Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje Takie Tam w Ogródku 11:16, 20 cze 2013

Do góry
rododendrony musiał ustąpić trochę miejsca, ponieważ zdominowały całą rabatę. Dosadzone zostały kulki bukszpanowe, róże, lawenda i szałwia

Ogród Tosi 11:02, 20 cze 2013

Do góry
Rohan śliczny jest. Będzie rósł jako soltier czy ma jakieś towarzystwo?
W Danusinym "Ogrodzie z lustrem" rośnie w żwirku z kulkami bukszpanowymi. Pięknie to wygląda.

Mój kawałek raju II 11:00, 20 cze 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Aniu zobaczyłam u ciebie powoinik Jerzy Popiełuszko ,jak byś oceniła mój czy może to być ten bo nie
znam jego nazwy

Dopiero rozkwitł czy już tydzień jest rozwinięty ? Popiełuszko zmienia pod koniec kwitnienia kolor za zupełnie biały - tylko na początku przez chwile ma przez środek lekko zielonkawe paski na płatkach a Twój jakiś różowy jest - to cos innego ...
Mój kawałek raju II 10:53, 20 cze 2013

Do góry
pokazuję w zbliżeniu Jerzego Popiełuszko, widać, że Twój to nie to musisz szukać w encyklopedii powojników http://www.clematis.com.pl/pl/encyklopedia

Miejska ogrodniczka :) 10:47, 20 cze 2013

Do góry
Zbyszku, ta góra jeszcze prawie w ogóle nie ruszona. Planuję to zrobić, jak mi sie ręce wygoją... Ja to wszystko przecież sama robiłam, małym sekatorkiem, a mój jałowiec większy od twojego )
Na razie to sie cieszę, ze przystopowałam, bo dopiero teraz zaczęłam mu sie tak naprawdę przyglądać Wczoraj np. troche inaczej go ponaciagałam - przy pomocy drutu - prawdę mówiąc, nawet nie wiem, czy tak mozna

Zbyszku, a które gałązki byś jeszcze ciachnął??? Chętnie posłucham sugestii, bo sama się zastanawiam nad tym, czy np. nie zostawic tylko tych biegnących w górę? Ale ostatecznie myslę sobie tak: wyciąć zawsze zdążę, a jak ciachnę, to cofnąć sie juz nie da. Poduszeczki będe jeszcze modelować (przydałyby mi sie nozyce do strzyzenia owiec

Jeszcze mam pytanie, po jakim czasie go spryskac tym Pinivitem?

Hanuś nie wpadłabym na to, ze mozna go skrócić od góry Poprzyglądam mu sie, pomyślę i zobaczymy... Chyba jednak podoba mi sie taki wysoki pudel Tylko on ma gałęzie takie poobłazone z kory (u Zbyszka sa takie gładziutkie...) Nie wiem, czy taka jego uroda, czy cos mu dolega...?
Ogród Dominiki 10:47, 20 cze 2013

Do góry
Element wodny:

Drzewa w skarpetach:

Piękne donice (fotka dla Marzenki):

Ogród Dominiki 10:42, 20 cze 2013

Do góry
Pozdrawiam wakacyjnie wszystkich Odwiedzających i przesyłam kilka fotek widoków za oknem. Zdjęcia robione telefonem, więc ich jakość jest taka sobie. Fikusy formowane na bonsai rosną sobie swobodnie pod chmurką:

Ogrodowe rewolucje:) 10:36, 20 cze 2013

Do góry
i jeszcze rzut oka od bramy wjazdowej ... i to by było na tyle
Ogrodowe rewolucje:) 10:33, 20 cze 2013

Do góry
a to moja hortensja pnąca w tym roku zakwitła po raz pie rwszy!
Ogrodowe rewolucje:) 10:27, 20 cze 2013

Do góry
a to mój nowy nabytek, jeszcze nie znalazł swojego miejsca
Ogrodowe rewolucje:) 10:24, 20 cze 2013

Do góry
Ogrodowe rewolucje:) 10:22, 20 cze 2013

Do góry
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:22, 20 cze 2013

Do góry
Żurawki "Lime Marmelade", które wcześniej rosły przy tarasie i miały bardzo poprzypalane listki przesadziłam na rabatkę północno-wschodnią, za załomem muru. Tam słońce jest tylko wcześnie rano.
Nie wiem, czy przeżyją tą już 3 przeprowadzkę...

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:18, 20 cze 2013

Do góry
Nowe żurawki, które mają rosnąć, a niech spróbują nie! Stożki cisowe powoooli się regenerują

I widok z góry, z tarasu

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:13, 20 cze 2013

Do góry
Wczoraj robiłam porządki w moim "ziołowym krolestwie", kupiłam i zmontowałam metalową, ogrodową półkę na zioła, którą ustawiłamw kącie pod kuchennym oknem
Zobaczie jak fajnie to wygląda ;

Mam od góry patrząc : rozmaryn, trzy rodzaje mięty, dwa rodzaje bazylii oraz tymianek ( to ten rozczochrany .. ) a wszystko pachnie zabójczo....

Do ziół z kuchni przez schodki na tarasie mam trzy kroki, dlatego ustawiłam je najbliżej kuchni jak sie dało, ale fajnie tu pasuja i pozbyłam sie bałaganu w tym kącie, w ktorym odkładałam różne "przydasie ogrodowe"
A trawa niestety znów upomina sie o koszenie....... to co widac po prawej to jeszcze moja "poczekalnia" dla roslin ktore wysadzone beda na rabacie pod lasem.... jak ją wreszcie kiedys skończę....

Kondziowy Ogród :) 10:11, 20 cze 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
zdjęcia róż i nie tylko ale większość

A to zdjęcie zatytułowałabym - BRAMA DO MOJEGO RAJU
Uroczo, romantycznie, piękne
Ogród w lesie 10:00, 20 cze 2013

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Nie mam kawalera dla różyczki. Mrówki zbudowaly sobie obok wielkie mrowisko. Mrówki wiedzą jak się ładnie urządzić...Nie wiem, może mają swoje mrówkowe ogrodowisko.

No to ja Ci powiem dziękując po stokroć za zdjęcie dedykowane, którym się absolutnie wyróżniona czuję - powiem, że zdjęcie przecudnej urody! Ćwiczyłaś .. jak nic ćwiczyłaś pstrykanie Aparatem, nie palcami - dodaję szybko, żeby uniknąć niedomówień czy nadinterpretacji
Panna róża przecudna... delikatna z zalotnym oczkiem... Pięknie uchwyciłaś to zalotne spojrzenie.. nie dziw, że mrówki idą do niej, kto by nie szedł?...

Zazdroszczę Ci tej leśnej przestrzeni, bo masz miejsce na takie cuda natury...

Z hortensjami... trawki posadź jakieś i byliny płożące może być powtórka z rozrywki z rabaty przy altanie Oprócz "wijącej się gadziny" są tam inni mieszkańcy?...
Może niedoskonały ale..... 09:59, 20 cze 2013

Do góry
Dzięki za ten poranny spacer alejkami wśród róż, pięknie, jak w różanym raju. Ja pewnie do każdej bym pochodziła i podziwiała jak najlepszy obraz i każdą powąchać musowo, uwielbiam delektować się ich zapachem.
Dla mnie szczególnie urokliwa Helena pod drzewem, czy to jabłoń? A drugi mój typ to zdjęcie z den Rose w duecie z Mozartem. Klasa.
A to moja pierwsza róża, o której pisałam, że nie wiem jak jej na imię

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 09:37, 20 cze 2013

Do góry
zuza12 napisał(a)
Witam kolejną dziewczynę z Koszalina. Widzę, że nieźle się już napracowałaś aby doprowadzić ogród do stanu używalności. Ale mogę Cie pocieszyć, że w ogrodzie pracy nigdy Ci nie braknie. Zapraszam na wirtualny spacer w moim ogrodzie. Mam nadzieję, że spotkamy się w realu u Hani.
Pozdrawiam i kwiatka na powitanie wysyłam.

Zuza, witam Cię serdecznie i fajnie, że zajrzałaś do mnie, na pewno wpadnę z rewizytą. To że ogródek wymaga stałej pracy, już zdążyłam odczuć, ale w porównaniu z tym, co było i jak odczuły to moje plecy i kolana, to jest pestka. W tym czasie nawet we snach odwiedzały mnie chwasty. Teraz już jest dobrze, nie mam pustyni, tylko świeżutką trawkę.
Pozdrawiam!
Róże w naszych ogrodach 09:32, 20 cze 2013

Do góry
przedstawiam moje róże jeszcze nie wszystkie kwitną

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies