Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:36, 10 lip 2013

Do góry
Nowa porcja fotek, spod Augustowa tym razem

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:33, 10 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

O matko............

i córko

Po prostu cudo, - teraz nie dziwię się Twoim zachwytom Aniu, no bo jak się nie zachwycać nad takim kosmitą bo to przecież wygląda jakby Ci z gwiazd do stawu zlądowało
Ranczo Edy 11:31, 10 lip 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
pozdrawiam Bogus buźiole moje warjacje

To jest naprawdę dobre, idź w tym kierunku a będzie cudo, to w zawiniętej nodze to po ślizgawce czy na nartach, hi, hi,
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:19, 10 lip 2013

Do góry
Pani Danusiu,
Może doradziłaby mi Pani jakie drzewko pasowałoby do tej mojej wnęki?
To jest z prawej strony tarasu (jak siedze na tarasie) takie okno i chciałabym zasłonić się od sąsiadów, którzy mieszkają bardzo blisko.
Tuje mam co prawda przy siatce, ale maja metr wiec trochę muszę poczekać, żeby podrosły

Murek jest wysoki na 150cm, dlugosc tego murka z 1,20, wneka okolo 160szeroka.
Musi byc wiec drzewko dosc wysokie z taka koroną w tym "oknie tarasowym"
I tak kombinuje czy czerwone czy zielone
Wiąz czy sliwa, czy klon jakis czy perukowiec....
z gory dziekuje za pomoc
BB 11:10, 10 lip 2013

Do góry

Matko i córko !!!!!! Ale jest piękna !!!!!!!!!! Też takie cudo mam, ale jestem dumna !!!!!!!!!!!!

Dzięki Ewciu
Moja też jakiś pączek w niedzielę miała, mam nadzieję, że w sobotę jeszcze kwiatka jej zobaczę

P.S. Piękne zdjęcia robisz, mam kostrzewę siną, ale ona krótko ładna dla mnie...
Mój 4 arowy azyl... 10:50, 10 lip 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Rozwijają się kolejno

Basiu piękne ujęcie
Pozdrawiam
Ogród z Czerwonym mostkiem 10:47, 10 lip 2013

Do góry
Kaisia napisał(a)

Witaj Kasiu, na szybko przeglądnęłam Twój wątek - piękny ogród... wieczorem będę czytać całość ale póki co mam takie techniczne pytanie. W jakiej odległości masz posadzone te świerki pod siatką? Ja też mam świerki pod siatką...i rosną w odległości ok.1m od siebie... dużo osób mi mówi, że je przerzedzić, ale u Ciebie wydaje mi się, że rosną gęsto... Nie masz problemu z suchą ziemią pod świrkami? A może masz założone nawadnianie? Przepraszam za tyle pytań w jednym poście, ale to jest obecnie temat, który bardzo mnie nurtuje.

Pozdrawiam i ślę uśmiechy
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:36, 10 lip 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Najświeższe widoki z części warzywnej

Zazdroszczę, no po prostu zazdroszczę. Możliwości i przestrzeni. Też chcę.

Bardzo chciałabym mieć takie sąsiedztwo.
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 10:26, 10 lip 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
ja miałam sumaka odziedziczonego w przedogródku i trzeba było wyciąć bo nijak się tam nie mieścił. No i się zaczęło! ALe walka trwała rok. Potem dał spokój. Dla takiej kobity z żelaza jak Debra to jest małe piwo! A nawłoc ja widuję w kilku ogródkach w sąsiedztwie i jakoś nie widac żeby zarastała okolice. Pewnie to kwestia codziennej pielęgnacji, pielenia, grabienia, głaskania etc.
pozdrowienia

Agato, no właśnie - sumak 'atakuje' niejako w obronie przed zagrożeniem. Po wycięciu zostały urochomione wszystkie pozostałości by przetrwał.

W przypadku nawłoci, która 'idzie' rozłopgami, wystarczy co jakiś czas wyrwać te rozłogi, najłatwiej, jak wystawiają pierwsze listki. I po sprawie. Ja dodatko, dość głęboko odcinam łopatą granice rabatki, gdzie rośnie nawłoć, odcinając też ew. rozłogi. trzymam ją w ryzach bez większego wysiłku.

U mnie rośnie kanadyjska - sa trzy rodzaje:

Jak wiadomo zwana jest polska mimozą...'Mimozami jesień się zaczyna....'
To Pan Tuwim.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:18, 10 lip 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Dokumentacja skoro nie przeszkadza Wam mój bajzel:

Wróciła brama mojego M. z ocynkowni:

widac tez gabiony robty mojego m.

Ten np. przy tarasie:

Buksiki zaraz po strzyżeniu:

Brak im tylko dywanu, ale w przyszłym tygodniu zamwiam trawy więc zrobi się ładniej.

Traw będzie ok 250 sztuk więc kto żyw przyjażdza do mnie na sadzenie.
Przyjmuję zapisy, zapraszam

Brama i gabiony super..... i widzisz znowu mam ochote na gabionowe ogrodzenie .........

ło matulu 250 traw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ogród przy lesie początek 2012/2013 10:01, 10 lip 2013

Do góry
Konrad dzięki ,lilie ,liliowce fajne kwiaty tylko za krótko cieszą nasze oczy.
Asiu to prawda ,i chyba wolę liliowce ,we wrześniu na pewno jakieś dokupię .
Edytko ,wiosna ,lato to czas kwiatów w ogrodzie ,więc kolorowo .pozdrawiam

mam taką różyczkę kupioną jako pnąca ,ale coś mi się ,wydaje,że nią nie jest,jest dość niska a ma sporo kwiatów .
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:58, 10 lip 2013

Do góry

O matko............
Ogród przy lesie początek 2012/2013 09:53, 10 lip 2013

Do góry

Wrzosy się rozrastają we wrześniu dokupię jeszcze 20 i krokusy im do towarzystwa.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:51, 10 lip 2013

Do góry
Najświeższe widoki z części warzywnej

Ogród w skali mikro :) 09:50, 10 lip 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ta rabata czeka na wenę .. A weny cosik ni ma ... Jest jeszcze miejsce puste i nie umię się zdecydować , co tam wpakować... Chciałam rózową żurawkę ,żeby już nie dokładać więcej gatunków ale tam jest mega patelnia i ona tam raczej nie wytrzymie ....

Tu będzie lustro na płocie.... .. Trzeba słuchać szefowej ... Szukam obecnie wykonawcy a to nie jest łatwe ....

Tu zrobię małe ujęcie małego oczka wodnego

A tu mo miłorząb teź czeka na posadzenie w skarpetce z żurawek

I tu jeszcze lewa rabatka

Na patelnie daj Berry Smoothie - u mnie w słońcu od 9 rano do 6 wieczór.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 09:48, 10 lip 2013

Do góry
bociek napisał(a)
O matulu Jezdem, wracam do Was pod koniec tygodnia. Lapek reanimowany, ale czasu brak na wszystko Zeby nie bylo mam dowody, ze nie proznowalam.

Najpierw sensacja: MAM PSZCZOLY lalalala Dostalam w prezencie caly roj I nawet wiem jaki plaszczym ma Krolowa

Przyjechaly do mnie w karecie Zostaly postawione przy ulu i pol dnia uruchamialy GPSa

A potem zostaly przeniesione na pokoje i od soboty pracuja az sie kurzy Miodku w tym roku im nie zabieramy, za to dostana jeszcze suta kolacje przed zima i szczepionki i mam nadzieje, ze na wiosne beda juz dobrze zadomowione

Tyle o pszczolkach, teraz kilka fotek ogrodu i lece do pracki

Oj Bociuś pszczółek to Ci zazdroszczę tylko że ja uczulona na nie jestem tzn na ich jad...a Żon zacięcia do pszczelarstwa nie ma
Bez pomocy ani rusz II... :) 09:46, 10 lip 2013

Do góry
mroovka napisał(a)
...i wstępne "bazgrotki"

Idąc od lewej - coś na pniu może być Euonymus fortuneli 'Emerald'n Gaiety', pod nim żurawki np. ale różowe lub żółte np.Cilronelle.

Hosty za kulkami muszą być wysokie jeśli trzy sztuki, bo kulki je zasłonią. albo więcej host np. 7

Ogród przy lesie początek 2012/2013 09:45, 10 lip 2013

Do góry

Ogród w skali mikro :) 09:35, 10 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Elu, w tym twoim ogrodzie jak widać na fotkach duużo się mieści ślicznych roślinek. Zainteresowały mnie te okrągle listeczki przy żurawce Georia Peach, co to za roślinka? Pozdrawiam

Aguś .. Jak miło usłyszeć komplimenta od Właśicielki Fantastycznego ogrodu ... Achhhh ., ale mam banana

Te okrągłe listeczki to kopytnik... Moje wymagające cudo .. Jest boski , płoży się , tworząc dywan takich okrąglutkich ciemnych liści... Ale uwaga.. On kocha cień .. I to nawet nie półcień , tylko cień... Zresztą zobacz .. Ten pierwszy jest w półcieniu a drugi nigdy nie ogląda słońca ....

L

BB 09:33, 10 lip 2013

Do góry
Evchen napisał(a)

No są.. krok do przodu dwa do tyłu, ale taki już los ogrodnika nie ma się co zamartwiać, musi być lepiej i już
Lada moment zakwitnie Vanila Fraise, ma piękne bordowe łodygi, jeszcze u mnie nie kwitła, jestem bardzo ciekawa jej kwiatów

a to kłosy kostrzewy

lawendzie do łanu jeszcze daleko, ale pierwszy krok już jest Wąsko czy szerokolistna.. pojęcia nie mam

Drzewek szkoda, wielka szkoda ... Nigdy nie wiadomo co im zaszkodzi, a co dogodzi
Festiwal róż i pozostałych piękności bardzo udany
W lawendzie mam identyczne kwiatuchy - moja wąskolistna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies