Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

anula_wn 15:10, 23 paź 2014

Ana, zielony taras, lifting ? masz chyba jak Syla, ona też nie może usiedzieć ... hehe
super! będę zaglądać
ana_art 15:23, 23 paź 2014

anula_wn napisał(a)
Ana, zielony taras, lifting ? masz chyba jak Syla, ona też nie może usiedzieć ... hehe
super! będę zaglądać

i kto to mówi? a Twoje 'ciut' i Twoje tarasy, lustro donica? Taras od początku był brany pod uwagę jako drewniak, przyszła na niego kolej po prostu zielony dach na altanie wyszedł tak mimo chodem, bo ten poliwęglan nam się jednak nie podoba... Pożyjemy, zobaczymy co z tego wyjdzie
KasiaWB 17:14, 23 paź 2014

Ana, już Ci gratulowałam wygranej, a teraz podpytam. Jakie masz rozplenice przy brzozach? i jak wysokie rosną? wydaje się patrząc na zdjęcie, że są dość wysokie.
ana_art 18:03, 23 paź 2014

Kasiu one są dość duże napewno ze 110-120cm mają ale co to za odmiana pojęcia nie mam. Mój M je kupował równo 3 lata temu bez nazwy...
justi 18:28, 23 paź 2014

Ana, a okrywasz je na zimę? Bo z rozplenicami różnie bywa, nie wiem co z tą moją jedną zrobić. Miałam zamiar wykopać, podzielić i zakopać w piwnicy w piasku. Ale jak u Ciebie zimują to może dam sobie spokój z tym kopaniem.
Ja mam pierwszy rok więc nie wiem jak z nią postąpić.
ana_art 19:30, 23 paź 2014

justi napisał(a)
Ana, a okrywasz je na zimę? Bo z rozplenicami różnie bywa, nie wiem co z tą moją jedną zrobić. Miałam zamiar wykopać, podzielić i zakopać w piwnicy w piasku. Ale jak u Ciebie zimują to może dam sobie spokój z tym kopaniem.
Ja mam pierwszy rok więc nie wiem jak z nią postąpić.

Justyś mówią że one wrażliwe ale ja mam je trzy lata i związuje je i podsypuje korą ale bez jakiejś przesady. Póki co każda obudziła się po zimie a w tej chili mam kilkanaście rozplenic w różnych odmianach. Ter pierwsze sadziłam tuż przed przymrozkami i jak widać wcale im to nie zaszkodziło. Ja bym sie wstrzymała przed wykopywaniem i przechowywaniem w piwnicy. Oczywiście mówię o rozplenicach 'zielonych'. Czerwone nie mają najmniejszych szans na przezimowanie w ogrodzie
ana_art 19:31, 23 paź 2014

ludu zimę zapowiadają a ja mam jeszcze trochę cebulek do posadzenia.... hliphliphlip...
anula_wn 19:35, 23 paź 2014

Aniu, ja też...nie spieszyłam się z cebualmi, bo ciepło bardzo było...no a teraz- czy zdążę ? ehh
ana_art 19:40, 23 paź 2014

anula_wn napisał(a)
Aniu, ja też...nie spieszyłam się z cebualmi, bo ciepło bardzo było...no a teraz- czy zdążę ? ehh
w poprzedni weekend posadziłam większość (jeszcze dłonie goje) ale zostało mi jeszcze troszkę... liczę że jednak po weekendzie będzie jednak troszkę cieplej i dam radę posadzić... zostały mi jeszcze narcyzy, małe czosnki i troszkę tulipanów...
ana_art 19:47, 23 paź 2014

Anula widzę że niedziele, poniedziałek i wtorek pokazują w miarę