Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:12, 22 lis 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

U mnie swego czasu, na szczęście lata temu było szaleństwo lampkowe na wiosce. Co drugi dom-to normalnie rodzina Grizzwoldów. Ale chyba zaczęły przychodzić rachunki za prąd taaaakie i ludzie poszli po rozum do głowy. Teraz reklamują jakiś Light Shower-że niby świąteczny deszcz laserów na elewacji...

Widziałam na all..te ledy na elewację. Zastanawiałam sie jak to na żywo będzie wyglądać...

Ja w tym roku wymieniłam część oświetlenia zewnętrznego na ledowe właśnie ze względu na prąd Na szczęście mam licznik przedpłatowy (nie dlatego, że nie płaciłam rachunków tylko jak wynajmowałam dom to miałam problemy z płatnościami przez wynajmujących) i widzę ile prądu ubywa

Ogólnie u mnie na wsi z roku na rok coraz mniej udekoraowanych domów, ogrodów. W poprzednim miejscu, gdzie mieszkałam z wielką przyjemnością spacerowaliśmy po kolacji wigilijnej i podziwialiśmy domy w świątecznej szacie Ale tam dużo młodych małzeństw się wybudowało to i inne spojrzenie.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:08, 22 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Róże chyba Cię kochają, że jeszcze kwitną

Małgosiu ja również polecam czystka. Piję od dwóch lat i brak jakichkolwiek przeziębień.

I to jest super wiadomośc...dzis kupuje i zaczynam pić
Buziaki!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:03, 22 lis 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)

Plan taki jest, ale nie wiem, co się wydarzy. Z B. coraz gorzej... Ściskam Kochana

Aguś, trzymam kciuki za B.i za Was, i wspieram myślami! U mnie też złe wieści ale napiszę wieczorem na pw.

Buziaki i trzymaj się dzielna dziewczyno.
Ogród z łezką II 09:54, 22 lis 2016

Do góry
Cześć Kasieńko

Pażdziernikowe foty aż tętnią kolorem, przyjemnie nacieszyć oczy.

Moja "przyziemna" :) pasja 09:50, 22 lis 2016

Do góry
Trzy lata a jaka różnica! Za kolejne trzy domu sąsiada nie będzie widać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:48, 22 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)

za trzy tygodnie i mam coraz bardziej mieszane uczucia
Wiem, że o gustach się nie dyskutuje ale chyba wszyscy, którzy kochamy minimalistyczne wnętrza, betonowe i cortenowe dekoracje, pomalowane poroże i stonowane wianki, jesteśmy w mniejszości...

Pamiętam jak kiedyś MAdżenka radziła większości początkującym ogrodnikom aby poświęcili czas na pinteresta. Zbierali inspiracje, "chłonęli" piękne ogrody i wyrabiali sobie gust. Na forum widać kto co kocha, w czym czuje się dobrze i czym większość z nas się zachwyca. W małych miejscowościach dalej zachwycają kwietniki z opon i grające mikołaje a im więcej koloru tym lepiej...

U mnie swego czasu, na szczęście lata temu było szaleństwo lampkowe na wiosce. Co drugi dom-to normalnie rodzina Grizzwoldów. Ale chyba zaczęły przychodzić rachunki za prąd taaaakie i ludzie poszli po rozum do głowy. Teraz reklamują jakiś Light Shower-że niby świąteczny deszcz laserów na elewacji...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:26, 21 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Aguś, jeszcze raz przepraszam i mam nadzieję, że dasz się namówić

Plan taki jest, ale nie wiem, co się wydarzy. Z B. coraz gorzej... Ściskam Kochana
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:22, 21 lis 2016

Do góry
malkul napisał(a)
https://pl.pinterest.com/pin/400398223105779831/

Dzięki Kokoszko Jutro obejrzę.
Powiem szczerze, że dałam sobie dzisiaj dzień wolny od pinów bo zwariować można

Tysiące róznych pomysłów oglądam i dużo z nich chciałabym zrealizować ale doba nie z gumy a ja tylko jedna w pracowni betonu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:19, 21 lis 2016

Do góry
magda19831 napisał(a)

Ciekawy watek, wciąga tak samo jak ciekawa książka Zainspirowałaś mnie tymi wyrobami z betonu i u mnie na wiosnę jakaś donica na pewno się pojawi, ale z jakim efektem to się zobaczy

Madziu, miłe to co piszesz i dziękuję

Betony proste do wykonania, największy problem to wymyślenie formy.

Pokażesz swój ogród?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:17, 21 lis 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Spotykamy sie 3.12 na giełdzie w Wrocławiu o 7:30

Jesli ktos sie spóźni to dzwoni na kom

Dzięki za info. Przypomnę sobie stare czasy i wstawanie o 4.30
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:16, 21 lis 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Nie miej wątpliwości, nawet w mniejszych miastach ktoś musi być pionierem i " kształtować" gusta...

Twoje prace śliczne i podobają się nawet tanim....babciom jak ja a że nie wszyscy się zachwycą...no cóż jeszcze się taki nie urodził co by...itd...

Gracka"Wańkę-wstańkę" widziałam. Moje też nie powiązane bo cały czas walczę z przeziębieniem....ale moim taka sytuacja nie grozi bo to mizeroty są w porównaniu z twoim

Ha, ha Małgoś Ale ja nie chcę być pionierem I tak już dziwnie na mnie spoglądają...

Mam nadzieję, że choroba ustąpiła? Naprawdę zastanów sie nad tym czystkiem.
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:05, 21 lis 2016

Do góry
Tez dzisiaj poczułaś jakby to lato a nie zima nadchodziła? Kawę w ogrodzie wypiłam, wygrzałam się na słoneczku tylko wiązanie traw było dziwne w taką pogodę.

Dekoracje i ja pochwalę bo lubię małym kosztem osiągnąć fajny efekt
Coś jeszcze, coś więcej... 21:59, 21 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Poli - no nie miałem Ale spojrzałem na mój grudniowy grafik i być może będę w domu tylko 5 grudnia - jeśli się mi nie uda to... dopiero 22-go wieczorem Nie ogarnąłbym tego logistycznie A święta last minute raczej nie w moim stylu - wolę się już nacieszyć choćby gałęziami czy wełnianym szalikiem

Twoja skrzynka pewnie w betonu? Nie wyobrażam sobie innej

To teraz mnie rozumiesz z tym listopadem...nie lubię na "wariata" robić dekoracji i nie mieć żadnej przyjemności z tego a wiem, że grudzień będzie szalony

Wyobraz sobie, że moja skrzynka będzie z tego samego materiału co Twoja Równowaga w przyrodzie musi być
Coś jeszcze, coś więcej... 20:49, 21 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Ha, ha Ktoś tu mówił, że jakoś tak dziwnie wyciągać dekoracje w listopadzie

Bardzo mi się podoba tegoroczna skrzynka adwentowa, a to dlatego, że też coś w tym stylu planuję

Poli - no nie miałem Ale spojrzałem na mój grudniowy grafik i być może będę w domu tylko 5 grudnia - jeśli się mi nie uda to... dopiero 22-go wieczorem Nie ogarnąłbym tego logistycznie A święta last minute raczej nie w moim stylu - wolę się już nacieszyć choćby gałęziami czy wełnianym szalikiem

Twoja skrzynka pewnie w betonu? Nie wyobrażam sobie innej
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 20:00, 21 lis 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Po takich wizjach lokalnych 90% ludzi musialo by oddac zwierzeta

Niektórym przydałyby się takie wizje lokalne i mega wysokie mandaty za np. trzymanie psa na łańcuchu przez całe życie.

Aniu, kociak śliczny! I mimo, że ja koty kocham inaczej to aż eMowi pokazałam jaki kochaniutki maluszek
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 19:50, 21 lis 2016

Do góry
Róże chyba Cię kochają, że jeszcze kwitną

Małgosiu ja również polecam czystka. Piję od dwóch lat i brak jakichkolwiek przeziębień.
Coś jeszcze, coś więcej... 19:46, 21 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
A dom i powierzchnie przynależne... Powoli się zmieniają

Gdy nie wiesz co zrobić ze starym szalikiem

A że w niedzielę zaczynamy adwent... Może kogoś zainspiruję

Ha, ha Ktoś tu mówił, że jakoś tak dziwnie wyciągać dekoracje w listopadzie

Bardzo mi się podoba tegoroczna skrzynka adwentowa, a to dlatego, że też coś w tym stylu planuję
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:04, 21 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)

MAdziu, jestem pod wielkim wrażeniem, że Ci się chciało!
Wariactwo na początku było Na szczęście doszłam do tego co kocham najbardziej w ogrodzie i cóż dużo mówić-kocham moje trawy i myślę jak by tu jeszcze bardziej się zatrawiszczować

Pozdrawiam

Ciekawy watek, wciąga tak samo jak ciekawa książka Zainspirowałaś mnie tymi wyrobami z betonu i u mnie na wiosnę jakaś donica na pewno się pojawi, ale z jakim efektem to się zobaczy
Na zielonej... trawce :) 10:28, 21 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Ładny, zadbany ogród i ciekawe kompozycje!

oto cała prawda
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:56, 20 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Lubię myśliwych i polowania ale kończę temat bo zaraz Kokoszka nas pogoni

A ja nie i dlatego nic pochlebnego o tego typu dekoracjach nie napiszę. Nie strawiłabym czegoś takiego u siebie w domu ze względu na mój stosunek do zwierząt.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies