Hej, dawno Cię nie było Dziękuję
Ten sześcian tak właśnie miał zostać odebrany, jest już duży i fajnie wygląda.
Pozostałe na razie są trzy kulki różnej wielkości i teraz zostaną kulkami, bo dwie są jeszcze malutkie i w tej formie są ładne dla oka. Z czasem się zobaczy, trawy urosną, wiesz jak to jest - muszę dojrzeć do niej, a ona do mnie
Obok pod drzewami będą ścianki cisowe jak ciski podrosną, więc to wszystko będzie spójne
Rozmawiałam o tym wczoraj z Renatą, że w każdym ogrodzie wegetacja różnie przebiega, w dodatku poszczególne lata też się w tej kwestii od siebie różnią. Przez to, co roku zaskakują nieoczywiste połączenia.
Mam 3 odmiany maków, 2 już przekwitły, ten ze zdjęć teraz ma swój czas. Część róż już kończy pierwszy rzut i zaczyna się mocno sypać, a niektóre nadal w pąkach.
Dzisiaj pierwsze kwiaty pokazała Alden Biesen.
Na drugim zdjęciu widać jej połączenie kolorystyczne z Paul Scarlet. Na szczęście na żywo się nie gryzie i chyba dobrze ją wymyśliłam jako łącznik z Quatre Saisons.
A ta piżmówka w opisie miała, że kwitnie w lipcu
Od tygodnia już cała biała.
Jeżeli chodzi o Queen, to mam wrażenie, że jak się jej mocniej nie przytnie, to idzie w górę w formę smukłego, sztywnego krzew z kwiatami tylko na szczycie. Niby większość róż tak ma, ale u niej ze względu na pokrój jest to bardziej widoczne.
po upałach ogród odetchnął, deszcze uzupełniły zapasy, chociaż trawnik woła o pomstę to nieba, ale nie wiem czemu nim sie najmniej przejmuję, w końcu odrośnie
leonardo da vinci szaleje warto było kulkować
lavender ice wymęczona przesadzaniem do tego ułamana - w tym roku bieda..nie wiem czy sie w końcu te krzaczki (czytaj pojedyncze gałązki) wezmą w garść , czekam a przyszły rok
a to ostatnia to nie wiem , ciągle mylę ale chyba princess alexandra of kent
Poskręcały się listki hakone. Odkroiłam ją i wczoraj posadzona, dziś tak to wygląda. Miałam tak kiedyś z kupionymi w doniczkach ale może też były świeżo dzielone.
W wiejskim ogrodzie koło barw rządzi się swoimi prawami
Przekaz podprogowy powiadasz? ciekawe...
Jak Twoje Bupleurum? Moje już powoli pokazuje kwiaty, ale prawdę mówiąc na trochę inny efekt liczyłam Za niskie jest do mojej łączki, ginie wśród traw.
Spróbuj je wypatrzeć w całej masie?
Tu jeszcze coś widać w narożniku, ale reszty to tylko z bliska trzeba szukać.
Żywopłot grabowy przycięty, 2,5h zeszło, nie było łatwo bo wysoko, ponad 2,5 m z tej strony i około 3m od strony sąsiadki.
Dojrzewam powoli do znacznego poszerzenia rabaty pod nim, bo z każdym cięciem robi się tam ciaśniej, żywopłot grubnie, a takie małe rośliny pod wysoką zieloną ścianą nie wyglądają dobrze,
Ponieważ wiąże się to z przesadzeniem roślin, prawdopodobnie zrobię to jesień/wiosna.