witajcie
moja rabata jest w trakcie realizacji jednak posadziłam 3 kulki tujowe szmaragd pod oknem za kilka dni pokaze rezultaty
teraz chciałam was zapytac o te rabate wymysliłam sobie ze posadze ozdobne drzewko i padło na śliwe odm. "Nigra" myslałam o jednej ale jak ja tam postawiłam wo wydaje mi sie ze lepiej by wygladały 3 szt
jak sie wam wydaje??
tez gdyby były 3 to troche by sasiadów zasłoniło
pozdrawiam
W piątek nabyłam dwie mięty zapachowe - czekoladową (ta mniejsza) i pomarańczową. Było tego jeszcze kilka rodzajów, ale te nam najbardziej zapachniały.
Oprócz tego pierwiosnek gruziński. Czy myślicie, że mogę posadzić w te kamyki np. za ławeczką (której nie ma)
Pogoda jest, bo była.
Tylko trochę się poprawiła,
a po południu jeszcze padać ma.
A mnie coś do ogrodu gna!
Sylwia o zmrożonych roślinkach melduje, a ja nie wiem co w swym ogrodzie zastanę.
Też się boję, że znajdę czarne wierzchołki u niektórych roślin.
Miłego dnia!
Aga jodła sześć metrów -po 15 latach - i dalej rośnie , przyrosty są różne nawet u tego samego drzewa 3lata temu miała j kremowe, teraz zieloniutkie
są odmiany bardziej zwarte i mniejsze - Compacta ?
jedna moja ma chyba odrobinę jej genów bo mimo że jest najstarsza jak sama zauważyłaś rośnie inaczej
u nas podjazd jest robiony z kamienia rozbiórkowego - zobaczymy jak nam wyjdzie
moje M ma juz serdecznie dość, ale cieszy się jak dzieciak za kazdym razem jak uda się rozłupac kamien na odpowiednie plastry
Te żólte kolory mnie urzekły, takie niepokojące w tych na pozór spokojnych obrazkach i zestawach kolorystycznych, ale świetnie pasujace.Bardzo fajna relacja, dzięki.