcie jakie warunki mają tu rowery a my na górze. Oglądałem wczoraj w

necie fotki z miasta, po prostu bajka i od razu podjąłem decyzję że jadę tam. Faktycznie kwiatów tam mnóstwo, muszę to zobaczyć i pokazać Wam. Wow, wracam pełen wrażeń, bardzo mi się tam podobało, raj na ziemi. Weroniko miałaś racje, miasto tonie w kwiatach. Nie wiem jak fotki wyjdą, bo słońce było niemiłosierne a ludzi i samochodów tyle, że ładne zdjęcie było ciężko zrobić. Miasteczko nie wielkie ale jak cukiereczek, położone w samym rogu miedzy rzeką a jeziorem i przy samej granicy amerykańskiej. Czasu miałem dużo, więc sporo ulic obleciałem, mimo ostrego słońca upału nie było, tak w sam raz. W nowych butach chodzi się świetnie, dziś znów cały dzień na nogach i nic nie boli. Zdjęcia wypstrykałem do końca czyli 180 tyle mam wolnego na karcie a druga w pace leży, zapomniałem jej wyjąć z radia. Telefonem też robiłem i filmików oczywiście nakręciłem. Gdy byłem nad jeziorem zrobiłem fotkę Toronto, fajnie było widać. Po drodze ładne widoki same winnice i sady oraz ładne domy. Post już napisałem w pociągu to fotki przygotuję rano i od razu postaram się na gorąco wysłać i jeszcze muszę zaplanować jutrzejszy wypad. Po drodze tak patrzę, osty już przekwitły, na krzewach owoce i trawy już zaczynają kwitnąć, to już ostatnia faza lata, dzień jeszcze długi ale i jego ubędzie nie wiadomo kiedy. Post na pewno podzielę na trzy części żeby upchać jak najwięce
j fot. Ciąg dalszy w następnym.

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:41, 05 sie 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies