Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród kwiatowy 11:27, 15 cze 2022

Do góry
Bouquet Parfait

Ogród kwiatowy 11:24, 15 cze 2022

Do góry
Bukavu

Rhapsody in Blue
Ogród kwiatowy 11:19, 15 cze 2022

Do góry

Ogród kwiatowy 11:17, 15 cze 2022

Do góry
Herzogin Christiana

Angela dopiero zaczyna się rozwijać.

Ogród kwiatowy 11:12, 15 cze 2022

Do góry
J. W. Goethe

Augusta Luise

Ogród kwiatowy 11:07, 15 cze 2022

Do góry
Alabaster

Summer Song

James L. Austin

Ogród kwiatowy 11:03, 15 cze 2022

Do góry
Lady of Shalott

Port Sunlight

Małymi krokami-Ogród Wioli 11:01, 15 cze 2022

Do góry
Moje przesadzane , dzielone hakone Macra rok temu w czerwcu... Kiepskie były,odchorowały, część ścięłam do zera i odbiły potem

Dziś,nie te same
Ogrodowe wariacje 10:29, 15 cze 2022

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Aneta ochy i achy nad Twoja rozanka! Na nowej rabacie fajnie koresponduje ten bukszpan cięty w sześcian z lampą obok. Czy pozostałe też będziesz tak cieła?

Hej, dawno Cię nie było Dziękuję
Ten sześcian tak właśnie miał zostać odebrany, jest już duży i fajnie wygląda.
Pozostałe na razie są trzy kulki różnej wielkości i teraz zostaną kulkami, bo dwie są jeszcze malutkie i w tej formie są ładne dla oka. Z czasem się zobaczy, trawy urosną, wiesz jak to jest - muszę dojrzeć do niej, a ona do mnie

Obok pod drzewami będą ścianki cisowe jak ciski podrosną, więc to wszystko będzie spójne

Ogrodowe wariacje 10:29, 15 cze 2022

Do góry
Wiaan napisał(a)
Będę ją lubić coś czuję przy okazji Katalpy ścięte na maxa już są piękne

A gdyby tak... z tych kulek też kostki zrobić?..........
Brawo, świetna zmiana Niech teraz hakonechloa podrosną
Droga do spełnienia 10:22, 15 cze 2022

Do góry
Kawa napisał(a)
po upałach ogród odetchnął, deszcze uzupełniły zapasy, chociaż trawnik woła o pomstę to nieba, ale nie wiem czemu nim sie najmniej przejmuję, w końcu odrośnie
leonardo da vinci szaleje warto było kulkować
lavender ice wymęczona przesadzaniem do tego ułamana - w tym roku bieda..nie wiem czy sie w końcu te krzaczki (czytaj pojedyncze gałązki) wezmą w garść , czekam a przyszły rok
a to ostatnia to nie wiem , ciągle mylę ale chyba princess alexandra of kent

No kurczaki pięknie to wygląda i jeszcze to niebo! Co to znaczy kulkować różę?
Ogrodowe wariacje 10:12, 15 cze 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Twoja piękna rozanka (i rozanka Martki) sprawiły, ze zaczęłam rozmyślać o swojej... Taka nudna mi się teraz wydaje z samymi rozplenicami...
Muszę przetrawić temat .
Nowa (stara) rabatka prezentuje sie bardzo elegancko .

Dziękuję jestem zadowolona z towarzystwa dla róż, jest busz ale nie widzę ich tak samotnie, jeszcze stipa się rozkręca a ona tam pasuje idealnie

Będę Cię dalej kusić

Zieleń, drewno i antracyt 10:04, 15 cze 2022

Do góry
nyna76 napisał(a)
No to ja będę miała największy ubaw w obserwacji dalii. Ja zamawiałam po 2 szt z tej samej odmiany.

Tylko że nie zrobi mi to większej różnicy, bo chcę mieć kolorowo i spontanicznie. Najwyżej będziemy się wymieniać.
Czyli jak u mnie na wiejskiej, muszę Cię w końcu nawiedzić na włościach

Jak na razie to jestem z moich pomyłek zadowolona

A tą bym bardzo chciała bez pomyłki - dziwoląg Mats

Zieleń, drewno i antracyt 09:35, 15 cze 2022

Do góry
lilarose napisał(a)

Moja Queen jest cała łysa
rosła między dwoma śmiałkami darniowymi i ledwo tam dyszała- w tym roku jednego stamtąd zabrałam, wiec mam nadzieję, że się trochę rozrośnie
tak sobie myślę, jak to jest, że mój mak wschodni już całkiem przekwitł a Ty masz jeszcze na swoim kwiaty
a róże u Ciebie w pełnym rozkwicie a u mnie dopiero zaczynają
coś mi się wydaje, że to odrobinkę niesprawiedliwe

Rozmawiałam o tym wczoraj z Renatą, że w każdym ogrodzie wegetacja różnie przebiega, w dodatku poszczególne lata też się w tej kwestii od siebie różnią. Przez to, co roku zaskakują nieoczywiste połączenia.
Mam 3 odmiany maków, 2 już przekwitły, ten ze zdjęć teraz ma swój czas. Część róż już kończy pierwszy rzut i zaczyna się mocno sypać, a niektóre nadal w pąkach.
Dzisiaj pierwsze kwiaty pokazała Alden Biesen.
Na drugim zdjęciu widać jej połączenie kolorystyczne z Paul Scarlet. Na szczęście na żywo się nie gryzie i chyba dobrze ją wymyśliłam jako łącznik z Quatre Saisons.

A ta piżmówka w opisie miała, że kwitnie w lipcu
Od tygodnia już cała biała.

Jeżeli chodzi o Queen, to mam wrażenie, że jak się jej mocniej nie przytnie, to idzie w górę w formę smukłego, sztywnego krzew z kwiatami tylko na szczycie. Niby większość róż tak ma, ale u niej ze względu na pokrój jest to bardziej widoczne.
Droga do spełnienia 09:31, 15 cze 2022

Do góry
po upałach ogród odetchnął, deszcze uzupełniły zapasy, chociaż trawnik woła o pomstę to nieba, ale nie wiem czemu nim sie najmniej przejmuję, w końcu odrośnie
leonardo da vinci szaleje warto było kulkować
lavender ice wymęczona przesadzaniem do tego ułamana - w tym roku bieda..nie wiem czy sie w końcu te krzaczki (czytaj pojedyncze gałązki) wezmą w garść , czekam a przyszły rok
a to ostatnia to nie wiem , ciągle mylę ale chyba princess alexandra of kent

Ogrodowe wariacje 09:16, 15 cze 2022

Do góry
Poskręcały się listki hakone. Odkroiłam ją i wczoraj posadzona, dziś tak to wygląda. Miałam tak kiedyś z kupionymi w doniczkach ale może też były świeżo dzielone.

Zieleń, drewno i antracyt 09:15, 15 cze 2022

Do góry
Za to łąkowym hitem okazał się kąkol polny
Wysoki, kwiaty ma duże, widoczne z daleka. Chabry też sprawdzają się idealnie
Ogrodowe wariacje 09:13, 15 cze 2022

Do góry
Będę ją lubić coś czuję przy okazji Katalpy ścięte na maxa już są piękne

Zieleń, drewno i antracyt 09:11, 15 cze 2022

Do góry
Martka napisał(a)

Jak to jest, że coś, co nie powinno ze sobą dobrze wyglądać, u Ciebie robi świetne towarzystwo? Zaczynam podejrzewać, że na tym wątku działa jakiś podprogowy przekaz.... kompozycje obłędne. Ale że dalie już w takiej formie? Nawet w Przypkach nie ma jeszcze ich śladów na rabatach. Czy to oby tegoroczne?

W wiejskim ogrodzie koło barw rządzi się swoimi prawami
Przekaz podprogowy powiadasz? ciekawe...

Jak Twoje Bupleurum? Moje już powoli pokazuje kwiaty, ale prawdę mówiąc na trochę inny efekt liczyłam Za niskie jest do mojej łączki, ginie wśród traw.

Spróbuj je wypatrzeć w całej masie?
Tu jeszcze coś widać w narożniku, ale reszty to tylko z bliska trzeba szukać.

Trawiasto liściasty bez thui 08:52, 15 cze 2022

Do góry

Żywopłot grabowy przycięty, 2,5h zeszło, nie było łatwo bo wysoko, ponad 2,5 m z tej strony i około 3m od strony sąsiadki.

Dojrzewam powoli do znacznego poszerzenia rabaty pod nim, bo z każdym cięciem robi się tam ciaśniej, żywopłot grubnie, a takie małe rośliny pod wysoką zieloną ścianą nie wyglądają dobrze,
Ponieważ wiąże się to z przesadzeniem roślin, prawdopodobnie zrobię to jesień/wiosna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies