Już nie wsiąka może jutro po południu po nocy jeszcze o 15.00 były kałuże na ogrodzie Kwitną Ci Moniko horti ze ST.P.? Wim's Red jednym kwiatem , a Prim White cały w kwiatach
Avangarde
Chciałam Tobie podziękować za miły czas w ogrodzie w Twoim towarzystwie! Wróciłam do domu o 20-tej.
Te lilie,to dla przypomnienia koloru
A to- pozdrowienia od kosicy.
Zagadka dla spostrzegawczych ))
Po 50 latach zmieniałam dach chociaż stara karpiówka była jeszcze w bardzo dobrym stanie. Leżała dwa lata na tyłach i nie miałam pomysłu co z nią zrobić. Mój serdeczny i genialny przyjaciel któregoś dnia wpadł na pomysł żeby ułożyć je " na boku" i stworzyć rzekę przepływającą przez podwórko. Rozpoczęła się mozolna praca, bez cementu, tylko ubity piasek. Ot i cała historia.
Chwasty przerastają, długo wydobywałam, ale to syzyfowa praca, szkoda czasu. Potraktowalam chemicznie i na jakiś czas jest dobrze. Cos za cos.
Mój zakup u Kapiasów już kwitnie
A to Anabelka przed deszczami
I teraz po deszczach kwiaty połamane
I mój wnusio się relaksuje z piłką ,a babcia tylko patrzy gdzie złamany kwiatek.
Od poprzedniego lata w aranżacji kilku miejsc w ogrodzie towarzyszy mi moja córka Agnieszka, która ukochała sobie szczególnie żurawki, trawy i małe krzewinki. Rabatka na zdjęciu poniżej jest właśnie naszym wspólnym dziełem W doniczce umieszczonej na brzozowych palikach posadziłyśmy konwalnik ponieważ w gruncie zatrzymał się w rozwoju ( proszę o wskazówki jak z nim postępować jeśli ktoś ma sukcesy ).