Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W Gąszczu u Tess 22:45, 04 lip 2013

Do góry
Poradźcie, proszę, bo się biję z myślami. I bym chciała, i siem bojem
Mam wielką potrzebę zrobić "tło" od strony wschodniego sąsiada. Obecnie jedyną przesłonę (i to w zasadzie tylko górą, bo dół jednak lekko podkrzesany jest) stanowi żółta tuja.
Wprawdzie na części posadziłam w ub. roku szmaragdy, ale: małe sadziłam, wolno rosną, nie podobają mi się już żywopłoty szmaragdowe.
Marzy mi się tam grabowy żywopłocik, taki śliczny, szybkorosnący...
To ten bok (zdjęcie sprzed kancikowania, wybaczcie ten kipisz):

Graby byłyby tu, gdzie małe tujki, aż do tej dużej żółtej tui:

Za tują jest ten strasznie łysy o kązdej porze roku prześwit na sąsiednią działkę. Tu marzą mi się cisy.

A na końcu cisów zaczynałaby się ta ściana (w przyszłości może z lustrem?)

Problem do ogarnięcia: czy to dobry pomysł, żeby na jednej stronie ogrodu łączyć fragment żywopłotu grabowego z żywopłotem cisowym?

Wdzięczna będę za pomoc i wszelkie rady
Nasz mały raj na ziemi :) 22:39, 04 lip 2013

Do góry
Ostróżka ogrodowa wysiana wczesną wiosną okazała się być ostróżeczką polną

W ogrodzie powstała kolejna bardzo potrzebna budowla - drewutnia... Jeszcze nie skończona ale zarys już jest Zostało zrobić dach. Będzie taki jak na domku a to troszkę kosztuje dlatego się odsuwa w czasie...

Przed nią powstanie jeszcze szeroka ścieżka z kamienia coś jak tutaj na podjeździe

wzdłuż domu będzie murek zasypany żwirkiem a przed nim pas host i żurawki citronelle bo słoneczko świeci tam tylko przez chwilkę.
Zastanawiam się czy dać tam jeszcze coś na pniu???
Ogród Mamy Huberta 22:39, 04 lip 2013

Do góry
Anulka napisał(a)
Witaj
Mamy tę samą kostkę i...gliniaki,ale ja swoje przemalowałam,rosną w nich rojniki i rozchodniki.
Pozdrawiam

Mam jeszcze takie
Kondziowy Ogród :) 22:38, 04 lip 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Konrad już rocznica!
A ja powiem tylko, że Twoim ogrodem każdy się zachwyca, i nie z grzeczności Ciebie chwałą, Jest za co, za Twoją pracę, na kolanach, w kucki, wystawiałeś ciało na żer dla komarów,
i co? Dla nich budowałeś ten ekskluzywny rów?
Nie!
Dla urody ogrodu! Udało się! Jak każdemu młodemu, który uwierzy w swoje możliwości!
Konrad, zostawiam cały rów serdeczności!

popłakałem się czytając co piszesz hi hi hi hi i na spalenie trzeba do dać hi hi hi nie widać na zdjęciu ale jestem prawie czarny hi hi hi
Mój kawałek raju II 22:35, 04 lip 2013

Do góry
Kwitną już pojedyncze malwy
bordowo czekoladowa
moje jedyne maczki, resztę wy ciapałam na wiosnę myśląc, że to te najzwyklejsze, bo nie miałam znacznika
Przegorzan dostaje koloru ślaz
Kondziowy Ogród :) 22:34, 04 lip 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)
To bardzo bradzo niesprawiedliwe, gdzie Ty te wszystkie rośliny chowałeś. Rzeczka świetnie wkomponowana, kanciki jak ta lala.... zabieram zabawki i idę pod ochłonąć

a to wrzucam sobie do archiwum :
hi hi hi
Rododendronowy ogród II. 22:29, 04 lip 2013

Do góry

Kondziowy Ogród :) 22:28, 04 lip 2013

Do góry
To bardzo bradzo niesprawiedliwe, gdzie Ty te wszystkie rośliny chowałeś. Rzeczka świetnie wkomponowana, kanciki jak ta lala.... zabieram zabawki i idę pod ochłonąć

a to wrzucam sobie do archiwum :
Kondzio napisał(a)

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 22:28, 04 lip 2013

Do góry
i dalej rozmyślań i gdybań. Co mi doradzicie na podsadzenie cisa i sąsiednich tujek? Myślałam o horensjach albo rododendronach. A może coś innego?

na studni bajzel, ale i ona do przeróbki niestety
Rododendronowy ogród II. 22:28, 04 lip 2013

Do góry

Rododendronowy ogród II. 22:26, 04 lip 2013

Do góry

Nasz mały raj na ziemi :) 22:26, 04 lip 2013

Do góry
Tego rozchodnika też wyrzuciłam z rabaty przy studni bo za dużo tam tego było a teraz zastanawiam się gdzie go znowu wykorzystać

Kondziowy Ogród :) 22:25, 04 lip 2013

Do góry
Konrad już rocznica!
A ja powiem tylko, że Twoim ogrodem każdy się zachwyca, i nie z grzeczności Ciebie chwałą, Jest za co, za Twoją pracę, na kolanach, w kucki, wystawiałeś ciało na żer dla komarów,
i co? Dla nich budowałeś ten ekskluzywny rów?
Nie!
Dla urody ogrodu! Udało się! Jak każdemu młodemu, który uwierzy w swoje możliwości!
Konrad, zostawiam cały rów serdeczności!

Rododendronowy ogród II. 22:25, 04 lip 2013

Do góry
Kilka zdjec z ogrodu bez uporzadkowania.

Katalpa ma sporo kwiatów ale dużo mniejsze nizw tamtym roku .

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 22:22, 04 lip 2013

Do góry
Moja dzisiejsza walka

teraz na zdjęciach widzę - jakoś tak krzywo chyba wsadziłam

i dalej koncepcji brak. Ta sosna na jesień zaliczy wylotkę

Nie wiem jak rozplanować ten "zakręt" W półkolu postawiłam kosodrzewiny ale chyba mi tam nie "leżą". A jak by wyglądały same rude carexy z żurawkami? Czy jednak coś większego?
Nasz mały raj na ziemi :) 22:19, 04 lip 2013

Do góry
Firletka narazie na przechowalniku ale już myślę gdzie by ją posadzić na rabacie Spodobały mi się te łany u Agnieszki w Jurajskim ogrodzie

Kondziowy Ogród :) 22:17, 04 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
No "roczniaku" pojętny z Ciebie uczeń, kanciki super, ogród dopieszczony, ciek a la rzeczka super tylko czemu mi zabrałeś świeczniki z ptaszkiem? pozdrawiam
dziękuje staram się hi hi hi
Ogród Mamy Huberta 22:13, 04 lip 2013

Do góry
Hortencje bukietowe i ogrodowe. Jedne rosną w gruncie a drugie w donicy.

Kondziowy Ogród :) 22:13, 04 lip 2013

Do góry
No "roczniaku" pojętny z Ciebie uczeń, kanciki super, ogród dopieszczony, ciek a la rzeczka super tylko czemu mi zabrałeś świeczniki z ptaszkiem? pozdrawiam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:12, 04 lip 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

No i czy Ty mi tu musisz zagadki zadawać od samego rana??? Żesz napisz jak człowiek, dlaczego wyleczyłaś się z ostróżek ZANIM dokupię następne 15 szt. Czy muszę przekonywać się na własnej skórze ?
No i dlaczego ja nie mam lilii??? Któż to wie??? Nie mam jeszcze mnóstwa roślin... Rozmawiałyśmy kiedyś o liliowcach - nie mam ich, bo kolorystycznie mi nie pasują, ale lilie? Same zagadki

som lilie ... i liliowce ... ... ale numer !!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies