Olu, dzwoniłam, sprawdzam jak na "szefową" przystało czy aby nie ściemnia
Słychać było odgłosy w szkole: gwar i ruch
Sebek nie ma jeszcze kompa, ale jak wróci będzie miał dla nas ankietę
O proszę
Bogusiu wolę nie pisać, żeby nie wystraszyć potencjalnych Panów.
A Ty Bogusiu nie chcesz się integrować na wyjeździe do Anglii? Mocna grupa się zbiera
Agniesiu, tak przypadek jest taki, że wchodzisz na forum i akurat ktoś jest w powiadomieniach i czyta się Potem u tego kogoś ktoś napisał i przechodzi się do niego za pomocą linku w podpisie. I tak to działa.
Nie kończący się łańcuszek
Jak wejdę to zapominam o bożym świecie
A ja zapominam o bożym i niebożym. Normalnie katastrofa się szykuje ze sprzątaniem na święta! Przed chwilą sadziłam cebulki do doniczek. Dobrze, że zmywarka naczynia umyje
Patrzę i patrzę i dochodzę do wniosku, że za głupia jestem na takie projekty. I tak nie umiem tego odwzorować w ogrodzie
Te fioletowe kółka to fioletowe różaneczniki, ale można im przypisać inne rośliny np. trawy, berberysy, hortensje, to co chcesz posadzić, a to jest schemat.
Z lewej w rogu - bordowe drzewo (buk, sliwa wiśniowa) wzdłuż płotu 16 choin potem 24 Smaragdy, ale może być to pomieszane.
Przed choinami 10-11 hortensji plus 3 wielkie miskanty, a przed nimi wspomniane różaneczniki fioletowe - różowe
W prawym rogu zielone drzewo np. wisnia Umbraculifera, mi łorząb, grab Fastigiata.
Uruchom wyobraźnię, poszukaj rośliny i wstawiaj w te kółka.
Agniesiu, tak przypadek jest taki, że wchodzisz na forum i akurat ktoś jest w powiadomieniach i czyta się Potem u tego kogoś ktoś napisał i przechodzi się do niego za pomocą linku w podpisie. I tak to działa.
Danusiu, posadziłam zaplanowane kostki z cisów (cisy małe są ale gęste, tak ok. 40 cm wysokości, kolumnowe Hilli). I po fakcie się zastanawiam czy dobrze, bowiem odległość im dałam 50 cm licząc pień od pnia (są tak przy sobie ale się nie stykają, są to 4 cisy). Nie za mało? Zdjęć na wątku jeszcze nie wrzuciłam. Please...