Ależ Danusiu - Mam wiele innych "zamiast" ... Variegatka zostaje, a Silver mam w silnej żądzy nabycia!!!! Muszę tylko jeszcze zobaczyć, jak się starzeje, czy za szybko nie brązowieje, tak jak Vanille, bo ma być na centralnej rabacie na tle złotej i bordowej pęcherznicy (pomiędzy)
W azaliowym ogrodzie krasnale mieszkają
w lecie liści pilnują,wiosną kwiatki rozwijają!
A taki kwiatek to na głowę czapeczka
codziennie ją można zmieniać,
jak przybrudzi się troszeczkę..
I dobrać można kolor do kubraczka....
A tylko szkoda ,że błękitnego brak,
bardzo z nim ładnie wygląda frak!
Ale na szukanie szkoda dzionka....
błękit pożyczy się od dzwonka!
Cis kula na pniu albo wiśnia Umbraculifera. Z miłorzębem będzie fajnie, i wtedy jeśli wiśnia wyższa to miłorząb niższy. Druga wersja jeśli miłorząb wyższy to cis niższy.
Nie popieram zupełnie akacji, żeby nie wiem jaka odmiana to była. Tym bardziej przy tarasie. Akacja to chwast. Zupełnie ją w najgorszy kąt wsadź.
Napisałeś "początek od prawej taki sam... choina kanadyjska ale która to jest jak tam są stożki?
Mnie się podoba, mój styl Jakby co
Całkiem po mojej myśli. Ta kulka w środku zawijaska niepotrzebna
Tego to już wcale nie pisałem bo to już wiadomo kogo styl Jakoś moje myślenie tylko w tę stronę chce iść ..... , tylko szkoda, że tak ściągam. Jak to ktoś kiedyś powiedział: "nie chcem, ale muszem" bo nie potrafię sam tak ładnie.
A teraz trochę inaczej, tzn w całości ta rabata bo tamto to było tak trochę więcej jak połowa.
Początek od prawej ten sam. Choina Jeddeloh bez zawijaska. Miłorząb Pendula w kulkach. Po prawej stożek w kulkach wiadomo, pas żurawki Citronellki i drzewo Akacja Twisty Baby. Puste miejsce nie wiem, ale tak patrze, że w realu tam będzie chyba jeszcze więcej miejsca, Akacja i Miłorząb byłyby chyba trochę dalej od siebie. Pnie ok. 2m.
nooo z tym każde bym nie przesadzała .... ale zacznę zbierać hehe
wiem, że powinno być fantastyczne ! poczekam zatem do wiosny Danusiu, dziękuję za konsultację !