Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Jak to wszystko ogarnąć?

Jak to wszystko ogarnąć?

TeresaK 18:32, 27 lis 2016

Dziękuję Aniu Na pewno wiosną ruszymy pełną parą. Czytałam, że i Ty nie możesz doczekać się wiosny. Masz już sprecyzowane plany Trzymam kciuki.
Adela 18:36, 27 lis 2016

TeresaK napisał(a)

Wrócę, jak będę miała już co pokazać.
Odpowiedzi na swoje pytania będę szukać tak jak dotychczas - odwiedzając Wasze wątki i zaglądając do opracowań Danusi.
Jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję za Wasz cenny czas i gorąco pozdrawiam.

Witaj Teresko
Już nawet nie pamiętam jak trafiłam na Twój wątek, śledzę go całe popołudnie i gdy dochodzę do 30 strony to okazuje się, że Ty stopujesz!
Nie rób tego dla siebie, dla innych początkujących ogrodomaniaków, dla mnie. Czy wiesz, ile ja skorzystałam z porad udzielanych Tobie?
Wiesz, że najłatwiej zlecić projekt do wykonania i wziąć ekipę, która zrobi za Ciebie najgorszą robotę.
Ale nie daje to takiej satysfakcji, jak stworzenie własnego ogrodu od podstaw. Czasami najtrudniej zacząć. I ja Ciebie rozumiem, i tak jak Ty zwróciłabym się o pomoc. Czy to coś złego?
Szczęśliwie trafiłaś na życzliwe osoby, z większym doświadczeniem, chętnie służące pomocą Iwonkę, Asię, Anetę, Hanię, Martę. Nie sposób wyliczyć wszystkie osoby Tobie kibicujące. One Ciebie zainspirowały - a tego właśnie tu szukamy. I Ty i ja i wiele innych osób.
Chyba nie chcesz wrócić dopiero, jak się będziesz miała czym pochwalić i dołączyć tym samym do grona osób, o których pisze Polinka?
Pokazuj początki swojej pracy, pisz o problemach, szukaj porad, pokazuj metamorfozy, a my będziemy Tobie kibicować.
Dla mnie taki wątek jest bardzo wartościowy.
W każdym razie, zaznaczam sobie Twój wątek i będę czekać na dalszy rozwój wydarzeń. Pozdrawiam
TeresaK 18:51, 27 lis 2016

Elu, ale mi nagadałaś Nie wiem co napisać, brakło mi słów. Dziękuję.
Adela 19:04, 27 lis 2016

Nic nie pisz. Człowiek miewa czasem chwile zwątpienia. Ale to mija
Bądź nadal aktywna, jak dotychczas. Weź głęboki oddech, przemyśl na spokojnie propozycję dziewczyn i jeśli z realizacją jakiegoś pomysłu miałabyś problem, lub mniej Ci odpowiada, to odważ się powiedzieć. Ze wszystkich wspaniałych pomysłów wybierz te, którym podołasz.
Pozdrawiam
TeresaK 19:11, 27 lis 2016

, , .
AnnaCh 19:52, 27 lis 2016

Ela powiedziała wszystko to o czym też myślałam Wątki z historią ogrodu od początku uwielbiam i myślę, że sporo wnoszą na forum. Przecież tu nie o same ochy i achy nad pięknymi fotkami pięknych ogrodów chodzi
Nett 20:18, 27 lis 2016

Tereso jak wiesz nie mam teraz możliwości pisania. Jak wrócę napisze więcej. A teraz tylko bardzo cię proszę nie chowaj się. Nie bój się , nie walcz sama. Po to jest forum by się wspierać, dyskutować, pytać i pomagać sobie nawzajem na miarę swoich możliwości.
Adela 20:35, 27 lis 2016

Nett napisał(a)
Tereso jak wiesz nie mam teraz możliwości pisania. Jak wrócę napisze więcej. A teraz tylko bardzo cię proszę nie chowaj się. Nie bój się , nie walcz sama. Po to jest forum by się wspierać, dyskutować, pytać i pomagać sobie nawzajem na miarę swoich możliwości.

Ogród Anety jest żywym dowodem na to, jak przydaje się wzajemne wsparcie. Śledziłam na bieżąco proces tworzenia rabat i widzę efekt.
I ja sama jeszcze kiedyś też zamierzam skorzystać z takiej koleżeńskiej pomocy, bo również nie mogę ogarnąć paru miejsc mojego ogrodu

Mary 22:53, 27 lis 2016

Tereso,
Jeżeli dobrze zrozumiałam chcesz uciec że swojego wątku po dyskusji u Polinki.
Dla mnie to nie ma sensu. Kilka osób zaczęło Ci pomagać i "zaskoczyło". Padły pomysły, które Ci się spodobały i koncepcja ogrodu posuwa się do przodu. Warto korzystać z tego, że tak się stało i planować dalej.
Ja oczywiście zakładam, że dobrze się czułaś w swoim wątku i dopiero dyskusja u Polinki to poczucie zmieniła.
natka098 23:04, 27 lis 2016

Moja droga ja uważam jak poprzedniczki, jak zaczniemy uciekać wszystkie i przychodzić z gotowym, to szczerze, ja nie widzę sensu forum.

Ja przychodzę tu bo chcę:
- żeby ktoś mnie naprowadził
- żeby ktoś mi coś wybił z głowy jeśli to bez sensu
- można tu stworzyć taką burzę mózgów, co nigdzie nie jest do powtórzenia i tworzą się odjazdowe pomysły
- mega przyjacielskie rozmowy, nikt z nikogo nie szyrdzi
- i wiele innych

I właśnie tutaj po to wszyscy jesteśmy, żeby się wspierać i pomagać sobie.

Choć ja nie jestem żadnym "autorytetem", to lubię wtrącić swoje 3 grosze

A każda najmniejsza sugestia jest potrzebna, żeby nawet ją po prostu odrzucić i rozjaśnić sobie sytuację.