Zastanawiam się nad puszczeniem bluszczu lub barwinka pod liliowce.
Daję tam skoszoną trawę, dzięki czemu mam mniej chwastu, ale wygląda to tak sobie.
Barwinek mam na jednej rabacie pod oknem i nie wiem czy mi świerka nie zdusi.
To jest Picea abies 'Nidiformis'
NIe wiem co zrobić, nowo wsadzone cisy wyglądały dobrze, a po miesiacu część z nich zaczęła brązowieć, więdnać, usychać... Ziemia jest gliniasta i po ostatnich deszczach mocno mokra, zrobiliśmy dodatkowy drenaż w ubiegłym tygodniu. Posadzone obok świerki serbiskie tez co drugi marnieje, a część pięknie rośnie. Nie wiem co zrobić żeby ich nie stracić.
Dotarłam do domu ciesząc się ze spotkania. Czułam się jak w gronie starych znajomych. Haniu, dziękuję że mnie wpuściłaś przez furtkę. Ogródki działkowe zawsze mnie ciekawiły, mogłam do nich tylko zerkać dotychczas przez płot. Bardzo podoba mi się oaza zieleni i kwiatów od wewnątrz, te równo przycięte trawy w alejkach, witające gości girlandy róż przy bramkach. Cudowny świat. Z przykrością słuchałam o kradzieżach, o tym że właściwie niczego cennego nie można sobie sprawić, bo złodzieje tylko czekają.
Miło mi się rozmawiało z Jolą, Markiem, Hanią i Paprotką - dziewczyną zafascynowaną roślinami.
Jakie śliczne lilie masz Bogdziu ,dziękuję
Tulipany te wyższe szt 20-cia dostałam jesienią od Tyny
Też sądzę,że ogród można stworzyć w jednej donicy najlepiej 1000 litrowej ))))))))))))))))
Te moje to taki spontan,żebym przetrwała nie jest tak ciężko tylko mam ciągle nieodparty odruch,żeby coś plewić .
Katarzyna do mnie kiedyś Marta nie plewimy tylko kulkujemy ))))))))))))))))))))))))))
Pojechałam po doniczusie..... i wykupili...... chyba wszyscy gapią sie w ogrodowisko i Twój oraz Pszczółki wątek.. inne go wytłumaczenia nie ma po co komu wielka półka malutkich doniczek... te co mi najbardziej leżały była tylko jedna i to uszczerbana (kupiłam ją) i takie mikro -mikro wzięłam.. lepszy rydz niż nic.. Kto by pomyślał, że takie maciupinki orzeszki mogą komuś być do czegoś potrzebne.... aż się czepiłam pólek i przegrzebałam inne donice czy gdzieś sie nie zawieruszyły... dobrze, że ten regał na mnie nie fiknął.. i znalazłam jeszcze jedną maciupeńką
Pochwalę się..... najlepszy rozmiar ten z lewej, ale wyszły Porównanie do zapalniczki... takie malusie