Lustra są już na ścianie i u mnie w aparacie, wróciłam więc proszę o chwilkę
Muszę wgrać a nadmieniam, że ogarniam nowe funkcje w moim komputerze Ciężko mi idzie, bo nic nie jest tak jak było po staremu.
Witaj Danusiu)) powiem CI ze różaneczniki jakoś tak ,,Same,,rosną)))) oczywiście przygotowałem im stanowisko wg zalecen ksiażkowych)) dodajac od siebie dosyc duzo przekompostowanych igieł sosnowych i lisci z dębu (to za namowa kolegi)..własciwie to co roku dosypuje i uzupełniam to dodajac kolki do okrywy zimowej))widze ze to pomaga i zakwasza glebe taqk naturalnie))poza tym stosuje zwykły nawóz do rd i azali))) i cos co sie nazywa jakos tak ,,humbak ,, do iglaków to takie grzybki w proszku)))))))))))) pozdrawiam i przepraszam ze tak póżno odpisuje)))))
Danusiu, w tej propozycji są przesadzone jałowce Gold star - czy pozwalasz im rosnąć swobodnie, czy radzisz cięcie - a jeśli tak to w jaki sposób, bo kształtem kulki to one raczej nie przypominają Danusiu, a wkleiłabyś w moim wątku chociaż jednego gotowca z rabatami o prostych liniach, plissss
Dzisiaj wstyd się przyznać, ale w ogrodzie nie tylko bukszpanowym robiła porządki po wichurze - Asia
Pograbiła liście, wyłowiła ze stawu, poucinała miskanty na froncie, bo nie chciałam ich zostawić na zimę. U mnie nie zdaje to egzaminu, bo leży potem w wodzie ten największy "Gracillimus".
A ja latałam "całym światem", nawet w kuriera się zabawiłam i zawiozłam Hani szpadelek do kantów
Pan od lustra ma dzwonić, bo u nas dziś na plusie 5 stopni i ma być cały czas, nawet nocą. Namiocik pod folią będzie i znicze będą panowie palić w nocy hehe
Nawet jak nie będzie tak już całkiem równo - może być, aby nie było tam jakichś desek w poprzek ułożonych bo cały efekt na nic. Przecież tego drewna jak się raz ułoży to nikt nie bedzie wywracał do góry nogami, nie ma problemu z utrzymaniem tego w ładzie.
Podglądam Danusiu Ogrody i w tym roku już zrobiliśmy pierwsze większe cięcia kosmetyczne ,to początek formowania,w następnym roku będziemy dalej systematycznie podcinać.
To dzięki Ogrodowisku,dobrym radom zmieniam swój maleńki ogródek.