Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:30, 05 lip 2013

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:29, 05 lip 2013

Do góry

ogrodoweimpresjejolki 21:28, 05 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ładny ten fiolet chyba ciemny bedzie , ja mam filet ale jasny , jeszcze nie kwitnie.

Zobaczymy w pełni kwitnienia, bo teraz wyglądają tak

Ogrodowe zacisze 21:28, 05 lip 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Ale piękności tu u Ciebie widzę dobrze ze mogę oko nacieszyć bo na wakacjach zawsze tęsknię za ogrodem a jak wyjezdzałam też mi clematis fioletowy kwitł i nie zdążyłam zrobić fotki ale miło ze popatrzyłam u Ciebie.Pozdrawiam

Ale za to jak miło się wraca....

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:27, 05 lip 2013

Do góry

Bajkowy ogród Weroniki 21:26, 05 lip 2013

Do góry

Przyjazny ogród 21:23, 05 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)

Potem poszukam wątku spotkaniowego...

A nie, nie szukaj, jak będziesz u mnie to zerkniesz, na forum wstawię jak wszystko przemyślę.

Nie wiem czy coś pomoże irysom, ale zrobiłem przed chwilą oprysk przeciwgrzybowym. Spryskałem również róże, ale na te które posiadam klamka zapadła, jesienią zastąpią je inne odmiany. Druga sprawa, jeśli jesienią załatwię podkładki R. multiflora, to latem 2014 poproszę Marka z ogrodu Średniowiecznego o oczka do szczepienia, mam nadzieje, że się zgodzi, na razie tylko cicho myślę, a raczej marzę.

Ogrodowe zacisze 21:21, 05 lip 2013

Do góry
adom1206 napisał(a)
Wpadłam z kawką z rana pooglądać następne widoki zacisza.Pozwolisz że zostanę chwilkę w twoim ogrodzie i się pokręcę

Zapraszam
Ogrodowe zacisze 21:19, 05 lip 2013

Do góry
Witam Cię serdecznie! Miło poznć nową osobę. Zaraz biegnę do Ciebie pooglądać
Bajkowy ogród Weroniki 21:17, 05 lip 2013

Do góry
Wczoraj upał i dzisiaj też, a ja ogoliłam 14 bukszpanowych kul i 4 stożki, i odechciało mi się ogrodowych pasji. Teraz jest przyjemnie, nawet chłodno i bez komarów.

Kule bukszpanowe cięte nożyczkami. Przy okazji ciachnięte floksy szydlaste.Przy ławeczce został z nich dywanik, na razie.

Bukszpany wykulkowane, jeszcze raz.

Piramidki bukszpanowe mniej fotogeniczne.

I tylko 2 zielone żabki były zainteresowane moją pracą. Jedna nawet usiadła na firance, którą podkładam pod krzaczek na bukszpanowe ścinki. Dodam, że te żaby dają koncert w dzień i w nocy.
I nie wiem, czy nie robią Kajtkowi krzywdy, bo zawsze wracał ze spaceru wprost do oczka, tam się wylegując jednocześnie chlipał wodę, a teraz nie.
ogrodoweimpresjejolki 21:17, 05 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Kremowych pysznogłówek nie widziałam jeszcze, mam nadzieje ze pokazesz jak zakwitną. siedzenia w foteliku zazdraszczam bo ja jakos czasu na to znaleźc nie moge.Pozdrówka.

Zanim się człowiek położy może jeszcze trochę posiedzieć ...

Nie omieszkam pokazać moje kremowe pysznogłówki, a dzisiaj fiolet

Ogrodowe zacisze 21:14, 05 lip 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Hej, hej Marysiu! Porosze jeszcze więcej fotek mz twojego zacisza, tak lubie klimat twojego ogrodu ....

Małgosiu!
Dzięki za odwiedziny. Straszne mam zaległości, ale to nadrobię

Ogród do kwadratu 21:10, 05 lip 2013

Do góry
Alu - chciałabym aby w całym ogrodzie było ładnie Są fragmenty do przerobienia - czekam z tym na jesień lub częściowe ochłodzenie . Dzisiaj przycięłam jaśminowce, nawiozłam trawnik i trochę poplewiłam - brak sił na resztę w tym upale

Asiu - mam nadzieję, że problemem rzeczywiście była tylko rura...

Rere - dzięki - a gdzie Twój ogródek? Będziesz zakładać wątek?

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:05, 05 lip 2013

Do góry
dzisiejsze prace poszerzania rabaty .... będą kolejne zmiany ....
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:05, 05 lip 2013

Do góry
dzisiejsze prace poszerzania rabaty .... będą kolejne zmiany ....
Kolorowy ogród na piasku 21:03, 05 lip 2013

Do góry
viva napisał(a)

Aniu, niby niedaleko ale takie deszcze są punktowe, wystarczy kilka kilometrów i jest inaczej.
Grad też nas nie ominął, na szczęście nie był gruby i zniszczenia nie były duże.

Niestety to nie wszystkie klęski tego roku jakie nawiedziły mój ogród. Nie pisałam o tym, wiosną odkryłam, że mam straszną plagę nornic albo karczownika. Na jednej z rabat zjadły mi wszystkie cebule lilii (może 50 szt), część łubinów, orlików, floksów. Ponadgryzały piwonie, które wykopałam i trzymam w donicach; nie wiem co z nimi zrobić. A najsmutniejsze było dla mnie to, że zjadły korzenie u kilkunastu róż; wyciągałam kikuty bez jednego korzonka, wszystko zjedzone po samą szyjkę korzeniową.
Nie podjęłam żadnych działań, bo nie wiem co mogę zrobić.
Żeby nie kończyć smutno troszkę kwiatków

Dziękuje serdecznie za piękne zdjęcia kwiatów ,róże też podziwiałam wcześniej.Oj zasmuciły mnie te straty u ciebie ,szczerze.Ja od kilku dni udeptuję i zalewam dziury bo coś mi też tak strasznie łazi ,żę rośliny wiszą albo zapadają się jak w studnie.Widocznie po takiej zimie robactwa było dużo i odbywa się czyszczenie.Obawiam się jednak ,że czosnki idą na deser bo koło nich najbardziej zryte.Myślę ,że tobie narobił strat karczownik bo on lubi grasować zwłaszcza w pobliżu wody.Dobry a raczej łowny pies mógłby je nieco wyłapać/miałam takiego/ a pozatym znaczy tetren i podobno one wtedy się wynoszą.Może jakieś świece dymne zastosować jako odstraszacze,są takie w ogrodniczych.
Powojnik - Clematis 21:02, 05 lip 2013

Do góry
florida sieboldii

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:02, 05 lip 2013

Do góry
kwitną margaretki ...

Bajkowy ogród Weroniki 20:54, 05 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Przyleciałam za fotami Kajtka

Pooglądałam na dobranoc, w odróżnieniu od Ciebie bo ty na dzień dobry

Fioletowy floksik cudny

Aniu, ja nie przepadam za tymi floksami (choć ładnie pachną), zachwycam się szydlastymi.
Już je kiedyś wyrzuciłam na skraj lasu, a jak M płakał, że zatracone, to znów miejscami posadziłam.
A to jest rabata różowa ( z odcieniami fioleciku też).

A tu moja wczorajsza praca, po raz drugi w tym roku przycinałam wczesną tawułę.

I zbliżenie dla Ciebie z pozdrowieniem.
Powojnik - Clematis 20:49, 05 lip 2013

Do góry
Duchess of Edinburgh

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies