Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 22:01, 22 maj 2013

Do góry

Rododendronowy ogród II. 22:00, 22 maj 2013

Do góry
Kilka zdjec z dziś.

U Oci ... 21:53, 22 maj 2013

Do góry
posadziłam lawendę 30szt, teraz tylko czekać na bujny efekt

Zielona odskocznia 21:44, 22 maj 2013

Do góry
Kuklik napisał(a)
Uwielbiam takie wykorzystanie beczek Kompozycja super

W tej beczce była kiedyś kapusta kiszona. Jako dziecko z bratem ubijaliśmy ją nogami.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:41, 22 maj 2013

Do góry
regli napisał(a)
Cudnej urody jest ta euphorbia Ale nie kupię bo tak sobie obiecałam. Żadnych zakupów, dopóki nie będzie projektu i planu nasadzeń. Żadnego wsadzanie byle gdzie, bo ładne. I walczę przez to z moją teściową, bo co przyjdzie, to jak tylko oczy odwrócę, to mi coś wsadza. Stokrotki w trawniku, bo przecież ładne. Bratki z lasu, bo pusto pod magnolia, która jest do wycięcia, albo fasola ozdobna przy płocie, bo koleżanka jej przysłała i trzeba gdzieś wsiać koniecznie. Ale ten wilczomlecz na liście nasadzeń musi się znaleźć Szkoda tylko, że jednoroczny

no pewnie, tak trzymaj. Chyba że, zrobisz wyjątek i pocieszysz się właśnie donicą przy wejściu/tarasie z jednorocznymi.
Rododendronowy ogród II. 21:40, 22 maj 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jestem w szoku! Ale jak pisałaś Twój M ma złotą rękę i sposoby do przeprowadzania takich wielkich okazów, co było widać, bo zostało udokumentowane!Pozdrawiam i ponownie zdrowia ŻYCZĘ!
ie rh. Mam nadzieje ze sie nie gniewasz za brak wpisów u Ciebie ale dziś byłam i wszystko przeczytałam. Nie chciałam sie logowac bo bym musiała dłuzej posiedziec przy kompie a czasu brak.Pozdrówka.
W cieniu - zacieniona 21:40, 22 maj 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Tiarelle widzę, będzie im dobrze na zacienionej, one właśnie takie warunki preferują
A w ogóle, to fajne zakupy. Ciekawe, dlaczego u mnie trudno heliotropy spotkać?! Właściwie wcale ich nie widuję!
Triarelki mają białe kwiaty...w ubiegłym roku kupiłam lekko różowe...nazwy nie pamiętam,heliotropy kupuję tez na osiedlowym ryneczku - może tam poszukaj.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:39, 22 maj 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Stipki

Rozplenice

rozplenic mam już 7 sztuk

śliczne!
W cieniu - zacieniona 21:37, 22 maj 2013

Do góry
moje hortensja mają jeszcze maleńkie listki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:36, 22 maj 2013

Do góry
Stachys- donice kupowałam na 'Zieleń to życie' 2 lata temu, ale można je kupić na allegro. Zaraz poszukam, gdzies miałam linka
http://allegro.pl/donice-3-szt-piaskowe-lub-szare-kule-pub-hotel-i3162249041.html

Jestem z nich zadowolona, są lekkie i takie 'surowe'- jak dla mnie to jest w nich fajne.

Ta trawa za donicami to sesleria skalna, jest zimozielona. Wygląda fajnie i jest łatwa bardzo. Tylko ją czyszczę z podeschłych wiosna, potem jak się zrobi długa za 2 tygodnie zetnę ( odrasta szybciutko). Mam jej zdjęcie z zeszłego roku, w tym nie jest aż taka ładna, bo jesienią połowę podzieliłam, więc są różnej wielkości

Małgoś- donice na dnie mają z 25 % wysokości keramzytu, dalej ziemię- mój piasek wymieszany z kompostem. Sprawdza się. Dam znać jak sit się ma
Ale masz zawodowe rzodkiewy, jej!
Nie duża rabata - pomysły? 21:35, 22 maj 2013

Do góry
Jakoś nadal nie mogę sobie poradzić z tą rabatką. Chociaż już coraz lepiej wygląda. Został mi do wykończenia sam środek i trochę druga strona za piwoniami.
Posadziłam takie kwiatki, które mi radziła Małgosia: jeżówki, astry, rozchodniki okazałe, ostróżki, kocimiętkę.

Ale na razie sam środek mam pusty i miejsce po cebulowych także niezapełnione.

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:34, 22 maj 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Bo nasza Ania jest jak poltora komandosa,jak jej sie nudzi to...przesadzi caly park...

Odezwała się ta co nie robi manewrów wojennych.. tylko Ty to bry7gada zmechanizowana...
I znów po oczach rubensem... wiec popatrzę na potffora
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:31, 22 maj 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
I znowu się u ciebie Aniu dzieje, jakieś manewry ogrodowe?

U mnie jak zwykle .. prawa flanka na lewą flankę, czyli manewry wojenne I to po przekątnej ogrodu......

Iza dla Ciebie przybliżenie tego co zostawiłam kończąc manewry wojenne.. nawet tak już jest lepiej ...

Wyobraż sobie, że tam na końcu są tylko choinki.. i jakieś baksiki, hortensje, ale chyba w rogu posadzę lilaki czyli bzy .. duża wiecha kwiecia na tle iglaków... i blisko jaka łąwka.. i ten zapach.,.... bosko...... a na lato lelije...... oj będzie pachniało w takim zakatku...

Już mnie nei ma

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:30, 22 maj 2013

Do góry
Moja 6latka strzelała dzisiaj fotki u Kasi, z nudów

Ta jest najlepsza (to ja, jakby co

Rododendronowy ogród II. 21:30, 22 maj 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Bogdzia wydała M polecenie służbowe
Ale jak go wykonać - drapie się po głowie.
Może wynająć cichcem operatora z koparką
Dać mu na ćwiartkę i niech zrobi to wartko?

Niestety ślubna wyczuła co On ma w głowie
Dając instrukcję o rododendrona budowie.
Korzenie sięgają do krańców liści
I musi być wyjęty z ziemi w całości.

Pozostała tylko łopata do zastosowania
A co było dalej widać w sprawozdaniu.
Tylko gratulować szczerze pozostało
I życzyć aby dalej pięknie zakwitała.

Zbysiu jak bys wiedział co sie działo. Dzieki za piekne rymy.Pozdrówka ślę dla Was.
Bukszpan (Buxus) - uprawa 21:29, 22 maj 2013

Do góry
I mam jeszcze kilka nie posadzonych buxusików i też dziwnie się prezentują chyba coś nie tak z nimi:

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:29, 22 maj 2013

Do góry
Cudnej urody jest ta euphorbia Ale nie kupię bo tak sobie obiecałam. Żadnych zakupów, dopóki nie będzie projektu i planu nasadzeń. Żadnego wsadzanie byle gdzie, bo ładne. I walczę przez to z moją teściową, bo co przyjdzie, to jak tylko oczy odwrócę, to mi coś wsadza. Stokrotki w trawniku, bo przecież ładne. Bratki z lasu, bo pusto pod magnolia, która jest do wycięcia, albo fasola ozdobna przy płocie, bo koleżanka jej przysłała i trzeba gdzieś wsiać koniecznie. Ale ten wilczomlecz na liście nasadzeń musi się znaleźć Szkoda tylko, że jednoroczny
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:28, 22 maj 2013

Do góry
Bo nasza Ania jest jak poltora komandosa,jak jej sie nudzi to...przesadzi caly park...
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:27, 22 maj 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
ja albo pielęgnuję jeżówki z twojego ogrodu albo chwasta jakiegoś ... ale neuron mi podpowiada, że tam wsadzałam coś od Ciebie ... a naparstnicę rozpoznam po pijaku i we mgle ... to musi być jeżówka ... i za pierona nie fiem skąd mam na tarasie malwę ale fajnie skąd by nie była

Moje naparstnice już takie I oblazły je mszyce.. cholery jedne... zrobiłam im szałer..
Na foto szałer był przedwczoraj Koloru nie było widać zielonego

I moje poletko całe wyrzucam i wsadzam tam siewki... bo najłądniej kwitną w pierwsze 2 lata.. potem już słabo. wiec zostaw sobie kilka siewek.... do przechowalnii..

Coś ci kopałam w rejonie malw.. i mam tam dużo siewek. Stare malwy wyrzuciłam, bo to też najłądniej kwitnie pierwsze 2 lata, a u mnie już kwitły 3 ,wiec wykopałam i zostawiłam młode ... Przesadzając rośliny widzę, że malwy też się przeniosły Zółta lub rózwa pełna.. to moje. Chyba że siewki nie powtarzają cech pełności kwiata... ...
A teraz uciekam.. d o roboty.. DO jutra

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 21:25, 22 maj 2013

Do góry
Przynioslam Tobie kawalek mojego ogrodu w prezencie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies