Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:14, 02 cze 2013

Do góry
moje kolorki

Mój zielony świat 21:13, 02 cze 2013

Do góry
po chmurzastym tygodniu wieczorem wyszło słońce i w ogrodzie zrobiło się klimatycznie

rutewka orlikolistna i betula

sesja czosnkowa

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:10, 02 cze 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu moje, że nie dość, że padły też w 50% to jeszcze mało mają pąków i w tym roku słabo zakwitną

pewnie domagają się przesadzenia

Nie powiedziałabym że słabo kwitną.
Przyjazny ogród 21:08, 02 cze 2013

Do góry
Mariusz napisał(a)
I na koniec, początek mojego wariactwa.

Na ten kolor wariactwa z Bogdzią też wariujemy.. podobny wysępiłąm od pani w drodze do Przemysla, ale zawiazałą pąki .. i chyba nie zakwitnie, bo pąki stanęły w miejscu.. Nie wiem czy to ta, ale też taka ciemna
Ogród w Holandii 21:08, 02 cze 2013

Do góry
a tu ostatni żonkil i przy okazji kawałek do zmiany - nie podoba mi się układ liniowy i zrobię tu przegrupowanie

a to kalina Watanabe - długo czekała na swoje miejsce. Mało brakowało a uschłaby w doniczce, w której ją kupiłam. Musiałam posadzić w zeszłym roku na miejsce tymczasowe. I przesadzałam juz w maju a więc późno i bałam się czy da radę. Ale dała!

i jeszcze w donicy
Leśne Wzgórze 21:07, 02 cze 2013

Do góry
[quote}=alinak napisał(a)... to piękny teren z sosnami , weź to pod uwagę żeby nie konkurować z przyroda tylko z nią współgrać .
może stwórz dolne piętro z krzewów ;derenie , kaliny , tawuły , krzewuszki no i kosodrzewiny pod sosnami .
wprowadź paprocie , hosty , rodgersje , wiązówki , dołem .. na piasku dobrze rosną niezapominajki . macierzanka ,lawenda

z tego wszystkiego nie mam rodgersji, wiązówek, niezapominajek.
Macierzanka i lawenda na razie próbnie po 1 doniczce , paproć tylko jedną stalową bo piórpusznik zbyt ekspansywny i nie bardzo mi się podoba.

Ogród ma prawie 0,5ha inne fragmenty lasu:
funkia fire & ice, żurawka marmalade na tle śnieguliczek

krzewuszki, funkie i na lewo dereń

Ogród niby nowoczesny ale... 21:07, 02 cze 2013

Do góry
cd..

tu będzie ścieżka z płyt...w trawie aż to tej rabaty pod płotem a tu gdzie ziemia między płytami karmnik...który rośnie i nie wiem kiedy urośnie hweheheh

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:02, 02 cze 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

ładna roślnka taka niespotykana

Bogusia, już można kupić... to kupiłam u nas w sklepie z bylinkami.. oj jak mi się już tęskni do tej szkółki.. ale ćwiczę silną wolę.... i nie jadę Najpierw porządek z tym co mam

I mój bałaganowaty wsiowy ogród.. ta strona nie jest zła, gorzej na drugim końcu

Ogród w Holandii 21:01, 02 cze 2013

Do góry
hakone całkiem nieźle idzie

ciągle kwitną azalie

i kokoryczka
Ogród niby nowoczesny ale... 21:00, 02 cze 2013

Do góry
Tak było..

Tak jest na razie....kółka zlikwidowane

Ogród w Holandii 20:58, 02 cze 2013

Do góry
a tymczasem na tacy od teściowej wylądowały nowe kwiatki. No nie potrafie sie powstrzymac przed kupowaniem kwitnacych letnich kwiatków. A juz zwłaszcza jeśli pachną, jak obecny tu goździk

i jeszcze trochę czosnków

a te najwyższe oświetlają ostatnie promienie słońca

i ostatnie

Pomysł na ogród 20:56, 02 cze 2013

Do góry
dzisiejsza wycieczka do Kampinosu :

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:55, 02 cze 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
Aniu kolor donic idealnie dobrany.....
a mówiłaś, że nie lubisz doniczkowych, mus podlewać

a u mnie tylko troszku popadało...

Agata.. mam trochę doniczkowych Ale ograniczam i w ramach ograniczania wyrzucę inne ... a te zostawię..... podlewanie to raz, ale problem z przechowywaniem...
Ten ma ponad 2 metry, donica ciężka , zajmuje potem pół chałupy.... wciągnąć to i wyciągnąć z domu to wyzwanie... Wiatr to wywraca z 20 razy w sezonie... mam dość takich kwiatków A to 3 donic to mogę założyć "automatyczne" nawadnianie

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:51, 02 cze 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Wczoraj jak robiłam zdjęcia to strasznie wiało, było pochmurno i zaczął padać deszcz więc zdjęcia wyszły kiepskie,ale rabata teraz wygląda tak

Kasiu, bardzo to jest malownicze. Nieco porządku w postaci bukszpanów i lekki harmider wewnątrz. Bardzo na czasie Mnie się podoba!
ogrodoweimpresjejolki 20:49, 02 cze 2013

Do góry
Gabrysiu, fajne są pocieszałki, ale Twojej Nelly nie widzę
A u mnie zielony kącik, który nabierze kolorów jak zaświeci słońce

Motyw drobiu i drób w ogrodzie angielskim 20:49, 02 cze 2013

Do góry

już w ogrodzie..

i zdj.. rodzinne
Pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 20:48, 02 cze 2013

Do góry
bikej napisał(a)

Wrzucam 3 projekty,

odnośnie tego to :
-> rozumiem że chcesz mieć kawałek niedużego trawnika, tylko czy nie bardziej zależało by Ci na zasłonięciu trochę wejścia do domu? bo przecież na wprost jest chyba wejście?

bikej napisał(a)

-> jak dla mnie za dużo wszystkiego na sobie jak na tak małą powierzchnię. ograniczył bym sie do max 3-4 roślin pogrupowanych tak jak Ci przedstawiłem.
Co to żurawek proponowałbym stworzyć bardziej wyrazistą plamę koloru a nie jednym sznureczkiem pociągnąć wszystko.
Lilak to spory krzew więc razem z thują occidentalis 'Smaragd' poprostu sie pogryzą na takim kawałku.

bikej napisał(a)

-> Co do tego fragmentu to cio powiedzieć gdyż jest on na nachyleniu i jeszcze nad nium nie myślałem. Ale na przedstawionej formiej jest wszystkiego naćkane trzeba by było to wszystko jakoś pogrupować i jak dla mnie powinno to współgrać z rabatą nr 1 gdyż jest na przeciwkjo niej. Tworzyć jedną spójną całość a nie 2 wyrwane z kontekstu rabaty.

To są jedynie moje przemyślenia, więc nie musisz sie z nimi zgadzać - jak to ktoś napoisał : " ...zgadzam sie z rodzicami ale w końcu i tak robie swoje..."

Co do roślin o których mówisz jak masz jakieś kompletnie puste miejsce na chwilkę obecną poprostu je zadołuj z doniczkamia i podlewaj jak by rosły na stałe jak już podejmiesz decyzję gdzie mają rosnąć poprostu chyc myk z ziemi z doniczką i wysadzasz na miejsce stałe

pozdrawiam Michał
Ogród niby nowoczesny ale... 20:45, 02 cze 2013

Do góry
Reflektorki już w miejscu docelowym, tylko kabelki przykryć, kamyka w jednym miejscu brak bo czosnki tam muszę dosadzić, modrzew pierwszy na zdjęciu maciupci - to ten dosadzany...dorośnie kiedyś ...i kulki jednej brak...jak na razie nie znalazłam takiej dużej - szukam...

to coś zielonego to rozplenica...lupę dać??

najładniesze sadzonki to carexy the beatles.. ale reszta urośnie...jutro podleję nawozem...dziś bylo opryskiwanie modrzewi...

Bajkowy ogród Weroniki 20:43, 02 cze 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Weroniko co ty robisz że masz takie piękne skalnice ...moje co roku gorsze . czy one wolą słońce czy cień . bo ja już wszystkie stanowiska obleciałam i wszędzie kiepskie .kolorowy ogród wiosną -piekny

Alinko, u mnie skalnice rosną i w cieniu i w słońcu. Myślę, że słonko i trochę wilgoci, najlepiej. Chociaż mam za ogrodzeniem na ziemi byle jakiej, bez podlewania prawie, i radzą sobie dobrze,

od wschodu i północy

za ogrodzeniem widać czerwone, ale białe są też,

i białe za ceglaną obwódką.
Chelsea Flower Show 2013 20:41, 02 cze 2013

Do góry
W tym ogrodzie świetnie dobrane były pastelowe kolory

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies