Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Pomysł na ogród 16:45, 22 sty 2015

Do góry
Skula napisał(a)
i najgorsze jest to że każdy lekarz podważa opinię poprzedniego - to jakaś masakra dosłownie
jeden mówi operacja , drugi - nie rehabilitować się
trzeci z kolei narzeka i utyskuje na dwóch poprzednich i de facto nie daje żadnej recepty na poprawę sytuacji
w końcu człowiek głupieje jak z jednej strony słyszy po badaniu :
nic panu nie jest niech pan idzie do domu
a z drugiej strony inny lekarz w panice wzywa karetkę i na sygnale wywozi do szpitala....
a tam znów....eeeee nic panu nie jest

Zgadzam się z Tobą. Wprawdzie tak jest ze wszystkimi fachowcami, ale o ile w wielu dziedzinach człowiek może ocenić, kto ma rację, to w przypadku lekarzy jest to frustrujące. Bo pacjent powinien mieć zaufanie do lekarza. Noe można przecież znać się na wszystkim.
Jak mnie próbuje wykołować fachowiec budowlaniec albo pani z ogrodniczego, to pomacam, obejrze, poczytam i wyrobię sobie własne zdanie. A na medycynie nie znam się wcale.

Zdrówka życzę, Krzysztofie.

btw. Nie wiesz, gdzie się zapodziała nasza Toszka?
Ogródek Janiny 16:37, 22 sty 2015

Do góry
Janino, myślę, że za wcześnie przesądzać o tym, że to nie jest dobry pomysł.
Mnie się wydaje, że dobry. Tylko trzeba dać roślinom szanse
Niech urosną.
Wprawdzie w zimie nie będzie liści, więc i osłony, ale przecież w zimie a altanie siedzieć nie będziecie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:32, 22 sty 2015

Do góry
Tess...gonię, ale nie jest łatwo, dobrze, że z gruntu rzeczy, jestem optymistką i jak już lepiej, to dziś się szwendam, najpierw u siebie, potem u wasbuziaki

tak, na ten moment koniec zimy, ruszyła wiosna, nawet u was
anemon juz prawie kolor pokazuje i skimma tuż tuż..

na kolejnym bluszczu listki młode

Juzia...no coś ty!!! zaraz stopnieje cmokam
to naciesz się moją
pąki magnolii gwiaździstej już się otwierają

wiciokrzewy w pąkach, część nawet ma liście i kwiaty, nie zgubiły przez zimę, na fotce wiciokrzew włoski
W Gąszczu u Tess 16:32, 22 sty 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Nie wiem, jak powiedzieć, żeby nie było oklepanie: bardzo ładnie jest u Ciebie. .
Bardzo zdecydowane rośliny i zdecydowanie posadzone. Podziwiam Cię za ich "dolewanie".

A ja mam dużo starych drewnianych szuflad, bo ja je .... gromadzę.
Pomysł przedni, wykonanie - zbudowałaś **** Seraton dla owadów w Gąszczu, Tess.

Ten rokitnik - ja go widziałam w dużych ilościach na żywo, jeżeli byłby cięty, to będzie ok, choć mam wrażenie, że to takie w miarę zwarte krzewinki-krzaczki ale u dołu łyse. Jego trzeba przetestować. To ciekawa propozycja do posadzenia w towarzystwie pomarańczowych kwiatów na rabacie.

Ewo, sprawiasz, że się rumienię. A w moim wieku nie zbyt często to się już zdarza
Staram się, żeby było coraz ładniej, dosadzam, przesadzam. Stale jednak nie mam jednej wizji, której powinnam się trzymać. Miotam się od jednego pomysłu do drugiego a roślinki w Jasie Wędrowniczki zamieniam
Wiem już, że niektóre roślinki wywędrują z mojego ogrodu.
Część się rozgości nad Rozlewiskiem.

Szukam alternatywy dla bukszpanów, stąd pomysł ożanki a potem rokitnika Hikul, poddany na forum. Ale to na razie takie rozpoznanie. Dziękuję za Twoje jakże cenne spostrzeżenia. Bo zupełnie tej rośliny nie znam.
W Gąszczu u Tess 16:13, 22 sty 2015

Do góry
lew_ogrodowy napisał(a)
Ten domek to mistrzostwo świata! Wspaniały pomysł!
Teresko, a evergolda masz w cieniu czy słońcu? Ja dałam w cień, ciekawe jak będzie rósł.

No, eM się postarał.
Evergold przez dwa lata zwiedził wszystkie zakątki mojego ogrodu, by wylądować na patelni Ale rośnie tu od wczesnej jesieni, więc lata na patelni nie przeżył jeszcze.
W cieniu może rosnąć gorzej, bo on lubi stanowiska słoneczne lub półcieniste. Ale daj mu szansę i obserwuj, w razie czego przesadzisz. W cieniu ładnie rozświetla.
W Gąszczu u Tess 16:08, 22 sty 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Tesi ta Twoja ewergold jest cudna --- zapytam jak Kasia mnie o rubensa co jej dajesz ????

Co mam pod ręką
A na poważnie - kupiłam już jakiś ogromny pojemnik florovitu (20 litrów).
W Gąszczu u Tess 16:07, 22 sty 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Tesiu, piękny i bardzo pomysłowy ten domek dla owadów, pochwal e-Ma za pomysłowość Wiosna u Ciebie idzie dużymi krokami Buziak

Już chwaliłam, oj chwaliłam, Agnieszko. eMy lubią, jak się ich docenia, więc chwalę co krok.
Wówczas jest chętniejszy do kolejnych okołoogrodowych działań Chwalony dostaje takiego powera, że aż muszę go hamować Z własnej inicjatywy zrobił w ub. roku budki lęgowe, a ostatnio drewutnię, przykrycie na kompostowniki i kratkę na bluszcz. No, kochany jest po prostu
W Gąszczu u Tess 16:01, 22 sty 2015

Do góry
beta napisał(a)
gratuluje lokatorów...mój domek chyba pusty...nie wiem o co chodzi?....

Tesiula Twój ogród wygląda jakby w ogóle go zima nie nawiedziła....dużo zieleni...fajnie..,miły dla oka kolor...ciemierniki bardzo fajnie się prezentują

no i jeszcze raz zazdroszczę lokatorów

Beatko, a może najpierw sprawdź, czy ich na pewno nie ma? Wszak sama piszesz, że "chyba pusty".
Z ty wyglądem ogrodu to przesadzasz smutny jest, pusty, mało kolorowy. Aczkolwiek rzeczywiście zimozielone wypełniają przestrzeń, jest na czym wzrok zawiesić.

No właśnie tu dobrze wyglądają, i na widoku są, a chciałabym je widzieć na przedwiośniu. Ale raczej tu nie mogą zostać, bo: po pierwsze primo - teren zaminowany przez cebulowe, po drugie primo - w lecie tu patelnia jest, a ciemierniki tego nie lubią.
W Gąszczu u Tess 15:56, 22 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Po ostatnich dwóch zimach mój Evergold tez mnie zachwyca, nie sądziłam że taki będzie piekny

Uwagą o dwóch ciepłych zimach sprowadziłaś mnie na ziemię, Madżen! Bo zachwyca mnie kondycją, ale faktycznie - nie wiem, jak znosi prawdziwą zimę - mrożną czy śnieżną.
W Gąszczu u Tess 15:53, 22 sty 2015

Do góry
as226 napisał(a)
pozdrawiam

Asi, Ty mnie nie wnerwiaj! tylko pokaż albo przynajmniej napisz u siebie, co ogrodzie planujesz.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 15:42, 22 sty 2015

Do góry
A ja jeszcze nic nie posiałam. Nasionka stipy gdzieś posiałam
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 15:40, 22 sty 2015

Do góry
Dominika, widziałam w "pojedynczych pytaniach", że masz problem.
Pokaż jak to miejsce wygląda z większej perspektywy, coś się poradzi na pewno. Kilka ujęć z różnych stron.
Ogródek Janiny 15:17, 22 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Jak już będę miała wnuki, to bezczelnie pomysły skopiuję.
Moja córa ma sporo pomysłów i dużo ciekawych zdjęć.
Ogród niby nowoczesny ale... 15:12, 22 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Sadystka!

Mów mi tak częściej
Ogród niby nowoczesny ale... 15:02, 22 sty 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
A właśnie nie pokaże niech zżera....

Sadystka!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:55, 22 sty 2015

Do góry
O matko, ale ruszyły z kopyta. To naprawdę koniec zimy?
Ogród w lesie 14:53, 22 sty 2015

Do góry
Na jakie trzy latka? Obecności na forum?
Się nie należą -wszak połowa to absencja!
Pod Laskiem 14:51, 22 sty 2015

Do góry
monia napisał(a)

O żesz Ty orzeszku! nie pokazywałaś dotąd tego cuda żywopłotowego w półkolu. Z czego ten żywopłot?

Masz więcej zdjęć części nr 3?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:12, 22 sty 2015

Do góry
Pozdrawiam - Barbara; Mój 4 arowy azyl...

Basiu niezmiernie się cieszę, że pamiętaszostatnio mniej mnie, bo się nie wyrabiam, nie wiedziałam, że chorowanie jest tak czasochłonneno i tyle wolnego było, wszystkie te święta, goście, w końcu normalny rytm ogrodowy wraca
wiosna zdecydowanie milsza, jest już
ruszyła turzyca palmowa, więc choć jedną póki, co ścięłam

Epodlas...Bożenko, Miłek za inteligentny, łobuz, choć milusi
śnieg był króciutko, teraz wiosennie, czasami powyżej 11 czasami koło 4, ale jak świeci słońce, to już bajka
komitywa, o ile nie przeskoczy muru i nie szwenda się po wsi, strach się bać...

Rench...chyba i u ciebie juz wiosennie

Tess odwzajemniam Waligóra juz się rwie, jak szalony do pracy a ja za nim

Haniu...dzięki za życzenia nerwów nie mam, więc chyba dobrze

Marzenko, tez zaczęłam etapami trawy usuwać, lata to wszędzie, nasion pełno, siewek mnóstwo, muszę je wykopać i gdzieś posadzić, a jak będą chętni wydam
stipa super po zimie, łącznie z sadzonkami od ciebie
W Gąszczu u Tess 13:07, 22 sty 2015

Do góry
Nie wiem, jak powiedzieć, żeby nie było oklepanie: bardzo ładnie jest u Ciebie. .
Bardzo zdecydowane rośliny i zdecydowanie posadzone. Podziwiam Cię za ich "dolewanie".

A ja mam dużo starych drewnianych szuflad, bo ja je .... gromadzę.
Pomysł przedni, wykonanie - zbudowałaś **** Seraton dla owadów w Gąszczu, Tess.

Ten rokitnik - ja go widziałam w dużych ilościach na żywo, jeżeli byłby cięty, to będzie ok, choć mam wrażenie, że to takie w miarę zwarte krzewinki-krzaczki ale u dołu łyse. Jego trzeba przetestować. To ciekawa propozycja do posadzenia w towarzystwie pomarańczowych kwiatów na rabacie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies