Ja w tamtym roku podzieliłam je właśnie łopatą na 4 i rosną
Nawet niezgodnie z przykazaniami ogrodniczymi,bo dopiero w jesieni je ciachałam,ale się udało
Nie dośc ,że mam po jednym kwiatku z kazdej rózy,to mi deszcz złamał taką dużą galazkę
To jest Mundial.kiedy jest słońce ma inny kolor
A tak wygląda fajnie black magic w deszczu jak poglazurowana galaretką
A to jest Margaret
klon GREEN GLOOBE ma 4lata.Kupiony w OBI jako bardzo mała sadzonka i wsadzony do ziemi na 2 lata. Póżniej wysadzony do donicy i przycięty bo miał niezbyt ciekawy kształt .A obecnie drugi sezon w donicy
Klon Katsura powoli przybiera jesienne barwy ,zdjęcie zrobione 2 lata temu. Proszę zauważyć że ma wybujałe pędy. W ostatnich latach dość mocno przycięty co widać na innych zdjęciach
klon tatarski którego znalazłem w szkółce leśnej .Spodobał mi się bo był bardzo wygięty i od razu zrobiłem z niego bonsai.Obecnie 4 rok w doniczce. Z prawejj klon którego nazwy nie odnalazłem
Witam miłośników klonów. Jeszcze parę zdęć moich klonów. 1i 2 zdjęcie-Kagiri nischiki. .Na 3 zdjęciu SEIRYIU którego wysadziłem w ubiegłym roku z powrotem do donicy i po przycięciu i nadaniu mu odpowiedniego kształtu pięknie zagęścił koronę i wygląda jak palma. z ładniejszych delikatnych klonów jeśli chodzi o budowę liści. 4i5 to klon jesionolistny auratum.6i7 to negundo ' Aureovariegatum ' - Klon jesionolistny