Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W cieniu - zacieniona 22:02, 27 maj 2013

Do góry
Robiłam fotki wieczorem...zaczęło padać...i wróciliśmy do domu.
Ania i róże i cała reszta :) 22:01, 27 maj 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
A ja powtórzę za innymi bo słów mi brakuje- zdjęcia niesamowite, kiedy ja się takich naumiem

Oj tam, oj tam , bo się zarumienię .

Kindzia napisał(a)
Macham

Ja też .

Ewcia88 napisał(a)
Śliczna kicia,no bo fotki to wiadomo melduję ,że nowa róża zakupiona-hybrid tea fioletowa tak bynajmniej było na metce, pączek pęka więc zobaczymy pozdrawiam

O , aż ciekawa jestem co to za różyczka .

Celina napisał(a)
Witaj Aniu

Witaj Celinko .

AgnieszkaW napisał(a)
Witaj Aniu, ładne fotki. kicia super, moje kotki też ze mną przebywają w ogrodzie i "plewią" grządki. Pozdrawiam serdecznie

Faktycznie, kotki lubią plewić najwyraźniej . Ta też chodzi koło mnie i z przyjemnością robi mi porządki na rabatkach, najlepiej jej wychodzi leżenie na tym, co najwartościowsze wśród bylin. Róż nie tyka, bo pewnie w dupkę urażają kolcami .

MilenaP napisał(a)
Aniu zakwitła mi pierwsza róża pomarszczona!!!! A u Ciebie już coś różanego kwitnie? Pozdrawiam

U mnie nadal nic, a tak bym chciała...

Evchen napisał(a)
Aniu, macham

I ja

grazyna napisał(a)

popcarol napisał(a)
Aniu, nie moge sie doczekac Twoich roz!! U mnie tez jakies beda!
I piwonia tez po raz pierwszy zakwitnie! Wreszcie!!
pozdrawiam serdecznie
Karola

Ciekawa jestem co tam zakwitnie u Ciebie, jeszcze troszkę, jeszcze troszkę .
W kamiennym kręgu od początku 22:01, 27 maj 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Irenko, muszę uważać, żeby nie przytyć, bo się w tą furtkę nie zmieszczę
Miło, że wpadłaś

Masz piękne widoki w swoim ogrodzie te barwy zieleni piękne, a wokół pole zieleni.
Furteczka to rewelacja.
Przyjazny ogród 21:59, 27 maj 2013

Do góry
NN o ciekawych kwiatach.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:56, 27 maj 2013

Do góry
Sto lat! Sto lat!!! Buziam urodzinowo

Ania i róże i cała reszta :) 21:54, 27 maj 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)

Mam piwonie 1, i inne- 2 rok,dostalam od sasiadki,z rozkazem aby nie sadzic jej gleboko Moze w tym tkwi sek? Moje maja pelno pakow i mam nadzieje ze beda pieknie kwitly Gdzies tez slyszalam ze nie lubia czestego przesadzania.Pozdrawiam

O płytkim sadzeniu wiem, ta zwykła piwonia zakwitła mi na drugi rok a ta krzewiasta kazała sporo na siebie czekać. Może była to zbyt młoda sadzonka?

monteverde napisał(a)
Aniu nadrobiłam zaległości, pozdrawiam

Ja również pozdrawiam Aniu .

MilenaP napisał(a)

Aniu skąd ja to znam ostatnio w trójkę, cały dzień pracowaliśmy przy pszenoszeniu sznurków na pranie. Chodziło mi o to żeby były w strefie sadu, a nie ogrodu. Jak to wreszcie zrobiliśmy i o mało duchów nie wyzioneliśmy przy tym, wymyśliłam, że trzeba było je jeszcze głębiej wsunąć do sadu. No i normalna jestem?

Milenko, witaj w klubie .

MilenaP napisał(a)
Aniu jak zwykle piękne zdjęcia

A dziękuję, dziękuję

Edi00 napisał(a)
Aniu, ja przesadzam od dwóch tygodni i końca nie widać
Czekam na Twoje róże (swoich narazie nie mam...) i ich piękne fotki

Edytko, pewnie już wszystko przesadziłaś , muszę zajrzeć do Ciebie, pooglądać .

Anita1978 napisał(a)

Już pączki róż???? Szok!!! U mnie wszystkie róże przeżyły, ale pąków to jeszcze nie ma...
A co do piwonii, to moje w tamtym roku miały jeden kwiat, a w tym roku pąków sporo
Także pośpiech przy spisywaniu rośliny na straty niewskazany

Anitko, u niektórych róże kwitną już od kilku dni, wszystko zależy od tego, w jakim kąciku ogrodu są posadzone (zaciszne i ciepłe na przykład) i jakie odmiany, bo teraz na potęgę już rozkwitają róże gęstokolczaste i dzikie .
Ania i róże i cała reszta :) 21:53, 27 maj 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)

...po ilu?...ja mam od 3 i chciałam ją już wyciepać, poczekam zatem

W tamtym roku też miałam chwilę zawachania.. ale jeszcze ją zostawiłam. Może się wystraszyła, jak zobaczyła łopatę nad sobą .

AgnieszkaW napisał(a)
Pocieszyłam oczy twoimi cudnymi zdjęciami ogrodu - pięknie masz. Pozdrawiam

Dziękuję Agnieszko .

bociek napisał(a)
Aniu, jakie piekne fotki Niezapominajki urzekajace. I roze szykuja spektakl A futro ma piekne oczy

Futro faktycznie ma spojrzenie niczego sobie , nawet, że polubiłam tego kociaka .
Lubię niezapominajki, te moje są kupne, ciut mają intensywniejszy kolor niż te polne, cieszę się, że się z roku na rok tak ładnie zagęszczają i nawet sobie troszkę kwitną .

barbara_krajewska napisał(a)
A mnie ciekawi przerobiony fragment ogrodu. Jaki on teraz?

Teraz... nie wygląda ciekawie, bardzo liczę na to, że róże i reszta sadzonych tam roślin szybko się rozrośnie, same pustki mam w tym miejscu jak na razie. Jeszcze ciągle brakuje mi szałwii i lawendy, ile bym nie kupiła, to wciąż mam ich za mało . Jak jutro pogoda pozwoli, to będzie fotka .

Przetacznik napisał(a)
Zauroczyły mnie niezapominajki i fioletowe wnętrza tulipanów, a róże widzę już w pączkach czarodziejko różana...

Pąki otworzą się lada dzień.. gdyby nie ten chłód od kilku dni, już pewnie by coś kwitło, a tak.. czekamy ... czekamy....

annawu napisał(a)
Aniu piękna wiosenka u Ciebie a zdjęcia jeszcze piękniejsze.

Dziękuję Aniu .

an_tre napisał(a)
Aniu co słychać na rabatach przed domem

Na razie widoczna tam jest tylko ta kupowana jesienia kocimiętka, reszta mała i skromna , musi nabrać masy .
Przyjazny ogród 21:53, 27 maj 2013

Do góry
Dzięki...
Obecnie najładniej kwitnie prezentowany już

Bold Vision

oraz Sun Power

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:53, 27 maj 2013

Do góry
Agnieszka jak się spotka taki okaz to trudno nie ulec pokusie
niestety w tym roku przez te kaprysy temperatur nie wybarwił się tak ładnie ale czerwone szyszki ma

świerk bicolor (świerk dwubarwny) Dwarf Tigertail zdjęcie stare

W kamiennym kręgu od początku 21:53, 27 maj 2013

Do góry
Nie będę gołosłowna i pomacham do Was znad kubka z kawą towarzszy mi Mąż
Mój kawałek raju II 21:52, 27 maj 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Aniu znalazłam Twoje zdjęcie trawy u Nebel. Co to jest? Chyba taką dostałam w piatek i muszę coś o niej wiedzieć.

W kalinie jestem zakochana i muszę ją mieć, zapisałam sobie stronkę o kalinach. I President uroczy, takie wielkie kwiaty ma?

Nie wiem co to za trawa, chyba jakaś mozga trzcinowata dostałam ją od nieżyjącej już sąsiadki, President ma spore kwiaty
W cieniu - zacieniona 21:51, 27 maj 2013

Do góry
...dzisiaj kupiłam 1 clematisa,kalinę i karmnika.
Mój kawałek raju II 21:47, 27 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aniu co zrobić aby kalina roseum się nie pokładała? Czy przycinasz ją, czy podwiązywać? Jest piękna ale pod ciężarem kwiatów u mnie zmalała o połowę...

Pięknie ci wszystko kwitnie, u mnie powojniki niemrawo się zbierają do kwiatów, pełno pąków lecz z powodu zimna nie otwierają się tak szybko...

Ja swojej nie przycinam, chyba, że jakaś gałąź przeszkadza w przechodzeniuna samym początku były podcięte najniższe gałęzie ze względu na rabatę i wycinam odrosty, a góry nie ruszam, zdjęcie dzisiaj z okna zrobione, kalina po nocnym deszczu
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:45, 27 maj 2013

Do góry
Tym razem z kwaituchem przybiegam z okazji 18 -tych urodzin
Ogródkowy zawrót glowy 21:45, 27 maj 2013

Do góry
Tak sobie dziś coś tam grzebałam w ogrodzie , dosypałam troszkę żwirku i posadziłam trawki

pogrzebałam też troche przy rabacie obok skalniaka i mam tak trochę problem

po lewej stronie tak gdzie podkłady chce posadzić jakies 3 dzrewka na pniu moze thuje a moze trzmieline? i np runianką obsadzić albo wyspać żwirkiem i posadzić tojesc ? po lewej przed tujami usunęłam podkłady bo tam jest niżej i rozdzieliłam rozchodnik który posadziłam na całej długości przed tujami ale pewna nie jestem czy powinien tak zostac? mogłabym niby cos przed nim posadzic np jakies trawki lub żurawke ale mało tam miejsca moze ktos ma pomysl co przed tymi tujami dac ?

Żywopłotki cisowe. 21:43, 27 maj 2013

Do góry
Ta rabata czeka do przerobienia już drugi rok, a teraz przy większej ilości do obrobienia pewnie tak zostanie, bo jak zarośnięta cały sezon bez pielenia. Wyjdą w koło Anabelki, środkiem wyrasta Parzydło leśne, w głębi jaśmin co miałam wykarczować, był kilka razy w sezonie strzyżony w kwadrat, z braku czasu nie obcięty, poczekam niech zakwitnie. Zetnę przy ziemi i od początku trzeba prowadzić, ale musicie mi podpowiedzieć jak to robić.
Rh najpóźniej kwitnące.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:36, 27 maj 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)
Dziewczyny jestem

Pokażę Ci moje pozostale buczki -purpure fontain i trikolor

Buczek super, a jaki duży!!! Gdzie go kupiłaś?
Przeuroczo jest u ciebie, taki swojski klimat
Boćkowe perypetie ogrodkowe 21:32, 27 maj 2013

Do góry
Bogda, to Berry Smoothie - ja nie mam Georgia Peach Georgia Peach jest chyba jednak jasniejsza i ma nutke pomaranczu

Elcia Jeszcze siedzi, ale jak nie ruszy to ja gwarancji na dozywocie mu nie daje

Niom Kaga Nishiki Teraz nabrala takiego zlotawego koloru, zdjecie z poczatku maja

Tez uwazam, ze macanie oczami jest podstawa sukcesu w zakresie zakupow pachruszczy
Ogród z łezką 21:31, 27 maj 2013

Do góry
Zwijam się już dzisiaj. Dobranoc

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:29, 27 maj 2013

Do góry
Marzena okazy się trafiają bo lubię ciekawostki (za rozsądna cenę) są szkółki gdzie gdzie można się zruinować -tyle dobra wszelakiego
dlatego wciąż nie mam świerka Rydal (drogi)(z czerwonymi przyrostami) ale Puscha z czerwonymi szyszeczkami to i owszem - nawet dwa bo drugiego znalazłem za śmieszną cenę

świerk Acrocona Pusch lub tylko Pusch większy i mniejszy

jodła grecka Mayer's Dwarf (niska) w zeszłym roku miała kremowe przyrosty w tym zielone na drugim świerk Acrocona

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies