Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do kwadratu 15:30, 05 lip 2013

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 15:29, 05 lip 2013

Do góry

ogród zaprasza mnie do pracy

Pospacerowałam i ja u Ciebie Piękne róże.może i mój ogródeczek będzie kiedyś taki gęsty jak Twój.
Czy ta trawka pod drzewkiem to ostnica?

Moje ogrodowe początki 14:37, 05 lip 2013

Do góry
Witam serdecznie po krótkiej przerwie. Rozkwitła mi róża na ogrodzie i upiększa mi widok z okna

W winogronie znalazł się taki okaz, niestety źle zrobione zdjęcie i zamieszcza mi je obrócone

To niestety nie wiele w porównaniu do Waszych ogrodów, może z czasem będzie tego więcej. Miłego dnia
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 14:34, 05 lip 2013

Do góry
Slawko napisał(a)

Za takie zestawienia to mogłabym rozważyć nierząd
Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:10, 05 lip 2013

Do góry
Tu wrzosy, różanecznik Franceska, i jałowiec ale ten nierosochaty i ketmia. Jest pachnąca azalia i śliczny pieris.. ale do przesadzenia i to w tym roku przeniosę.

I koniec rabaty
Czyli wiśnia kiku coś tam, ostrokrzew!!!! szkoda przesadzać, bo ładnie rośnie.. a jest za ciasno.. wiec w tym roku przycięłam, a to już ma 0,5 m przyrostów. Widać czerwona trawę Barona ( w cieniu full) i hosty nn

Jest tu dyptam, ale do przesadzenia (nie widać bo na żadnym foto), i jakieś inne, typu trzmielina, i rózne .... ale nieistotne i niepotrzebne zupełnie.

The Madziu..zadanie odrobiłam.. jak masz pytania to sie pytaj I teraz wiesz dlaczego potrzebowałam czasu aby odpowiedzieć co mam posadzone na środkowej rabacie
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:02, 05 lip 2013

Do góry
cd drugiej strony

Widać magnolię Nigra, ostrokrzew, widać hostę do przesadzenia, na dole jest macierzana (rosnie w głębokim cieniu..zajadła), jest cyprysik żółty (odmiana nie wiem... Bogdzia będzie wiedziała), i brzózka co to miała być płacząca a jest stojąca w otoczeniu wrzosów. Brzózka jest fajna bo ma bardzo powcinane liście, ale odmiany muszę pogooglać.
Rozwojowy kawałek pola 14:01, 05 lip 2013

Do góry
Witam, po długiej przerwie . Wyjeżdżając na wakacje nie sądziłam , ze po powrocie przyjdzie mi się zmagać z gradem, wichurami i zalaniem ogródka, na domiar złego ,po jednej z burz, zaginęłam moja ukochana kotka Najgorsza w tym wszystkim jest niewiedza co się stało.....
Ogród wyglądał katastrofalnie , poniszczone liście przez grad, podtopienia spowodowały ,że rośliny nie są w najlepszej formie, ,a buk i klon palmowy gubią liście. Poniszczone zostały kwiatostany liliowców, pąki róż dosłownie zasychały przed rozwinięciem. Na szczęście powoli rośliny dochodzą do siebie i ja też
Jak pewnie wiecie na poprawę nastroju najlepszy jest shopping i ja właśnie postanowiłam ratować swój podupadający nastrój.
Rozpoczęłam budowę ciurkadełka i naprawdę ciurka teraz zostały nasadzenia i finito.
Zaraz po tym rozpoczynamy totalną rewolucję przegródka....... Jest więc szał Jak mówi klasyk gatunku SHOW MUST GO ON
poniżej kilka "ogrodowych " widoków z Toskanii mojego drugiego miejsca na ziemi.

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:59, 05 lip 2013

Do góry
Tu mam berberysy o formie strzelistej... wiosną przytnę je dużo krócej.... pod nimi są upchnięte pełniki europejskie, a na lewo są tawułki w dwóch odmianach, jedna to Shirobane, a wzdłuż krawędzi krokusy .
Widać jeszcze, że tu upchnęłam sosnę limbę Najlepiej byłoby ją przesadzić, ale rośnie juz kilka lat i nie wiem co ona na to Niechcący yuka się zaplątała, ale do przekopania....
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:58, 05 lip 2013

Do góry
I koniec rabaty kolejny Blue Arow z jałowcami, na które szlag mnie trafia bo rosną jak głupie i zagłuszają mi azalie i wrzosy

I idziemy na drugą strone..
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:55, 05 lip 2013

Do góry
cd rabaty.. tu mam magnnolię NIgra, azalie keremsiny różowe, azalie japońskie inne (ale nie polecam bo wymarzają i raz ładne a raz brzydkie)), azalie wielkokwatowe, wrzosy , wrzośce, modrzewnicę, pomiędzy NIgrą a "skajroketem" była ścieżka wyłożona kamieniami dla psa i obsadzona macierzanką... Ale zlikwidowałam bo zarosła i posadziłam tulipany i krokusy I jakieś pierisy też są..

To jesień

To wiosna

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:48, 05 lip 2013

Do góry
i cd

Jałowiec Blue Arow i brzoza co miałą być płączące , ale mnie przechytrzyła i poszła do góry...... co mam teraz zrobić by z powrotem była do dołu???? I niska???

Po dwóch stronach jałowca mam piwonie, przed mam hortensję od Finki u stóp jałowca jest jałowiec płożący na płasko. Posadziłam kurczaka czyli marikena miłorzęba na pniu... Są trawki ostnice.... i wrzosy i wrzośce, kosówka....... jakieś 3 małe miniaturowe azalie.... Jak to u mnie.. dużo i różnorodnie.

Diamentowy ogród 13:44, 05 lip 2013

Do góry
Martusiu ogród masz piękny a takie hortensje to tylko we Włoszech, i kolory kolory .... a oleandry bajka tak ładne widziałam tylko jeszcze w Hiszpanii , chociaż kojarzą mi się one z Grecją .
mój jest taki i zaczyna kwitnąć od 2 tygodni i jakoś słabo mu idzie może dzisiaj przy tym słońcu .
Pozdrawiam
Kraina Czarów w fazie projektów 13:38, 05 lip 2013

Do góry
moje Vanilki i Anabelki Incrediball i Invici .... różowe,

zdjęcie nie oddaje rzeczywistości a poza tym te najbliższe dwa krzaki posadzone 2 lata później, i zasłania je sadziec, króry aktualnie ma 2 m wysokości, rozplenica da szybki efekt,

nie są podwiązane, pędy nisko ziemii to są " odkłady"

ew. zajrzyj do mnie. mam tam inne zdjęcia
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:37, 05 lip 2013

Do góry
Dla TheMagdy cd dalszy rabaty i jej zawartość
Pod okropnym jałowcem.. najchętniej bym go wyrzuciła i zastąpiła nawet taką kosówką, ale M się sprzeciwia... ale pracuję i się nie poddaję... bo za jałowcem tym rosochatym mam piękna ketmię.. i jest zasłonięta i ma za mało cienia, jedynie co to krzaczora skróciłam o połowę .....za co mi sie dostało..ale uwaliłam
Tu rosochaty jałowiec d oeksmisji... za nim ketmia (nie widać), trzmielina w otoczeniu minaturwoych host, miniatury cą wzdłuż rabaty jak zdjęcie. Po jałowcem kokorycz pogięta... Hosty pomieszane z narcyzami.. ale nazryze wykopię, bo muzsę je posadzić gdzieś indziej, w narzyzach bardzo długo trzymają sie zielone liscie i zasłaniaja hosty . W tym wszystkim jest bardzo dużo krokusów.

Cd to już wrzosowisko...... które widać po lewej.

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 13:36, 05 lip 2013

Do góry
świerzutkie,

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:29, 05 lip 2013

Do góry
TheMagda napisał(a)
Uwielbiam Ciebie, Twoje szalone kolory w ogrodzie !!!!
Na jeżówki czekam ze szczególną uwagą

Dobra, najpierw obiecana rabata z zawartością.. nie wymieniam tego co posadzone do niczego i wymaga wyrzucenia..
Najpierw jedna strona, a potem druga strona..

Podaję od prawej.
Wiśnia kuku coś tam, podsadzona hostami, a na brzegu host, wokół wisionki mam tulipany
Berberys harlekin (nie pamiętam jak sie pisze) i żurawki bordowe i seledynowe (w środku jarzmianaka do przesadzenia)
Jałowiec jakiś tam, trawa Red Baron, hosta i żurawki.. w tym pomieszane mam tulipany, omieg wschodni, bergenie (do przesadzenia), jakieś lilie, narcyzy , psie zęby i już nie pamiętam co jeszcze
To z wiosny

cd nastąpi

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 13:10, 05 lip 2013

Do góry

Jurajski Ogród 12:59, 05 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
jurajskie klimaty

Pieknie u ciebie. Podoba mi sie strasznie

Czy te róże bardzo przycinasz i na jaką wysokość wyrastają?
Kolorowy ogród na piasku 12:52, 05 lip 2013

Do góry
Viva, oglądam i podziwiam, te twoje ostróżki są niesamowite, jak to ci się udaje?
i na powitanie jeden z widoków, gdy kwitły tulipany

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 12:45, 05 lip 2013

Do góry
Joaska napisał(a)
Dzisiaj rano zeszłam do ogródka i zobaczyłam piękności...... moje róże wyglądały jak by były obsypane diamencikami ....rosa tak ślicznie na nich wyglądała... że ryzykując spóźnienie do pracy pobiegłam po aparat żeby obfocić:
Róże w porannej rosie

po prostu cudo! jak sorbet, aż zjeść się chce
jak nisko szałwię cięłaś, bo moje deszcz położył, kwitną ale nie ładnie wyglądają, to może ciachnę, przy samej ziem?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies