Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:48, 21 gru 2019

Do góry
Kochani, na życzenia zrobiłam fajny wątek z równie fajną i modną inspiracją, w modnych kolorach, pudrowy róż i złoto
Zajrzyjcie, a przekonacie się.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/10154-zyczenia-na-boze-narodzenie-i-nowy-rok-2019-2020

Nie wklejajcie życzeń po wątkach, składajcie je albo na pw osobiście wybranym osobom, lub na wątku wspólnych życzeń "Pozdrawiam i dziękuję.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:46, 21 gru 2019

Do góry
kasiek napisał(a)
Zdrówka Ci życzę i najlepszych wyników
Ja dzis poszalałam ze świątecznym wystrojem w ogrodzie a zwłaszcza w saloniku ogrodowym

Byłam, pozachwycałam się...ja troszkę w tyle za Tobą Kasieńko
Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2019 / 2020 17:39, 21 gru 2019

Do góry

Zbliżają się kolejne Święta Bożego Narodzenia oraz Nowy Rok.

Kto by pomyślał, że to już 2020! A w ogóle, to kto by pomyślał, że w grudniu będzie prawie wiosna Temperatura powietrza zarówno nas, jak i rośliny -rozpieszcza, co może się skończyć źle dla roślin... ale miejmy nadzieję, że nic złego się nie stanie.

Wielu z Was zrobiło już piękne dekoracje, piecze pierniki i ciasteczka... My także z wielką werwą przygotowujemy się do Świąt. Odwiedzą nas członkowie Rodziny, sąsiedzi i przyjaciele.

Bądźcie radośni, szczęśliwi i zdrowi. Otoczcie opieką i miłością wszystkich wokół Was. Cieszcie się prezentami i wspólnie spędzonym czasem. Podobno dając czas swojej Rodzinie - dajecie jej najlepszy prezent.

A w nadchodzącym sezonie ogrodniczym życzymy wszelkich sukcesów i pięknych ogrodów.

Redakcja Ogrodowiska
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 20:24, 20 gru 2019

Do góry
Dekoracje znakomicie wpisują się w kobaltowe drzwi. Świetny kolor.
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:22, 20 gru 2019

Do góry
mira napisał(a)
a we wrześniu co ??????

z tej radości obleciała ogród i zrobiłam dla Ciebie bukiecik

Dziękuję. Wspaniały bukiet, obiecałam na każdy dzień terminarz- Jest Niech służy, zapisuj co masz robić. Nie wiem jak u Ciebie z pamięcią, ale ja zanim wyjdę z domu, muszę kartkę wziąć ze spisem, gdzie mam jechać i co zrobić

Wazon śliczny, jutro pokażę malutki domek szachulcowy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:11, 20 gru 2019

Do góry
Dochodzę do siebie po narkozie, czy innym jakimś znieczuleniu ogólnym, jestem skołowana, ale wszystko w porządku. Zakupiłam kolejnego jelonka na wianek furtkowy i będę doklejać, oraz montować lampki na łuku nad furtką, będzie pięknie
w nocy.

Jeszcze fajna rzecz mi się trafiła, angielski domek szachulcowy w postaci bombki lub bez wieszania można postawić. Mega fajny drobiazg.
Zimozielona rabata 25 metrów 20:12, 19 gru 2019

Do góry
Lices, nie sypiemy projektami tak po prostu bez zdjęć, bez rysunku rabaty. Rabata powinna pasować do reszty ogrodu, jak jest usytuowana, skąd na nią się patrzy. Co jest za płotem, czy trzeba coś zasłaniac-odsłaniać. Tak się nie da.

Biuro projektowe zapewne nie zajmie się pojedynczą rabatą, bo koszty skanów itp. przewyższą koszt projektu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:26, 19 gru 2019

Do góry
Yoko napisał(a)
Nawiazujac do Pani wpisu w tym watku

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3114-drzewaparasole?page=2

chcialabym sie zapytac Pania o zdanie, lub bardziej potwierdzenie moich spostrzezen w sprawie drzewa Katalpa. Czy rowniez uwaza Pani ze to drzewo nie nadaje sie na formowanie? Pomijajac lamliwosc oczywiscie.

Moje zdanie jest takie - wszystko można formować, i wszystko można ograniczać, jednak czy warto - zależy od tego co chce się uzyskać (jaką formę) i czy akurat z tego drzewa warto, bo są może inne, bardziej podatne. A więc w przypadku katalpy moja rada brzmi- z katalpy nie warto robić szpaleru, ma zbyt duże liście, rzadko umieszczone gałęzie. Ja w zasadzie to w ogóle nie polecam katalp.
Długi i chudy 18:14, 18 gru 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/555-jak-osiagnac-prywatnosc-w-ogrodzie

Dziękuję za link, piękne ilustracje
Długi i chudy 17:58, 18 gru 2019

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/555-jak-osiagnac-prywatnosc-w-ogrodzie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:48, 18 gru 2019

Do góry
Bog napisał(a)
Danusiu po odchudzaniu koniecznie zrób badanie tarczycy TSH (odchudzanie ma wpływ na tarczycę) ważne zwłaszcza w naszym wieku.

Zrobiłam wszystkie, to również.
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 09:54, 18 gru 2019

Do góry
Dario, to już projekt ogrodu, a na to nie mam tutaj tyle czasu
Mój ogrodowy pamiętnik 07:54, 18 gru 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No właśnie, tak powinny być powiększone rabaty na dole. Przynajmniej tyle.

Ja bym ze schodów w prawo zrobiła przejście trawiaste, o liniach jak na dole. Ciężko będzie latać aż na dół do schodów żeby się dostać do ogrodu.

Kłopotem są te śliwy w takim rzędzie i tak daleko posadzone od tarasu

To przejście można wycelować pomiędzy śliwy gdzieś tutaj.
U góry rabata dziwna byłaby, ja bym wcześniej ją skończyła, chyba że ona tak z powodu śliw jest, ale ja tego wszystkiego nie wiem.

też myślałam, żeby tam na końcu nie robić schodów, tylko wypłaszczyć tą skarpę i zrobić po prostu łagodny spadek. Nie śmiałam jednak już tego proponować, bo to wymaga dość znaczących robót ziemnych.

Schody między śliwami super. W tym guście bym je sobie wyobrażała:
https://pl.pinterest.com/pin/245868460887797545/
https://pl.pinterest.com/pin/114419646753802499/
https://pl.pinterest.com/pin/285486063862341875/
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:14, 17 gru 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ja to samo, nie można ominąć, no nie da się

Trawsko śmieszne i rozczochrane, chyba dlatego i okazałe jest, pasuje do donicy.

No i to już śmieszne nie jest - może tam u siebie zrobisz jakąś klinikę taki odwyk -

ja dzisiaj tylko tak weszłam do kwiaciarni co to czasem jakieś starociowe doniczki ma i sprzedaje po zawyżonych cenach i wychodziłam - i moje oczy kątem zobaczyły doniczusię a nogi się wróciły - no jelenia też mam ...na doniczce
Nasz przydomowy ogródek 20:08, 17 gru 2019

Do góry
Ja także czekam
Stary ogród zamkn. 20:06, 17 gru 2019

Do góry
Jesteś dzisiaj to pokaż coś ładnego
Mój ogrodowy pamiętnik 18:45, 17 gru 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No właśnie, tak powinny być powiększone rabaty na dole. Przynajmniej tyle.

Ja bym ze schodów w prawo zrobiła przejście trawiaste, o liniach jak na dole. Ciężko będzie latać aż na dół do schodów żeby się dostać do ogrodu.

Kłopotem są te śliwy w takim rzędzie i tak daleko posadzone od tarasu

To przejście można wycelować pomiędzy śliwy gdzieś tutaj.
U góry rabata dziwna byłaby, ja bym wcześniej ją skończyła, chyba że ona tak z powodu śliw jest, ale ja tego wszystkiego nie wiem.

Dziękuję Danusiu . Wszystko tak ładnie kształtnie wyszło i jakoś takie poukładane się zrobiło . Tak naprawdę planowaliśmy zejście ze schodami zrobić w połowie tarasu bo tędy zazwyczaj schodzimy na dół ogrodu i trochę nie pomyśleliśmy o tym robiąc taras, który jest na wysokości 50 cm. Musimy to w końcu zrobić.
Jeszcze nie przyzwyczaiłam się do myśli, żeby zrobić rabaty wokół śliw . Temat do przespania dla mnie .
Prostą rabatę na dole musiałabym wcześniej skończyć bo domek narzędziowy ma wyjście skrajnie z prawej strony i musi być miejsce na wyjechanie taczką, kosiarką itp.

Mój ogrodowy pamiętnik 18:03, 17 gru 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie biel już tych pni, jak będzie ogród to już nie sad

Właśnie pierwszy raz w tym roku bieliliśmy bo drzewa są stare i kora jest mocno popękana. I chciałam im trochę w tym roku pomóc .
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:31, 17 gru 2019

Do góry
Na giełdzie nie byłam, lista rzeczy do zrobienia była zbyt długa i ważniejsza niż giełda, ale za to wybrałam 3 choinki - jedna do domu, dwie przed domek. Może jutro Witek mi zwiezie?

Jejku, tyle spraw, badania profilaktyczne uskuteczniam w tym tygodniu...remont organizmu robię po odchudzaniu, patrzę czy parametry mam prawidłowe i takie tam dostałam wezwania kontrolne z NFZ - mus wykorzystać, bo badać się trzeba. Więc dekoracje na razie w zawieszeniu. Jak zdążę, to dobrze, a jak nie - to nie. Przynajmniej zrobiłam coś dla siebie ważnego. A jak u was. Badacie się?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:28, 17 gru 2019

Do góry
Ja też dwa lata temu nawet zapowiedziałam, że choinki nie będzie, na co Witek się zburzył i przywiózł. Człowiek ma takie słabe chwile, zwątpienie jakieś ogarnia. Ja na pewno nie mam weny do sprzątania domu i pucowania, firanki, szafki, srebra i takie tam - to nie dla mnie. Jak zmyję schody to już mam dość A co dopiero podłogę fruwają "koty" bo przy 3 psach to się nie da wypucowane mieć.

Dorii - przejdzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies