Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

GabiK 10:33, 30 sie 2013

Ja sobie nie wyobrażam, ze jesteś stara. Czy wolno uczyć, samemu będąc w liceum?

U mnie też praca raczej w salonie, przy telewizji. To wszystko przez te laptopy. Gabinet jednak się przydaje - do trzymania książek i rachunków.

Laura była wcieleniem spokoju, teraz nadrabia i ciągle jestem w szoku. Przez pierwszy rok z kawałkiem spała i jadła, a jak nie spała, to leżała na macie, a już później raczkowała do łazienki i bawiła się puszczaniem wody w bidecie. Nie umiała usnąć na rękach, nie potrzebowała noszenia. Nie wiedziałam, co z wolnym czasem robić. Przez pół roku budziła się tylko na karmienia i do tego 2-3 godziny była przytomna. Akurat zdążyliśmy trochę do niej pomachać, wykąpać i znowu spać. A spała tak, że nic jej nie ruszało. Mogła być przewijana przez sen, karmiona przez sen. Był taki moment, że zaczęło mnie to martwić i bałam się o jej słuch. Któregoś razu tłukłam pokrywkami od garnków jej nad uchem i nic. Całe szczęście, że są badania słuchu noworodków - bo bym miała schizę. Kiedyś dziadek przyjechał w odwiedziny i przez godzinę nie dało jej się obudzić - łaskotaniem, mówieniem, podnoszeniem. Myślałam, że będę miała dziecko-myśliciela. Takie, co godzinami układa klocki i puzzle i czyta w wieku trzech lat. A sama widziałaś, co z niej za urwis. Od dwóch lat się nie mogę otrząsnąć, że taka zmiana.
Takich niemowlaków jak ona mogłabym mieć 5 naraz, takich przedszkolaków dwójka by mnie wykończyła.

gierczusia 16:02, 30 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)
Jestem na bieżąco ze stolarzem i synem co to nie wiadomo czy powinien się wyporwadzić po 18 -tce

Nooo Madzen ... Szacun ,że nadążasz .... A co do wyprowadzki , to koło 18 nie musi.. Ale jak już by kciał mieszkać koło 30- tki , to uznam to albo za zboczenie , albo wygodnictwo

Buziam
gierczusia 16:06, 30 sie 2013

Gabik .... nooo ja w liceum ??... Chyba ze sto lat temu

A tak serio , to zazdraszczam ,że Laura była takim spokojnym DZidziusiem ... Teraz jest moim zdaniem w sam raz .... A tak ogólnie to jest świetna mała dziewczynka ... Powinnnaś być dumna i pewnie jesteś

A pracy we własnym salonie zazdraszczam ... Ja kocham uczyć , ale gdyby można to robić we własnym domu i to jeszcze zaczynając około 12.00.... To byłaby praca moich marzeń
Enya73 16:06, 30 sie 2013

gierczusia napisał(a)

A o jaką trzydziestkę chodzi Anitko ??.....

No przeca nie moją Liczę, że Piotrek wyfrunie z gniazda za jakieś 12-15 lat Kinga już za 2 lata być może

Pozdrowienia na ostatni weekend wakacji zostawiam i zapytanie kiedy my tę dobrą kawę u Ciebie w końcu wypijemy????
gierczusia 16:07, 30 sie 2013

Mam pytanie o wrzosy..... Bo są jakieś pączkowe iiii nie - pączkowe ???... Które lepsze i na co zwrócić uwagę przy kupowaniu ??
gierczusia 16:09, 30 sie 2013

Enya73 napisał(a)

No przeca nie moją Liczę, że Piotrek wyfrunie z gniazda za jakieś 12-15 lat Kinga już za 2 lata być może

Pozdrowienia na ostatni weekend wakacji zostawiam i zapytanie kiedy my tę dobrą kawę u Ciebie w końcu wypijemy????

O Boziu ... Ty kcesz Piotrusia trzymać do trzydziestki ?????? ... Nooo coś Ty .....

A co do planów , już Ci pisałam ,że babcia ma w sobotę urodzinki , no więc ten dzień na bank odpada ... Ale fssszystkie inne ....
Syla 20:02, 30 sie 2013

gierczusia napisał(a)

O Boziu ... Ty kcesz Piotrusia trzymać do trzydziestki ?????? ... Nooo coś Ty .....

A co do planów , już Ci pisałam ,że babcia ma w sobotę urodzinki , no więc ten dzień na bank odpada ... Ale fssszystkie inne ....

Do trzydziestki swojego to bym trzymać nie chciała .... ale wszystko się na to zanosi ..... Córek się nie dorobiłam to o wnusi sobie marzę no i jak napisałaś takie tam warkoczyki .... różowe sukienki .... z tego się nie wyleczyłam ..... i marzę dalej ....

Co do pączkowych czy nie pączkowych to nie doradzę ...... coś kiedyś wiedziałam ale pamięć ostatnio szwankuje ..... Rolety .... super wynalazek .... bez nich u mnie nic .....zasunę w lecie i jest przyzwoicie do zniesienia
gierczusia 09:23, 31 sie 2013

Dla Was kwiaty na poranek sobotni i początek weekendu... Słoik po orzeszkach w miodzie otrzymał ode mnie " drugie życie " .......odpoczywajcie i bawcie się dobrze .. Mamy 2 dni wolnego

Mala_Mi 09:45, 31 sie 2013

O wrzosach u mnie

Czytam 20 lat pracy..... no kochana .. nie wyglądasz na taki staż.. myślałam, żeś siksa jeszcze
Urszulla 09:47, 31 sie 2013

Elu, dorwałam Cię u Bogdzi
podróże kształcą

Pozdrawiam przed wielkim dniem 2 września
i wpadam do ogrodu na całego.
Po moim tygodniowym pobycie miałam wstręt do kopania,
ale już mi lepiej
Kopanie zacznę znowu jak będę do pracy chodziła,
żeby się wyżyć po psychicznym zmęczeniu