Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 15:23, 30 kwi 2013

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 15:21, 30 kwi 2013

Do góry
Dzisiaj

Proszę o pomoc w zaplanowaniu ogrodu i balkonu! Ogród niezmieniany od 20 lat. 15:12, 30 kwi 2013

Do góry
Witam,

Chciałem Was prosić o pomoc i podpowiedzenie pomysłów w jaki sposób mogę odświeżyć wygląd ogrodu, który od lat się nie zmienia.

Chciałbym się pozbyć krawężników, wymienić wylane z betonu ścieżki na jakieś kostki lub kamień. Trasę ścieżek też bym chciał zmienić żeby wszystko nie było tak prostopadłe do siebie. Ściana garażu też wygląda nieciekawie, a ten kawałek ziemi wzdłuż garażu też jest niewykorzystany.

Wrzucam też zdjęcie balkonu (bardzo mały 180cm x 160cm) – może też macie jakiś pomysł?

Z góry dzięki za pomoc

Ogród u stóp klasztoru 14:53, 30 kwi 2013

Do góry
witam dziewczyny . wpadam na chwilkę , bo pakuje się do Paryża . na pewno będą fotki z Wersalu , więc będzie co oglądać . dziękuję za odwiedziny . trochę kwitnień przegapię , bo w sumie to większość tulipanków co dopiero zakwitła a na fotki nie mam już czasu .

ale w biegu muszę się wam pochwalić swoim warzywniakiem ....boże jak się cieszę że go powiększyłam o ...30 cm . .
no co , ? proszę się nie śmiać. nie od razu Kraków zbudowano . jak przyjadę to mam już przygotowane nadstawki do palet , za całe 15 zt -sztuka i do roboty nad wzniesionymi rabatkami dla ogórasów i ...nie wiem czego jeszcze .
zasady dobrego towarzystwa nie zastosowałam w ogóle , bo grządki to mikroskopijne wyszły i żeby wszystko zmieścić musiałam się niżle nagłowić .

ale sami zrozumcie że wcisnęłam tam
- pietruszka
- marchew
- buraki
-szpinak
-koperek
- kapusta wczesna
-truskawki
-poziomki
-rukola
-sałata lodowa
-sałata masłowa
- fasolka szparagowa
-żodkiewka
-seler
i jeszcze ozdobny groszek , aksamitki , astry .....

a i jeszcze zrobiłam wreszcie wieki powrót malin w moim ogrodzie . kiedyś wyrzuciłam , ale tak pięknie co roku odrastają , że w końcu poddałam się i zrobiłam rządek z malinkami

W cieniu - zacieniona 14:23, 30 kwi 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Muszę kiedyś się tam wybrać
Koniecznie...ale nie ma już tych olbrzymich żółwi...
W cieniu - zacieniona 14:17, 30 kwi 2013

Do góry
Gdynia...przedpołudnie w Ocean arium
Ogród w Tarnowie 14:08, 30 kwi 2013

Do góry
Richie napisał(a)
Po 2 tygodniach pobytu w Świnoujściu...

w ogrodzie zastałem takie widoki...

Ryśku, ale pobalowałeś i roślinki dały sobie radę pozdrawiam
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:54, 30 kwi 2013

Do góry
ogłaszam że dotarła do mnie wiosna

miłek WIOSENNY

Działka wkoło Lubczyka :) 13:19, 30 kwi 2013

Do góry
I nie wiem, czy też tak macie, ale podejrzewam, że tak, że każda roslinka Was cieszy, nawet polna bo mnie te polne bratki ucieszyly, jak nie wiem co prawda, że są urocze
W niedzielę sobie narwalam z Milenka, jak kladlismy siatkę ogłoszeniowa
Nigdy nie mów nigdy 13:18, 30 kwi 2013

Do góry
Ale zmiany! I zakupy! Podglądam czasem Twój ogródek , wszystko już rozkwitło, a u mnie jeszcze tulipany w pączkach , a róże też uwielbiam
Bajkowy ogród Weroniki 13:16, 30 kwi 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)

Moje zakupione dziwolągi bliżej. Llilia niebieska (jakoś podobna do ostróżki) i lilia drzewkowa.

Były też lilie niebieskie inne, a nawet czarne.

I

Bo to chyba jest ostróżka

Drzewko liliowe to nic innego jak lilia orientpet

Ja też mówie, że nic nie kupuje.. i tak coś zawsze przywlokę.... a teraz koniec przerwy...
Kwitną ci floksy??? Bo poznaję się, że tylko 2 stronki w tył zajrzałam..
Znowu na wsi 13:11, 30 kwi 2013

Do góry
Ślimaki chyba przywędrowały ze mną ze starego ogrodu . Są duże i małe. Na szczęście nie widziałam jeszcze takiego gołego pomrowa. I oby nie zobaczyć.

Szkielet ogrodu to już chyba mam. Część jeszcze w donicach. Trzeba zbierać się do ogrodu. Dzisiaj w pierwszej kolejności drzwi balkonowe doczekały się umycia. Trochę przeszkadza mi takie maleństwo (dorasta u nas, ma iść do mojego ojca)

Majka vel Klopsik vel Krecik pozdrawia.
Ogródek Anity 12:55, 30 kwi 2013

Do góry
Miało padać a ....
Mój 4 arowy azyl... 12:47, 30 kwi 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Miłek

Mój miłek od Bogdzi w tym roku nie kwitnie, ale przyrasta w zielonej masie......

I nie zazdrość podkarpacia.. mamy ciepło to fakt, ale za szybko wszytko przekwita
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:42, 30 kwi 2013

Do góry
Martuś, zadzwonię do Ciebie popołudniu, mam problemy z telefonem niestety Tak to jest jak się go spuszcza ze schodów
Sobota będzie nasza

Moje śliwy wiśniowe nareszcie zaczynają kwitnąć - nie mogę się napatrzeć Jeszcze dzień-dwa i będą oblepione kwieciem!!

ogrodoweimpresjejolki 12:35, 30 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jolus współczuje tej wizyty u dentysty , ja nadal się dentysty boję bo też nieźle sie nacierpiałam, teraz to oni już lepiej wyuczeni ale kiedyś...

Kontrola u dentysty - sadysty wypadła dobrze i usłyszałam: do poniedziałku pani Jolu

więc może popołudnie na działce
a na razie " balkonowe bratkowo"

Zapraszam na balkon 12:33, 30 kwi 2013

Do góry
Zapomniałam pokazać, ze bratkowo ma się dobrze

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:31, 30 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Nie mam czasu... ale dla Ciebie przywlekłam Heniusia z żagwinem...

Była kiedyś taka piosenka Brathanków o Heńku właśnie, cyt: "nawet psy się w budach kryją, kiedy widzą Heńka..." ale to nie o Twoim Heńku, Ania. Twój Heniuś przecudnej urody jest!
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:30, 30 kwi 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Robercie, ja jestem jeszcze większym laikiem- nie znam tego krzewu,ale ciekawie wygląda. pokaż go w pełnej krasie.Latem.

Haniu... Jego krasa jest zimą i jesienią
Wpadłam Ci przesłać trochę ciepełka..... znad Morza Czarnego Bo tak jak wyliczył Zbyszek.. do Morza Czarnego mamy tyle samo w linii prostej co nad Bałtyk
Wszyscy dają Ci kolorki, wiec nie będę gorsza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies