Pięknie u Ciebie Beato. Mam pytanie, na jednym zdjęci idzę buka, czy to Rohan Obelisk?
i drugie Widzę też brzoze pendulę, jakie ona ma tam towarzystwo? Bo tez taką mam i zastanawiam sie co jej dosadzić?
Pytałam już w innym wątku co może być przyczyną ale nie dostałam odp, więc próbuję tutaj bo sprawa wygląda coraz gorzej co to może być? i co robić z drzewkiem? czy to może zarazić inne? Drzewka są zasłoną warzywnika więc wolałabym chemią nie pryskać, oprysk z czosnku nie pomógł.Drzewka sadzone jesienią, wiosną zdjęłam włókninę i zobaczyłam, że coś się dzieje nie tak a teraz jest już tylko gorzej...
Proszę o pomoc. Co nęka moje bukszpany? grzyb? czy czegoś im brak? nie nawoziłam ich niczym i to może błąd ale nie wszystkie tak wyglądają więc może to grzyb? jak tak to czym psikać pomocy... otoczka jest obok warzywnika więc wolałabym nie używać chemii
Martiko spójrz na swoje drugie zdjęcie powyżej i sprawdź czy nie masz czegoś takiego na świerku, jak ja właśnie znalazłam u siebie.
Jestem w połowie drogi, bo znalazłam chyba przyczynę choroby teraz tylko diagnoza i lekarstwo.
Co się tak chowa w tych wiszących balonikach? Baloniki wielkości ok. 3 mm wiszące dosłownie jak bombki wewnątrz świerków, w srodku widoczna zawartość mini..mini czarnego czegoś.... brrr
Na jednym ze świerków znalazłam jeszcze coś takiego
no włąsnie cierpliwości u mnie mało ale wiem że to wada ogrodników i się staram a na te drzewa to się cn
hyba nie doczekam chcę też na działce tej drugiej ze skalniakiem sadzić brzozy itu chyba też posadzę nie sa kłopotliwe tylko zaśmiecają a ja lubię porządek na ogrodzie taki wymuskany i boję się że będzie mnie denerwować ale wolę chronić rośliny żeby ładnie wyglądały dziękuję za rady