Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród średniowieczny i nie tylko 12:33, 26 maj 2013

Do góry
I na koniec niebieska rabata w kolejnej odsłonie. Zakwitają szałwie, pierwsza ostróżka i kolejny irys, ale zdjęcia trochę kiepskie
Rododendronowy ogród II. 12:32, 26 maj 2013

Do góry
Bozenko, alez musialam nadrabiac Przepiekny festiwal kolorow u Ciebie. Akcja z przesadzaniem rodka to rzeczywiscie wydarzenie roku Jak Wy daliscie rade??? Cos niesamowitego. Sliczna wiewioreczka, uwielbiam te futrzaki
Bardzo sie ciesze, ze wrocilas z Holandii zadowolona. Organizm dojdzie do siebie, a cudowne wspomnienia i widoki zostana z Toba

No i gratuluje Mai Wiedzialam, ze przyjdzie taki moment, kiedy bede mogla zobaczyc Twoj ogrod w telewizjii. Fajnie by bylo, gdyby Maja dokrecila zdjecia na jesieni, kiedy wszystko sie u Ciebie zloci i mieni

I jeszcze mini zlot mialas. Kiedy Ty odpoczywasz Bozenko. Intensywnie zyjesz ostatnio

Mam jeszcze pytanie, czy to Cunningham's White?

Ogród średniowieczny i nie tylko 12:28, 26 maj 2013

Do góry
A dla miłośników bukszpanów takie sobie zdjęcia
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:26, 26 maj 2013

Do góry
Jak stałam nad oczkiem to na kąpiel przyleciał pan makolągwa... oj, że nie wzięłam dobrego aparatu

Ogród średniowieczny i nie tylko 12:25, 26 maj 2013

Do góry
Ogłaszam sezon różany 2013 za OTWARTY gdyż dzisiaj zakwitła pierwsza róża. Jest nią Rose de Recht Oto Jej wysokość (choć raczej niska ona jest) pierwsza tegoroczna różyczka.

towarzyszą jej kocimiętki i powojniki
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:25, 26 maj 2013

Do góry
Ula, jakoś tak mimoi woli wyszło... zabieram się za nową rabatę.. i jakoś tak zaplanować nie umiem.. ja po prostu wtykam rośliny i patrzę co z tego wyjdzie... teraz mam 10 kulek buksikowych, całkiem sporych (a może więcej?? ot ogrodnik nawet nie policzył ile kulek kupiłam.... wiec jak ja mam planować???) i teraz mam dylemat czy tak w półkole, czy tak sobie rzucić kilka tu a kilka tam...
Przesadzony bez M skrytykował... za gęsto, za blisko choinek.... a ja tam przy latarce widziałam gdzie sadzę... ot .. przekopie się...... za dnia

Iza dmuchnij to słoneczko do mnie, bo mi się ogrzewanie już w domciu włączyło.. ...

W trakcie pisania postu poszłam w ten deszcz..... z aparatem i żąłuję, że nie wzięłam dobrego foto z zoomem, tylko aparat pstryczek

Acha, mama młode czyżyki.. ale do gniazda nie podchodzę by nie straszyć .

Szpaki ...i jak się okazało sójki... opędzlowały mi moje czereśnie Ptaki dziś robiłam z odległości 3-4 metrów
Widać jak siedzi między liśćmi, potem z czereśnia w dziobie przeleciała na jarzębinę, połknęła, dziub wytarła.. i .. też sie cieszą z czereśni nie mnij niż ja, a chyba bardziej..

To będzie zaczarowany ogród 12:25, 26 maj 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Witaj Kasiu, ależ dawno Cię nie było, super, że znowu jesteś Pięknie wszystko porosło A na pergolę jaką różę posadziłaś?

na dużą pergolę posadziłam róże pnące

constans spry

Nahema

Perennial Blue
+ powojniki
a na bramkę też Constans Spry i Perennial rosną jak szalone i juz sa całe w pąkach
Ogród średniowieczny i nie tylko 12:21, 26 maj 2013

Do góry
Kilka fotek z dzisiaj. Najpierw trawnik w kostkę strzyżony.
Bez/Lilak - Syringa 12:12, 26 maj 2013

Do góry
Mam w ogrodzie jeden krzaczek bzu, posadzony już chyba 3 lata temu i w tym roku znowu nie doczekałam się kwitnienia Nie podcianam go, więc dlaczego nie kwitnie ? Przecież nawet dużo mniejsze krzaczki kwitną ...
to on, jesienią :
Pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 12:08, 26 maj 2013

Do góry
Tej wiosny pięknie zakwitły mi hiacynty, szafirki, tulipany.

Świetnie wyszła mi kompozycja szafirków z hiacyntami na zmianę.

Tak wygląda rabata pod oknem jeszcze przed przekwitnięciem.

A taką donicę zrobił mój mąż z palety. Posadziłam w niej pelargonie i... właśnie reszty roślinek nie znam nazw. Całość wygląda uroczo.
Moja działka. 12:07, 26 maj 2013

Do góry
Z okazji Dnia Matki życzę miłego świętowania i zapraszam na kawkę i ciacho
(przepis z ogrodowiska Basi K....)
Liliowo i kolorowo:) 12:01, 26 maj 2013

Do góry
U Ciebie majowo i kwitnąco,
a na lepsze zdrówko podsyłam piwonię,
która u Pudełków mnie powaliła
Chelsea Flower Show 2013 11:49, 26 maj 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ale piękny taras! Marzenie. Ciekawe czy mój M da się namówić na taką szerokość (wąskość raczej) desek, he he. Rośliny też cudownie skomponowane. Pasują do mojego ogrodu.
Ogród z platanem. 11:47, 26 maj 2013

Do góry
Na koniec funkia której odmiany nie znam. Liście ma ogromne, czego nie odzwierciedlają fotki. Na pewno to nie jest Sum & Substance, którą z resztą też mam. Ta jest bardziej zielona.
Ogród z platanem. 11:46, 26 maj 2013

Do góry

Do góry
Tutaj jest wyraźny przykład zamierającego żywopłotu z ligustru. Co prawda nie przycięty jeszcze, ale chodzi mi o ten uschnięty fragment. Teraz wsadziłem tam żywotnika zachodniego i dopiero za pare lat wszystko będzie zarośnięte. Wiem, że o wiele lepiej byłoby zastąpić puste miejsce np. grabem, ale świerki i tak zasłonią wszystko. Żywotnik ma za zadanie urosnąć wysoko i zrobić dodatkowe przesłonięcie pomiędzy świerkiem serbskim, a srebrnym.

Do góry
Kalina koralowa

Ogród z platanem. 11:45, 26 maj 2013

Do góry
Przywrotnik ostroklapowy Alchemilla mollis

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:44, 26 maj 2013

Do góry
Beata pytała o sadzonki hortensji. Pokażę moją "szkółkę", ale uwaga, będzie wyjątkowo brzydko, bo to miejsce zaniedbane, zarośnięte itp. Tu widok ogólny. Ta szmata, to stara włóknina, okrywam nią to wszystko podwójnie i w ogóle nie muszę podlewać. Włóknina przez to, że jest stara i brudna bardzo dobrze spełnia swoją rolę.

Tu w zbliżeniu jedna część horti (jakiś wredny ślimak wyjadł mi napisy na doniczkach, mam kilka rodzajów patyków i teraz nie wiem która jest która na jednej doniczce na samym dole widać tylko resztki białej naklejki, na ktorej był napis, niestety teraz widzę, że nasze logo ogrodowiska zasłoniło te strzępki). Widać, że część patyków straciła listki i z tych już nic nie będzie. Pozostałe mają jeszcze spore szanse.

Tu druga część zbliżona

Rododendronowy ogród II. 11:36, 26 maj 2013

Do góry
Bogdziu, dziękuję za odwiedziny. Mam jeszcze jedno pytanko (żebyś się nie nudziła. he he). Zadam już tutaj, żebyś nie musiała biegać po wątkach. Mam jednego rh kupionego kilka lat temu w markecie jako filetowy rh hybrida. W tym roku zakwitł po raz pierwszy dosłownie na dniach otworzyły mu sie pierwsze kwiatki, reszta jeszcze w pąkach. Może podpowiesz czy to ten popularny Catawbiese Boursault (tak sobie wymyśliłam ze zdjęć tu http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Rhododendron%20%27Catawbiense%20Boursault%27&lang=1)
A tu mój kwiatek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies