Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ele2001"

Ogród mały, ale pojemny;) 12:23, 26 mar 2017

Do góry

Ogród mały, ale pojemny;) 12:19, 26 mar 2017

Do góry
Normalnie nie ogarniam swoich zdjęc tyle tego heh

Ogród mały, ale pojemny;) 17:44, 25 mar 2017

Do góry
Dziękuje za miłe wpisy dziewczyny jesteście kochane

Tak się zastanawiałem co ciekawego pokazać bo na razie ogród niczym ciekawym nie zachwyca ale Basią mnie zainspirowała i wrzucę jak ogród dojrzał przez ten czas a i wrócą z powrotem tematy ogrodowe

Mały ogród, ale duuużo radości 09:22, 23 mar 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Tani nie jest ale może faktycznie wart tej ceny
Pokażę eMowi

Ja przymierzałam się do tego zakupu od zeszłego roku. Na wątku ele2001 pytałam o te nożyce, zajrzyj, przeczytaj jego ocenę tych nożyc w porównaniu z innymi akum. Jak na razie jestem zachwycona. Przede wszystkim dlatego, że wymagają nieporównywalnie mniejszego nakładu siły i czasu niż zwykłe nożyce, ja mam Fiskars, te z dźwignią. Przy czym wśród ręcznych nożyc uważam je za najlepsze z tych, które dotąd miałam i nie mam do nich żadnych zastrzeżeń.
Ogród mały, ale pojemny;) 15:49, 22 mar 2017

Do góry
ele2001 napisał(a)
I na tym już zakończmy tą dyskusje proszę Was ok.

(...) niedługo zrobi się cieplej wyjdzie słońce (...)

Właśnie teraz Przemku, wyjrzało dla mnie słońce.
Ogród mały, ale pojemny;) 13:27, 22 mar 2017

Do góry
I na tym już zakończmy tą dyskusje proszę Was ok.

Chciałem tylko jeszcze powiedzieć szczególnie tym którzy na ogrodowisku są od niedawna że ja nie jestem jakimś profesjonalistą ..Jestem stolarzem ogród był moją pasją i dlatego tutaj trafiłem podpatrywałem uczyłem się od szefowej i napaliłem na ogrody jak szczerbaty na suchary. Po pracy i w czasie wolnym biegałem z nożycami i przycinałem krzewy znajomym i rodzinie. Ludziom się to spodobało mi też, i pomyślałem że może pasja mogłaby stać się pracą ale to nic wielkiego,jaką ja moge być konkurencją sam z łopatą i sekatorem w ręku nie zakładam ogrodów założyłem ze trzy i to znajomym i tak jest dalej .Czasami wstawiłem jakąś fotkę bo byłem zadowolony z tego co zrobiłem a to wszystko jakoś się obróciło przeciwko mnie.
Danuś ja nie mam żalu Ty też nie miej nie wiem co mogę więcej powiedzieć słabo mi to idzie,za niedługo zrobi się cieplej wyjdzie słońce i humory się nam wszystkim poprawią
Ogród mały, ale pojemny;) 10:11, 22 mar 2017
Do góry
ele2001 napisał(a)
No własnie nie wiedziałem co mam napisać? czy w ogóle uciekać..

Jedna niefortunna wypowiedz ( nie moja) i dostaje po głowie a ja przecież nic nie zrobiłem i nigdy nie podważałem autorytetu szefowej zresztą co ja moge. Ale przepraszał nie będę że komuś podoba się mój ogródek,styl ogrodowiskowy bardzo mi się podoba jak nam wszystkim ale że kopia?z tym się nie zgodzę proszę mi pokazać który kawałek jest skopiowany ..

Też uważam,że nic złego nie zrobiłeś.Skoro podoba Ci się taki styl,dlaczego nie miałbyś iść w tym kierunku?Jeśli zajmujesz się tym zawodowo a Twoi klienci chcą mieć ogrody w podobnym stylu,to co w tym złego? Mają takie prawo.

Różne sa gusta,różne style.Ja na przykład troche "tęsknię"za Twoim "starym"ogrodem,bo był taki w "innym stylu",ale to Twój ogród i Ty decydujesz jakim go chcesz zrobić.
Stale się rozwijamy,gusta i wyczucie stylu nam się też zmieniają.Ty postanowiłeś pójść w stylu "Ogrodowiskowym" bo Ci sie to spodobało;nic w tym złego.
Podoba mi sie wypowiedż Uli "Tworzenie szkoły w określonej dziedzinie"-czyli Danusia stworzyła taką właśnie "szkołę" a ty w tym kierunku idziesz,bo Ci się ta szkoła podoba.
Nie można komuś odmawiać prawa do tworzenia w okreslonym stylu-dobrze powiedziała Ula.

A i Filomena na pewno nic złego nie chciała;myślę,że po prostu chciała Ci zrobić przyjemność komplementem,a że niechcący jakoś się tak niefortunnie potoczyło,to już trudno.Ktoś tu kiedyś fajnie napisał,że zdał sobie sprawę z tego "jak ułome jest sowo pisane"-mądrze powiedziane.
Nie przejmuj się i do przodu z uśmiechem

I nie zapominajmy o najważniejszym w tym całym naszym ogrodowaniu;
o radości płynącej z tworzenia ogrodu;jeśli Twój "nowy"ogród daje Ci każdego dnia radość to to jest w tym wszystkim najważniejsze.
Ogród mały, ale pojemny;) 09:01, 22 mar 2017

Do góry
No własnie nie wiedziałem co mam napisać? czy w ogóle uciekać..

Jedna niefortunna wypowiedz ( nie moja) i dostaje po głowie a ja przecież nic nie zrobiłem i nigdy nie podważałem autorytetu szefowej zresztą co ja moge. Ale przepraszał nie będę że komuś podoba się mój ogródek,styl ogrodowiskowy bardzo mi się podoba jak nam wszystkim ale że kopia?z tym się nie zgodzę proszę mi pokazać który kawałek jest skopiowany ..
Ogród mały, ale pojemny;) 08:05, 18 mar 2017

Do góry

Witam Iwonko przepraszam za zwłoke rabata jest szerokości w najweźszym miejscu pół metra jest to trochę mało bo rozplenice są duże injuz raz je dzielilem rozchodniki są posadzone po trzy sztuki jeżówka wcisniete po jednej sztuce przed rozchodnikami rośnie zurawka citronelka i dobrze rozpoznałaś po prawej stronie rośnie Trzcinnik pozdrawiam a...rabata na jakieś 2,5m

Gintura napisał(a)
Witaj przejrzałam cały wątek i ŁOŁ ogród przecudny, ogromna odwaga i niespotykana pracowitość.
Jestem zauroczona całym ogrodem ale jeden fragment na pewno chciałabym skopiować u siebie bardzo proszę więc o podpowiedź: jakiej szerokości jest rabata przed thujami na której posadzone masz rozplenice, rozchodniki i jeżówki? Proszę powiedz w jakiej odległości sadziłeś trawy i czy pomiędzy nimi posadzone są po jednej czy kilka sztuk rozchodników a za nimi ile sztuk jeżówek czy po prawej to Trzciniak? I jeszcze czym podsadzone są rozchodniki? Poniżej zdjęcie z rabatą, o którą pytam.
Ogród mały, ale pojemny;) 13:03, 16 mar 2017

Do góry
Sypiesz wtedy jeśli występują objawy niedoboru siarczan 30 gr na m2 a saletra 20 gr na m2
Ogród mały, ale pojemny;) 07:46, 16 mar 2017

Do góry
ele2001 napisał(a)
Siarczan jesienią a saletra wiosną siarczan pomaga drewniec roslinom dlatego jesienią saletra ma w składzie azot czyli na wiosnę.

A tą saletrą to ile razy sypać? Raz wystarczy czy powtorzyć????
Ogród mały, ale pojemny;) 07:03, 16 mar 2017

Do góry
Siarczan jesienią a saletra wiosną siarczan pomaga drewniec roslinom dlatego jesienią saletra ma w składzie azot czyli na wiosnę.

ren133 napisał(a)

Przemek a czemu saletra potasowa a nie siarczan? i kiedy konkretnie nawozisz?
Ogród mały, ale pojemny;) 07:33, 14 mar 2017

Do góry
ele2001 napisał(a)
Uschniete liscie nawet pędy przycinam do zdrowych miejsc nic więcej nie robie na wiosnę ładnie odbijają. ja nawoże wiosną tylko jak zachodzi potrzeba bo jesienią niestety nie wystarcza , ale wiosną używam saletry potasowej nie siarczanu!

Przemek a czemu saletra potasowa a nie siarczan? i kiedy konkretnie nawozisz?
Ogród mały, ale pojemny;) 07:26, 14 mar 2017

Do góry
ele2001 napisał(a)
nawoże wiosną tylko jak zachodzi potrzeba bo jesienią niestety nie wystarcza , ale wiosną używam saletry potasowej nie siarczanu!

W jaki sposób używasz tej salety potasowej, w formie rozpuszczonej, czy mieszasz z ziemia?

Czy jesienią też nawozisz/ jeżeli tak, to jakim nawozem?
Ogród mały, ale pojemny;) 14:55, 13 mar 2017

Do góry
To jest zwyczajna euonymus "emerald gold"

skarabeusz napisał(a)
A pamiętasz odmianę, bo jest bardzo ładna. Przemku jest bosko, ja w tym sezonie muszę się wziąć, ale trudno mi ułożyć plan robót
Ogród mały, ale pojemny;) 14:53, 13 mar 2017

Do góry
Zrób fotkę możesz wstawić u mnie..

zielona napisał(a)
hejka, Przemku doradz proszę czym nawozić buksy na wiosnę? Moje są trochę liche złe posadzenie teraz się odbija czkawką. Jakiś magnez?
Ogród mały, ale pojemny;) 14:52, 13 mar 2017

Do góry
Uschniete liscie nawet pędy przycinam do zdrowych miejsc nic więcej nie robie na wiosnę ładnie odbijają. ja nawoże wiosną tylko jak zachodzi potrzeba bo jesienią niestety nie wystarcza , ale wiosną używam saletry potasowej nie siarczanu!

kasia_c napisał(a)
Przeczytałam u Oli że przyciąłeś żurawki. Jak je się tnie? U mnie listki zmarniały bardzo. Czy jak obetnę wszystkie listki to odbiją czy będą łyse?

A drugie pytanie o bukszpan. Do czego jest nawożenie potasem na wiosnę?

Piękny ogród
Ogród mały, ale pojemny;) 14:48, 13 mar 2017

Do góry
Witam Mirko przywrotnik ścinam do zera po przekwitnięciu potem solidnie podlewam i nawożę i czekam aż odbije,szałwie wykopałem dlatego że słabo powtarzały kwitnienie i miałem tam łyso na jej miejsce trafiły carexy gold bandy,mam strong annabel sądość sztywne ale po większej burzy się też przewieszają nie muszę podnośnic wszystkich kwiatów tylko te co opadną tam jest gęsto i rośliny podtrzymują się nawzajem któregoś roku powbijałem między krzewy gałęzie jakiś krzaczorów hortensje je przerosły i wtedy nie robiłem nic bo się nie przewracały..

mirkaka napisał(a)
Witaj, przeczytałam cały wątek, początek średnio zachęcający ale potem jak zacząłeś przerabiać wszystkie rabaty to powiem tak, uczeń przerósł mistrza. Myślę że to najpiękniejszy ogród jaki do tej pory widziałam. Wrzucam go sobie do ulubionych bo inspiracji i pomysłów jest tu pełno.

Pięknie kwitnie u Ciebie przywrotnik, jak gęsto masz nasadzenia,że tworzy taką piękną chmurę kwiatów? I czy go jakoś podpierasz że kwiaty nie pokładają się. U mnie kwiaty leżą, zwłaszcza po deszczu. Po przekwitnięciu wycinasz tylko kwiaty czy tniesz do zera?
Zauważyłam,że wyrzuciłeś szałwię pomiędzy hakone i przywrotnikiem, a tak przepięknie tam wyglądała, dlaczego?
I jeszcze pytanie, czy anabelce podwiązujesz każdą łodyżkę żeby się nie pokładały kwiaty? Wiele osób tak robi.
Ogród mały, ale pojemny;) 14:40, 13 mar 2017

Do góry
Andzela ,Madziu witam i ja juz mam porządki zrobione laury wyciągnięte i w ogóle wszystkie donice - czakam na ciepełko..
Ogród mały, ale pojemny;) 14:38, 13 mar 2017

Do góry
Witam Madziu te kuleczki to trzmielina nie miałem na początku pomysłu ale potem zacząłem formować w kulki i tak zostało
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies