Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:22, 26 cze 2013

Do góry
Syla napisał(a)

dubelek mi się wkradł ... pozostawiam huśtawkę dla Gości

pooglądałam "ogrody zimowe" to muszę przysiąść buziole
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:12, 26 cze 2013

Do góry
Irenko przyjm wyrazy współczucia, żadne słowa nie są w stanie złagodzić bólu po tej stracie
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 21:07, 26 cze 2013

Do góry
Dziękuję, za tak szybkie odpowiedzi.
Dodam, że ten pierwszy i ten już prawie nieżyjący rosły w dużych donicach. Wody raczej miały pod dostatkiem, możliwe, że przesadziłem. Na zimę były zabierane przez firmę do magazynu.

Ten nowy rośnie w gruncie i dość niedawno oklapł i zaczyna przysychać na nowych końcówkach. Sadzony był w tym roku na wiosnę.
Sity na podmokłe stanowiska 21:06, 26 cze 2013

Do góry
Można i tak, na dryfującej tratwie (Arboretum Bolestraszyce)

Kraina Czarów w fazie projektów 21:02, 26 cze 2013

Do góry
chodniczek już cieszy

powojnik zresztą też

Znowu na wsi 20:58, 26 cze 2013

Do góry
Joku napisał(a)

Tutaj rośliny posadzone w ubiegłym roku, gołej ziemi prawie wcale nie widać

Jolu przecież Ty własciwie pierwszy rok urzadzasz ten ogród to trudno zeby gołej ziemi nie było ale za rok jak pamiętam stary ogród będzie wszędzie gąszcz. Róza na zdjęciu przesliczna. Pozdrawiam serdecznie.
Jurajski Ogród 20:57, 26 cze 2013

Do góry
Agnieszka, co to za kwiaty na pierwszym planie, te różowe jak stokrotki. Czy to złocienie ?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:57, 26 cze 2013

Do góry
Tulam Cię mocno
Ogród w skali mikro :) 20:54, 26 cze 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Anulka .. Ja siem na tych grzybkach halucynkach nie znam .. Ale jak poznajesz , to gadaj ... Wyrywam , przetwarzam ibędzie impreza

A za imprezowe glizdy dziękuję .. Buziaki

Hania zna sie na wszystkich dziwnych grzybach....trza do niej uderzyć
Chociaz my i bez dodatków mamy czasami pod kopułką jak po 100 grzybkach
Chińczyki jedzą wszytko.. to może i robale da się

Kwiatki i rabatki u Elizy 20:54, 26 cze 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
U nas znowu pada, do ogrodu wyjść nie można... ale zawsze można pooglądać kwiatki z rabatki

Szałwia omszona.

Dzwonek brzoskwiniolistny.

Złocień maruna.

Rozchodnik.

Też mam te wszystkie kwiatki i żylistki ale dzwonki najbardziej lubię. Świetna dostałaś propozycję liliową , skorzystaj bo lilie piękne. Pozdrówka zostawiam.
U Przemka w ogrodzie. 20:52, 26 cze 2013

Do góry
Chciałbym pochwalić się prezentem jaki dostałem od gospodarza spotkań Ogrodowiska w Pęchcinie a jednocześnie współautora - Bronisława Jana Szmita, tej nowej bardzo interesującej książki "Drzewa i krzewy liściaste"
Szeroko opisano gatunki i odmiany sprawdzone w naszym klimacie i polecane do uprawy, oraz stopień trudność i wymagania.
Książka jest dedykowana głównie dla takich masjonatów jak my

Książkę można nabyć wysyłkowo

http://multicobooks.pl/hobby/ogrod/drzewa-i-krzewy-lisciaste_9075.html

Ewelinka, Luki irysy są piękne i doskonale wypełniają okres pomiędzy wiosennymi cebulowymi a liliowcami i innymi kwiatami lata
Z pewnością da się gdzeiś wcisnąć

Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:51, 26 cze 2013

Do góry
Ja już nawet jak czytam trawa Cabaret to wietrzę jakieś jaja

No nie - wietrzę jaja.... znów sie coś gupio napisało...

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 20:50, 26 cze 2013

Do góry
krzysztof1623 napisał(a)

To może być fytoftoroza albo zamieranie, albo przemarzł częsciowo.

Można spróbować go ratować, ale trzeba wyciąć wszystko co brązowe, więc zoostanie nikła część. Na pewno będzie kiepsko wyglądała, ale ratować można. Podlać Previcurem.
Liliowo i kolorowo:) 20:50, 26 cze 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)

Danusia ale cudna ta róża,może śmiało starować w konkursie miss piękności,takiego koloru pnącej róży to ja jeszcze nie widziałam!
Pozdrawiam serdecznie

Jak żyję nie widziałam takiej róży, CUD0!!!!
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 20:48, 26 cze 2013

Do góry
krzysztof1623 napisał(a)

Ten jest nowy, ale świeże końcówki usychają. Myślę, że to od upałów. Daję mu więcej wody i ponawoziłem troszkę, ale nie wiem czy to pomoże.

Ten jest nowy, ale zadziwia mnie jego reakcja, przecież miał piękne młode przyrosty., Czy on był w tej fazie przesadzany? Nie był podlany? Dlatego zwiędły mu przyrosty?

Trzeba ocenic co się dzieje na starszych przyrostach w środku. Jeśli są jędrne, to te nowe przytnij i utrzymuj wilgotność podłoża, a może on ma za mało korzeni bo był "uchlastany" podczas przesadzania. Inne przyczyny : za mało wody, albo za mało korzeni i nie mogą one zaopatrzyć krzewu w dostateczną ilość wilgoci.

Jeśli środek też zwiędnięty, wyrzuć krzew. Wg mnie to on już dogorywa i nic mu nie pomoże.
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 20:44, 26 cze 2013

Do góry
krzysztof1623 napisał(a)

[

Widoczne kropki na liściach świadczą o żerowaniu przędziorka (oprysk Polysect lub Mospilan)
żółte listki świadczą o w sumie nie wiem, braku składników pokarmowych? ale mówisz że nawoziłeś. Proponuje je oberwać, poskubać a rosliny opryskać nawozem dolistnym Florovit. Podlać może zapobiegawczo Previcurem ?
Mój 4 arowy azyl... 20:43, 26 cze 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Basiu, mój/Twój Siwy kwitnie!!!!

Spory zadatek na ten kwiatostan już był A ponieważ szybko do ziemi go posadziłaś więc jakby przerwy w rozwoju nie było.
Ponieważ sadzonka nie była duża, nie wiem, czy nie warto go ściąć aby się wzmocniła. Mozna też pozwolić mu 'dokwitnąć' do końca i wokół sadzonki rozsiać nasiona. Ja czasem nowe siewki u siebie spotykam
Rododendronowy ogród II. 20:40, 26 cze 2013

Do góry
Rododendronowy ogród II. 20:39, 26 cze 2013

Do góry
U mnie w karmniku na ogól są jakieś ziarenka i wczoraj podpatrzyłam jak grubodziób przyprowadził swoje podrośnięte pisklęta na jedzenie. Pisklaki siedziały na gałęzi a on wybierał z karmnika ziarenka i je karmił. Młode podglądały jak lądowac na karmniku co dla duzego ptaka wcale nie jest łatwe i po południu już same potrafiły zdobyc pokarm. Młode różnią sie ubarwieniem więc łatwo poznac ze w gifie to właśnie młodziki a nie stary ptak.

Książki o tematyce ogrodniczej 20:38, 26 cze 2013

Do góry
Chciałbym pochwalić się prezentem jaki dostałem od gospodarza spotkań Ogrodowiska w Pęchcinie a jednocześnie współautora - Bronisława Jana Szmita, tej nowej bardzo interesującej książki "Drzewa i krzewy liściaste"
Szeroko opisano gatunki i odmiany sprawdzone w naszym klimacie i polecane do uprawy, oraz stopień trudność i wymagania.
Książka jest dedykowana głównie dla takich pasjonatów jak my

Książkę można nabyć wysyłkowo

http://multicobooks.pl/hobby/ogrod/drzewa-i-krzewy-lisciaste_9075.html

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies