Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:25, 24 paź 2014

Do góry
-8,6 było dzisiaj u nas

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:22, 24 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Poddaję się... gratki i tu złożę
A potem siebie złoże na wyrku...

widziałam że się wyspałaś i bardzo dobrze!!!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:21, 24 paź 2014

Do góry
anitan napisał(a)

a gdzie kupowałas te małe bukszpanki? które posadziłaś w spirali?

bukszpany kupowałam w lokalnym ogrodniczym Generalnie z małymi sadzonkami to chyba kłopotu nie ma.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:20, 24 paź 2014

Do góry
justajusta napisał(a)
A u mnie wzeszły już czosnki posadzone na początku października Coś im się stanie?
czosnki? hmmm nie wiem, nie mam pojęcia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:09, 24 paź 2014

Do góry
Danusiu czy pora obkopczykować róże? Dzisiaj u nas było -8,6 ale pojutrze już ma być ciepło
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:51, 24 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a tutaj fotka z tego samego miejsca dzisiaj i pomimo że daaaaleko jeszcze do ideału to jestem zadowolona że nie ma już tego paskudnego klepiska, no i poza roślinami wyrósł domek sąsiadów za płotem

na ostatnim zdjęciu tam gdzie nie ma trawy ma być ścieżka żwirowa i widać też ubytki w trawce które trzeba dosiać bo wymyło nasiona

a gdzie kupowałas te małe bukszpanki? które posadziłaś w spirali?
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:00, 24 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Oj Aniu dobrze, że te róze pościnałaś bo zimnica dziś okrutna, pewnie by nie przeżyły
A ten tłuścioch to larwa chrząszcza majowego i to taka dwu-trzy letnia chyba

Wiem że to pędrak, były na dnie kompostownika to takie właśnie upasione 2-3 letnie tłuściochy, wszystkie przesiane a kompost czyściutki u mnie dzisiaj w nocy było -3 st. czas wyjmować dalie i kosmosy czekoladowe

Ogród Sylwii od początku cz.II 09:24, 24 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

nie wiem gdzie Ola wyczytała o tym flamingo.Rozumiem, że o klona chodzi? Mam i najchętniej bym się go pozbyła... liśie ma ładne tzn w ładnym kolorze tylko jak wychodzą później nic ciekawego pamiętam jak mnie Pan w ogrodniczym zapewniał że on taki przez cały sezon...

Sylwia nie pisałam nic o światełkach ale co tu pisać jak wszystko widać i jest hmmm świetlnie

Nie o klona chodzi ale to się już wyjaśniło

Nie mogę się doczekać kolejnego sezonu .... szukam mega dużych czarnych lampionów pod altanę w prostej formie i zrobię sobie "jaśniał" tak na całego wieczorową porą
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:35, 24 paź 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

Ana o miskanta Flamingo chodziło
aaaach a już myślałam że o klonie...
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:20, 24 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

nie wiem gdzie Ola wyczytała o tym flamingo.Rozumiem, że o klona chodzi? Mam i najchętniej bym się go pozbyła... liśie ma ładne tzn w ładnym kolorze tylko jak wychodzą później nic ciekawego pamiętam jak mnie Pan w ogrodniczym zapewniał że on taki przez cały sezon...

Sylwia nie pisałam nic o światełkach ale co tu pisać jak wszystko widać i jest hmmm świetlnie

Ana o miskanta Flamingo chodziło
Kwiatowy ogródek Monteverde 06:53, 24 paź 2014

Do góry
Oj Aniu dobrze, że te róze pościnałaś bo zimnica dziś okrutna, pewnie by nie przeżyły
A ten tłuścioch to larwa chrząszcza majowego i to taka dwu-trzy letnia chyba
Ogród Sylwii od początku cz.II 06:50, 24 paź 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Doczytałam, że nad Flamingo dumasz, mnie on się niesamowicie podoba pokaż miejsce gdzie myślisz go posadzić
Buziaki

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:47, 23 paź 2014

Do góry
Anula widzę że niedziele, poniedziałek i wtorek pokazują w miarę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:40, 23 paź 2014

Do góry
anula_wn napisał(a)
Aniu, ja też...nie spieszyłam się z cebualmi, bo ciepło bardzo było...no a teraz- czy zdążę ? ehh
w poprzedni weekend posadziłam większość (jeszcze dłonie goje) ale zostało mi jeszcze troszkę... liczę że jednak po weekendzie będzie jednak troszkę cieplej i dam radę posadzić... zostały mi jeszcze narcyzy, małe czosnki i troszkę tulipanów...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:31, 23 paź 2014

Do góry
ludu zimę zapowiadają a ja mam jeszcze trochę cebulek do posadzenia.... hliphliphlip...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:30, 23 paź 2014

Do góry
justi napisał(a)
Ana, a okrywasz je na zimę? Bo z rozplenicami różnie bywa, nie wiem co z tą moją jedną zrobić. Miałam zamiar wykopać, podzielić i zakopać w piwnicy w piasku. Ale jak u Ciebie zimują to może dam sobie spokój z tym kopaniem.
Ja mam pierwszy rok więc nie wiem jak z nią postąpić.

Justyś mówią że one wrażliwe ale ja mam je trzy lata i związuje je i podsypuje korą ale bez jakiejś przesady. Póki co każda obudziła się po zimie a w tej chili mam kilkanaście rozplenic w różnych odmianach. Ter pierwsze sadziłam tuż przed przymrozkami i jak widać wcale im to nie zaszkodziło. Ja bym sie wstrzymała przed wykopywaniem i przechowywaniem w piwnicy. Oczywiście mówię o rozplenicach 'zielonych'. Czerwone nie mają najmniejszych szans na przezimowanie w ogrodzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:03, 23 paź 2014

Do góry
Kasiu one są dość duże napewno ze 110-120cm mają ale co to za odmiana pojęcia nie mam. Mój M je kupował równo 3 lata temu bez nazwy...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:23, 23 paź 2014

Do góry
anula_wn napisał(a)
Ana, zielony taras, lifting ? masz chyba jak Syla, ona też nie może usiedzieć ... hehe
super! będę zaglądać

i kto to mówi? a Twoje 'ciut' i Twoje tarasy, lustro donica? Taras od początku był brany pod uwagę jako drewniak, przyszła na niego kolej po prostu zielony dach na altanie wyszedł tak mimo chodem, bo ten poliwęglan nam się jednak nie podoba... Pożyjemy, zobaczymy co z tego wyjdzie
Mój mały raj na ziemi :) 15:19, 23 paź 2014

Do góry
anula_wn napisał(a)
Ana, no ponad 100 tuj ! sosna i spory jasmin no i rh! wszystkie, które mam były.
Ja tylko ogranęłam ciut i dodałam małe "co nie co" i pokochałam

aaa no tak nie zauważyłam tego "ciut" i tego "co nie co"
Mój mały raj na ziemi :) 14:54, 23 paź 2014

Do góry
o matko.... a Ty wspominałaś, że kupiłaś dom z dojrzałym ogrodem, a ja pytam gdzie ten dojrzały ogród? przecież to chaszcze jakieś...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies