Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Leśne Wzgórze 15:30, 20 cze 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)

Obrażanie się to nie moja domena, troszkę podroczyć się chciałam
Goździki dla Ciebie za spostrzegawczość:

(Kondziu na drugim zdjęciu widać korę !!!)

Teraz ja literówkę popełniłam:
A widoczki mam w swoim ogrodzie....
Oczywiście miało być-masz cudne
A gożdziki kocham i właśnie dumam gdzie by je tu zmieścić
Pozdrawiam
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 15:30, 20 cze 2013

Do góry
szczypiorek napisał(a)
Witam,
wpadłam tu przez przypadek i chyba bedę zaglądac częściej. Twój ogród Anitko bedzie dla mnie inspiacją.Ogród jest piekny, ktoś juz napisał, ze jak z katalogu. To szczera prawda. Perfekcja w każdym calu! Pięknie! Gratuluję, na pewno kosztowało Was to wiele wysiłku! Brawo!!!
Bardzo podoba mi sie skarpa i schody u Ciebie. Oj marzą mi się takie, ale oczywiście w wersji dużo mniejszej. Zapraszam do mnie, właśnie planuje moją skarpe przed domem i skorzystam chętnie z konsultacji. Kamień - to chyba granit, ale kolor chyba nie szary tylko z domieszką? Taki mi się podoba Jakiej wielkości masz te kostki?
Pozdrawiam
PS. Będzie mi miło, jak zostawisz u mnie jakieś foto twojego ogrodu

Miłe są takie przypadki
Granit jest kupiony z odzysku, jest bardzo stary, ma swoją historię. Ma gładką strukturę. Szarość z domieszkami żółtego i rdzy. To są duże kostki, 18-20 cm na obrzeżach, natomiast na tarasie jest ta mniejsza kostka.

Byłam tak szybciutko u Ciebie i zastanowię się,co tam u Ciebie wymyśleć. Ja mam na skarpie głównie jałowce, ale też irgę,kostrzewy i kilka bylin,które chyba jednak trafią gdzie indziej. Przy schodach tawuły.

Bardzo ładnie wyglądają skarpy z barwinka, róży okrywowej, bodziszka lub runianki japońskiej. Tylko trzeba sadzić rośliny w dużej masie, takimi barwnymi plamami.
Jednak z uwagi, że jest to przedogródek, posadziłabym coś zimozielonego i tutaj stawiałabym na runiankę .
Może pokażę przykład Z Legolandu w Danii akurat

Pozdrawiam serdecznie
Ranczo Edy 15:26, 20 cze 2013

Do góry
Witam Edytko, zajrzałam do Twojego rancza z zaciekawieniem. Bardzo sympatycznie u Ciebie i niemałą przestrzeń masz do obrobienia . To jest to. Masz pole do popisu. Uff, niezły tropik dzisiaj.
Pozdrawiam upalnie!

Trzeba zacząć wszystko od początku 15:21, 20 cze 2013

Do góry
Może ocenicie jak wyszło?
Rok 2011
Rok 2012
Rok 2013-wiosna
Rok 2013 nadal wiosna
Kubusiowo 15:21, 20 cze 2013

Do góry
Ajajaj, Małgosiu - zagapiłam sie i przegapiłam 1000 strone. Spóźnione ale nie mniej szczere gratulacje ! Samych najkochanszych przyjaciół, zyczliwych wpisów, życzliwych ludzi wokól twojego watku, wokól twojego Kubusiowa i wokół ciebie życzę

Funkie - Hosta 15:12, 20 cze 2013

Do góry
wprawdzie nic z nowości ale rosną

Frances Williams i Dream Qeen

Knockout

Ogród średniowieczny i nie tylko 15:11, 20 cze 2013

Do góry
i rabatka tawułowa, gdzie pięknie zakwitły krwistoczerwone goździki

to tyle na razie
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 15:11, 20 cze 2013
Do góry
Trawkę będę dzielić wiosną, ta wyrosła z trzech maleńkich pędów, kupiłam ostatnie niedobitki z likwidowanej szkółki, nawet nie jestem pewna jaka to odmiana, bo jej wielkość w każdym sezonie jest różna ale przetwała już kilka ekstremalnych warunków zimowych.
Jak to nie masz co pokazywać? Tujkowy żywopłot ciekawi mnie bardzo. Jak się mają świerki? Czy dużo bądzie jabłuszek maleńkich? Ciekawa jestem róż, gdy tylko zakwitą, zrób zdjęcie czymkolwiek, możesz nawet miotłą , na pewno dobrze wyjdą
Trawkę posianą podlewasz, żeby kiełki nie wyschły? W razie czego dosiejesz gdy pogoda będzie deszczowa. Ja na swoim trawniku zauważyłam już kilka małych plam grzyba (czerwona nitkowatość), powiększają się, bo wilgoć i wysoka temperatura, to doskonałe warunki dla jego rozwoju. Niestety, fungicydy nie działają w takiej temperaturze, czekam aż się ochłodzi.
dajanko, nie tylko rośliny potrzebują wody w taki upał, miej zawsze pod ręką jakieś płyny, szczególnie gdy jedziesz nagrzanym samochotem. Na dolegliwoście uszne może doraźnie spróbuj jakieś homeopatyczne "czary" ?
Ja też życie domowe ograniczyłam do pokoju na parterze, sprowadziłam kotka na dół i zagrodziłam schody, by nie przegrzał się na pięterku. W nocy temperatura na zewnątrz spada do 26 stopni, więc na wychłodzenie poddasza nie ma szans, szczególnie przy wilgotności 70%, jeszcze nigdy takiej higroskop nie wskazywał.
Przetrzymamy te warunki, przy zimnej lemoniadzie
Przy tarasie w tym roku posadziłam Czubatkę ubiorkolistną (w rzeczywistości kwiatki są intensywnie wybarwione)

A moje róże już kwitną ) Red Diadem już się czerwieni, a Rosenstadt Freising jest na starcie.

Ogród średniowieczny i nie tylko 15:10, 20 cze 2013

Do góry
a tutaj hortensje

tutaj z astilbe chyba będzie białe i miodunką od Alinki - pięknie się przyjęła
Ranczo Edy 15:10, 20 cze 2013

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Edytko,ja też z katarem,zatkany nos,na oczy prawie nie widzę dopadła mnie alergia.pozdrawiam
ps.róże ślicznotki.
Witaj Renatko to przykro mi , że w taką pogodę tak się męczysz mi został kaszel ale już lepiej reszta rodzinki też dochodzi do siebie podobno lepiej w powietrzu się robi jak popada i zmyje pyłki trzymaj się kochana buźiaczki lecą kwiatuszki dla ciebie
Ogród Agi - trudne początki 15:09, 20 cze 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tutaj posadź trzy kulki Thuja Danica, lub kulki z cisa, albo Thuja 'Golden Tuffet" - jest wesoła i ma łądny kolor. ożywi tę kopozycję.

Bardzo spodobał mi się pomysł Danusi (dziękuję za podpowiedz) z Thuja Golden Tuflet, prosze o poradę chciałabym do tej kompozycji dołączyć cos z czerwienią i wysypać kamyczkami. Poradzcie co można bybyło tu skomponować
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:07, 20 cze 2013

Do góry
I tym co gorąco zapraszam do balii.... +28... to rekordowe temperatury ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:06, 20 cze 2013

Do góry
Lawenda

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:06, 20 cze 2013

Do góry
Ania chucham na nie i dmucham nie zapominając o wodzie i nawozach ( to dotyczyło różowej)

rano były nareszcie chmury ale szybko musiałem robić cieniówkę na jeżówki łepki zaczęły im opadać

tej słońce nie przeszkadza gipsówka

Frances Williams i Dream Qeen

Knockout

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:05, 20 cze 2013

Do góry
Boniki oparły się pogodzie

A przesadzane kwitną, ale takie mizerne W porównaniu do nieprzesadzanej to duża róznica

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 15:01, 20 cze 2013

Do góry
To prawda, Ayna, trawa bardzo porządkuje przestrzeń.
Poniżej zdjęcia mojej pierwszej róży pnącej, może ktoś wie, co to za odmiana?

Ogród średniowieczny i nie tylko 15:01, 20 cze 2013

Do góry
Na niebieskiej co rano piękne lny. ale już koło południa opadają bo za ciepło

a tutaj lawenda i werbena od Ani ASC, bo te siane nie wykiełkowały

ta naparstnica podoba mi się najbardziej bo jest całkiem biała - od Ani ASC - dziękuję
Ranczo Edy 15:00, 20 cze 2013

Do góry
tulipanowiec pstrykłam fotkę i proszę szanownych ogrodowiczów o czary ....... żeby zakwitł wiek już ma dobry pozdrawiam setrdecznie kochani
Ogród średniowieczny i nie tylko 14:58, 20 cze 2013

Do góry
I rabata na skarpie bardzo ją lubię, choć wymaga jeszcze sporo pracy. teraz kwitną pięknie ostróżki i trzykrotki, zaraz zaczną odętki wirginijskie białe i rozwary. Kwitną też pierwsze hortensje i coś żółtego, ale nazwy zapomniałem i pełne rumiany i naparstnice

pierwszy liliowiec
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:53, 20 cze 2013

Do góry
Witaj Hanus co tam u ciebie jak sobie radzisz z upałami pozdrawiamy serdecznie i miłego dnia życzymy hostunia dla ciebie się kłania
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies