Mam bardzo podobną roślinkę Ale u mnie kupiona jako drakiew kaukaska Czy świerzbnica i drakiew to ta sama roślina??? Wydawało mi się, że nie Aż mnie to zaciekawiło, muszę poczytać
Te rabaty z seslerią - piękne
Gdzie Ty kobieto widzisz te chwasty??? Ja chyba ślepa U mnie na dwóch rabatach roślin z chwastów nie widać i to takich roślin do pasa Dziś cztery bite godziny rwałam na jednej rabacie, a i tak obszarpałam tylko tak z grubsza bo niektórych wyrwać z ziemi nie idzie. Jeszcze takie dwie przede mną i potem nad rowem. Na leśnych też się trawsko przez kartony przedziera, trzeba by obszarpać nie ma kiedy
Gadałam już z dziewczynami Musisz chwilkę poczekać jeszcze, bo ja po szpitalach znowu z babcia jeżdżę, a nie chciałabym Ci czegoś( wiesz czego) zawlec
Jeszcze nic nie robię, ale jeśli śmigną tak jak Twoje, to też będzie problem, bo zasłoną mi szałwie, niskie przetaczniki i czerwony berberys.
Teoretycznie mogłabyś skrócić, ale nie wiem, czy wtedy zakwitną.
Niektórzy na forum nie lubią ich kwitnących /bo się sieją/ i tną.
Utnij jedną, jakąś z tyłu i jak będzie ok. to ciachniesz wszystkie.
Kwitną następne czosnki
Myślałam, że kupiłam białe, a są ciemne, choć w ciekawym kolorze.
Przez cały tydzień w wolnych chwilach robiłem uszczelnianie studni. Dotychczas były to studnie chłonne, ale czasy się zmieniły, woda staje się dobrem strategicznym więc grzechem jest dać jej tak po prostu wsiąknąć w grunt. Przy okazji załapałem się na 5 tys dotacji z Moja Woda. Jak dają to czemu nie brać.
Miałem to robić w maju ale nie mogłem się doprosić koparkowego żeby podniósł mi pokrywy studni. Jak w końcu podniósł i mogłem do nich wejść by zrobić betonowe dno i uszczelnić połączenia między kręgami, to przyszła pora deszczowa i całą moją robotę szlag trafił a w zasadzie zalał. Kuź.. jak przez 3 tygodnie nie spadła kropla deszczu tak teraz, gdy zależało mi na suchych studniach, to mi je co parę godzin zalewał konkretny deszcz.