Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:05, 24 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
I takich piuropuszy się na grackach doczekałem

Piękna fotka, szkoda tylko że zwiastuje coraz bliższe nadejście zimy
U mnie jeszcze bez minusów, choć już niewiele brakuje. Na dzisiejszą noc niestety przewidują -2 st
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:53, 24 paź 2014

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
czy to znaczy, że zima tuż tuż
Tyle stopni o tej porze to chyba nie jest normalne
U mnie świeci piękne słońce, co za anomalia pogodowe

Kochana u mnie teraz też świeci piękne słońce, nie jest już na minusie, ale w nocy przymroziło. Z zapowiedzi wynika że to takie strachy na razie, ale pomroziło to co jeszcze było ładne... kosmosy odeszły już w siną dal, Vertigo w donicach...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:50, 24 paź 2014

Do góry
I takich piuropuszy się na grackach doczekałem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:37, 24 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
-8,6 było dzisiaj u nas

O masakra Ana, brrr to u mnie cieplej 0
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:25, 24 paź 2014

Do góry
-8,6 było dzisiaj u nas

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:22, 24 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Poddaję się... gratki i tu złożę
A potem siebie złoże na wyrku...

widziałam że się wyspałaś i bardzo dobrze!!!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:21, 24 paź 2014

Do góry
anitan napisał(a)

a gdzie kupowałas te małe bukszpanki? które posadziłaś w spirali?

bukszpany kupowałam w lokalnym ogrodniczym Generalnie z małymi sadzonkami to chyba kłopotu nie ma.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:20, 24 paź 2014

Do góry
justajusta napisał(a)
A u mnie wzeszły już czosnki posadzone na początku października Coś im się stanie?
czosnki? hmmm nie wiem, nie mam pojęcia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:09, 24 paź 2014

Do góry
Danusiu czy pora obkopczykować róże? Dzisiaj u nas było -8,6 ale pojutrze już ma być ciepło
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:51, 24 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a tutaj fotka z tego samego miejsca dzisiaj i pomimo że daaaaleko jeszcze do ideału to jestem zadowolona że nie ma już tego paskudnego klepiska, no i poza roślinami wyrósł domek sąsiadów za płotem

na ostatnim zdjęciu tam gdzie nie ma trawy ma być ścieżka żwirowa i widać też ubytki w trawce które trzeba dosiać bo wymyło nasiona

a gdzie kupowałas te małe bukszpanki? które posadziłaś w spirali?
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:00, 24 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Oj Aniu dobrze, że te róze pościnałaś bo zimnica dziś okrutna, pewnie by nie przeżyły
A ten tłuścioch to larwa chrząszcza majowego i to taka dwu-trzy letnia chyba

Wiem że to pędrak, były na dnie kompostownika to takie właśnie upasione 2-3 letnie tłuściochy, wszystkie przesiane a kompost czyściutki u mnie dzisiaj w nocy było -3 st. czas wyjmować dalie i kosmosy czekoladowe

Ogród Sylwii od początku cz.II 09:24, 24 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

nie wiem gdzie Ola wyczytała o tym flamingo.Rozumiem, że o klona chodzi? Mam i najchętniej bym się go pozbyła... liśie ma ładne tzn w ładnym kolorze tylko jak wychodzą później nic ciekawego pamiętam jak mnie Pan w ogrodniczym zapewniał że on taki przez cały sezon...

Sylwia nie pisałam nic o światełkach ale co tu pisać jak wszystko widać i jest hmmm świetlnie

Nie o klona chodzi ale to się już wyjaśniło

Nie mogę się doczekać kolejnego sezonu .... szukam mega dużych czarnych lampionów pod altanę w prostej formie i zrobię sobie "jaśniał" tak na całego wieczorową porą
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:35, 24 paź 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

Ana o miskanta Flamingo chodziło
aaaach a już myślałam że o klonie...
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:20, 24 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

nie wiem gdzie Ola wyczytała o tym flamingo.Rozumiem, że o klona chodzi? Mam i najchętniej bym się go pozbyła... liśie ma ładne tzn w ładnym kolorze tylko jak wychodzą później nic ciekawego pamiętam jak mnie Pan w ogrodniczym zapewniał że on taki przez cały sezon...

Sylwia nie pisałam nic o światełkach ale co tu pisać jak wszystko widać i jest hmmm świetlnie

Ana o miskanta Flamingo chodziło
Kwiatowy ogródek Monteverde 06:53, 24 paź 2014

Do góry
Oj Aniu dobrze, że te róze pościnałaś bo zimnica dziś okrutna, pewnie by nie przeżyły
A ten tłuścioch to larwa chrząszcza majowego i to taka dwu-trzy letnia chyba
Ogród Sylwii od początku cz.II 06:50, 24 paź 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Doczytałam, że nad Flamingo dumasz, mnie on się niesamowicie podoba pokaż miejsce gdzie myślisz go posadzić
Buziaki

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:47, 23 paź 2014

Do góry
Anula widzę że niedziele, poniedziałek i wtorek pokazują w miarę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:40, 23 paź 2014

Do góry
anula_wn napisał(a)
Aniu, ja też...nie spieszyłam się z cebualmi, bo ciepło bardzo było...no a teraz- czy zdążę ? ehh
w poprzedni weekend posadziłam większość (jeszcze dłonie goje) ale zostało mi jeszcze troszkę... liczę że jednak po weekendzie będzie jednak troszkę cieplej i dam radę posadzić... zostały mi jeszcze narcyzy, małe czosnki i troszkę tulipanów...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:31, 23 paź 2014

Do góry
ludu zimę zapowiadają a ja mam jeszcze trochę cebulek do posadzenia.... hliphliphlip...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:30, 23 paź 2014

Do góry
justi napisał(a)
Ana, a okrywasz je na zimę? Bo z rozplenicami różnie bywa, nie wiem co z tą moją jedną zrobić. Miałam zamiar wykopać, podzielić i zakopać w piwnicy w piasku. Ale jak u Ciebie zimują to może dam sobie spokój z tym kopaniem.
Ja mam pierwszy rok więc nie wiem jak z nią postąpić.

Justyś mówią że one wrażliwe ale ja mam je trzy lata i związuje je i podsypuje korą ale bez jakiejś przesady. Póki co każda obudziła się po zimie a w tej chili mam kilkanaście rozplenic w różnych odmianach. Ter pierwsze sadziłam tuż przed przymrozkami i jak widać wcale im to nie zaszkodziło. Ja bym sie wstrzymała przed wykopywaniem i przechowywaniem w piwnicy. Oczywiście mówię o rozplenicach 'zielonych'. Czerwone nie mają najmniejszych szans na przezimowanie w ogrodzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies