Ewo bukom kazda gleba pasuje, czy kwaśna czy zasadowa robiłam ściągę co mogę z tego samego wieeelkiego 10 kg worka posypać dolomitem I tak wolę azofoskę lub florovit do tego typu roślin - młodziutkich drzewek, bo po co potem drzewa??? Tylko żywopłoty
Uff, udało się, kilka dni nie moglam wejść do Ciebie, Marzenko, już myslałam, że coś przeskrobałam i taka kara no to biegnę sobie poczytać, żeby być na bieżąco pozdrawiam
Moja rodgersja rośnie pod brzozą w osłoniętym miejscu, rośnie lepiej niż w nasłonecznionym miejscu. Posadż ją zatem w miejscu gdzie będzie lekko ocieniona i proponuję podsadzić ją czymś zimozielonym, bo póżną jesienią aż do maja miejsce gdzie rosnie jest łyse...
No i ostrzegam wiosenne przymrozki ją niszczą, w ubiegłym roku 2x padała i odrastała.... W tym roku wyszła póżno z ziemi i nie zmarzla.... Kto wie co nas jeszcze czeka w tym roku
Łosiu ja do mojej gliny standardowo dodawałam pisaku + torf. Nie jestem specjalistą od gleby... Jak słabo rośnie nawożę.... Najgorsza jest glina...
Dla ciebie dzisiejsze fotki - rodgersja kasztanowcolistna
z cienistego miejsca