Zrobimy seans w następny weekend, pokaże a potem usunę bo M zabrania pokazywać cały dom Publikacji w Magnoli też zabronił. Kolezanka dziennikarka była zdruzgotana...
Po opadach deszczu ruszyły juz rozplenice medium boy, większosc traw juz sie obudziła. Spia tylko little bunny (zawsze ruszają na szarym końcu) i miskanty Grosse Fontaine
Madżenka i Sebek piszą, że trawy mogą ruszyć w maju, nawet czerwcu. Rok temu rozplenica u mnie wystartowała ostatnia, a miskanty w maju, a było cieplej, niż teraz. Więc będziemy czekać ...
Mam tylko jeden wniosek. Miskanty nie mogą być tłem głównym, bo zbyt późno startują.
Jest jeszcze trochę ogrodu do zagospodarowania, wiec działam dalej
Moje ciecie miesiąc temu buchanani okazało się dobre. Teraz już widać , że ruszyła i łatwo wyskubałam suche brzegi. Może się nie będzie w tym roku tak rozłazić jak w poprzednim sezonie. Poza tym roku temu zasłaniała mi tulipany , dlatego w tym roku skróciłam jej wiosna czuprynkę. Stipy u mnie ruszyły, niektóre mają już 20 cm
Trejaż mi się nie podoba. Wielka róża z tego miejsca już jest wykopana a inna wrosła korzeniami. No cóż muszę sie na niego jakoś patrzeć
Wiosna bez tulipanów nie byłaby dla mnie wiosną , tak mam od 2002 r , czyli od czasu gdy mam swój ogród
Czekam na te niespodzianki w kolorze purpury
Melduję że bronze form zyje. trochę ja oskubałam dzisiaj po bokach ale środek żyje i juz wychodza nowe źdźbła
U mnie tez wreszcie trawy ruszają, jeszcze z tydzień opadów i lekkie ocieplenie i wszystko będzie jasne. Nie widzę jednak aby coś zmarzło. MOze tylko stipy przesadzane późną jesienią
Myśłałam dzisiaj o Tobie w ogrodzie Własnie dzisiaj podjęłam decyzję o eksmisji Passion , prawdopodobnie znów przemarzły i będą słabo kwitły.. Oddałam im najbardziej reprezentacyjne miejsce a one mnie znów zawiodły