Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 20:05, 23 kwi 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
To ci współczuje znam ten zapach od kotów
Liliowo i kolorowo:) 20:04, 23 kwi 2013

Do góry
Spóźnione gratulacje na 100
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:04, 23 kwi 2013

Do góry
Kwitnie nadal........
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:03, 23 kwi 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Piękna wiosna
Tulipanki z białym obrzeżeniem na listkach urocze
Pozdrawiam

Witam Aniu

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:02, 23 kwi 2013

Do góry
Hiacyntowo cd

A to nasadzenia jesienne i takie kiepskie te hiacynty

Ogródek na trzy lata 20:02, 23 kwi 2013

Do góry
EwaG napisał(a)

Co do zdjęcia z magnolią to się lekko wymądrze. Ja, gdyby można było, to przesunęłabym miejsce z którego robiłaś zdjęcie nieco w lewo. tak aby uniknąć bałaganu na pierwszym planie (płot?) i zbędnych przedmiotów na drugim (lampa, budka dla ptaków) oraz lekko "wyprostowała" śliwę. Były by trzy plany magnolia, śliwa i góry w tle. A tak wogóle to zdjęcie mi się podoba. Lekko "wyczyścić" przez kadrowanie

Pozdrowienia z Wa-wy

Autorytetem nie jestem, ale mi się podoba takie jakie jest, z płotem i tymi dodatkami z prawej strony, może dlatego, że nie jest dla mnie istotna symetria, równe piony, wolę bardziej spontaniczne, no i dlatego właśnie, że ten układ sprawia wrażenie głębi w którą można z prawej strony wbiec. Co człowiek to punkt widzenia : )
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:01, 23 kwi 2013

Do góry
Hiacyntowo.. ależ pachnie

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:59, 23 kwi 2013

Do góry
malkul napisał(a)
aniu u mnie szaforlo dopiero wyłażą hiacynty kwitną) nie mam nawet kiedy obfocić

Aniu podziękować przylazłam::strasznie się cieszę napisałam priv

Się ucieszysz jak to będzie to Bo wcale nie jestem pewna co kopałam.... wszytko sie pomieszało przy demolce
A to przesadzone prymulki i piwonie.. mam nadzieję, że piwonie po przenosinach zakwitną, bo jak nie to sie zapłaczę

Tak wygląda jedna z rabat trawiastych... o tej porze roku jest pusto...... krokusy przekwitły, narcyze zaczynaja, a tulipany będą potem, potem będą też czosnki i szachownice.. irysy i lilie i liliowce a na koniec trafki i hortensje....

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:55, 23 kwi 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Aniu piękną rabate zrobiłaś o bólu pleców mi ani nie mów ledwo do domu przyszłam,
nie wiem czemu się wszystko chce zrobić przecież jutro też jest dzień pozdrawiam

Bo ogrodnictwo to taki rodzaj sado-maso Innego wytłumaczenie nie ma

I takie tam

Moje Takie Tam w Ogródku 19:53, 23 kwi 2013

Do góry
tyły
było tak

jest

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:51, 23 kwi 2013

Do góry
Nowe Tulipankowa

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:50, 23 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Kochani... łapki mam auć, auć.... przesadzanie róż to głupi pomysł....
Kości moje i mięśnie też mówią, że taka porcja ruchu to za dużo jak na jedne dzień....
Za to dziś zajechałam do ogrodniczego.... kupiłam kurczaka czyli Mrikena i kilka żurawek.... wykopałam chabazia i zamieniłam go kulką baksika i żurawkami.. niestety deszcz mnie wygonił .. i nie skończyłam
Było tak... wyciepałam tego iglaka..

A będzie tak.. cis do przesadzenia.. kształ rabaty do korekty.. zastanwaiam sie nad berberysami czy też nie wyautować ich gdzie indziej... co Wy na to ???

Aniu piękną rabate zrobiłaś o bólu pleców mi ani nie mów ledwo do domu przyszłam,
nie wiem czemu się wszystko chce zrobić przecież jutro też jest dzień pozdrawiam

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:49, 23 kwi 2013

Do góry
Za to forsycja Maluch pokazała w tym roku kwiaty... w ilości oszałamiającej.. jak na razie to pierwsze jej kwiaty o kilku lat.. całe 5 szt

Za to magnolie będą kwiatów miały duzo Różowe też już pękają.... żółta jeszcze nie ..

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:46, 23 kwi 2013

Do góry
I trochę obrazków, ale było pózno i już fotki kiepskie.. szafirki zaczynają kwitnąć

Sasanka..

Szachownica

Forsycja... rok temu strajkowałą, a w tym się poprawiła..
Igiełkowy ogródeczek 19:46, 23 kwi 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Na zdjęciach wyglądają lepiej, od góry wiele jest lekko podmarzniętych, ale i tak będę ciachać, więc powinno być ok- niektóre już posadzone:

A te jeszcze czekają i chyba mi zabraknie, a raczej na pewno:

Gosiu ładne sadzonki to ty to sama wsadziłaś czy z pomocą M
czy te kamykiz rabaty i włóknine będziesz usuwać czy tylko do sadzenie uchyliłaś
pytam bo tak ładnie było
Księżycowy Ogród... 19:44, 23 kwi 2013

Do góry
Zapomniałam dodać, że podczas mojej nieobecności do grona psotów dłączył Bąbelek! Jest kotem, który uciekł śmierci sprzed nosa, jako kilkunastodniowe kocię prawie już nie żyjące został znaleziony w Gdyńskiej stoczni, z pomocą dobrych ludzi udało mu się wrócić do zdrowia. Dziś mieszka z nami. Jest kotem żyjącym na 200%, jakby jutra miało nie być!
Tak więc nie zdziwcie się gdy czarny kot będzie się przwijal na zdjęciach, ale bez obaw nawet jesli przebiegnie Wam drogę to najszcześliwszy czarny kot świata!
Moje Takie Tam w Ogródku 19:44, 23 kwi 2013

Do góry
Teraz brzózki
było tak

jest tak
nie wiem gdzie ulokować modrzew, muszę ją gdzieś wywalić, mają jeszcze dojść trawy i hosty lub coś innego

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:43, 23 kwi 2013

Do góry
Kochani... łapki mam auć, auć.... przesadzanie róż to głupi pomysł....
Kości moje i mięśnie też mówią, że taka porcja ruchu to za dużo jak na jedne dzień....
Za to dziś zajechałam do ogrodniczego.... kupiłam kurczaka czyli Mrikena i kilka żurawek.... wykopałam chabazia i zamieniłam go kulką baksika i żurawkami.. niestety deszcz mnie wygonił .. i nie skończyłam
Było tak... wyciepałam tego iglaka..

A będzie tak.. cis do przesadzenia.. kształ rabaty do korekty.. zastanwaiam sie nad berberysami czy też nie wyautować ich gdzie indziej... co Wy na to ???

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 19:42, 23 kwi 2013

Do góry
Bratki w koszyczku...

i bratki w żwirku

i mam 2 żonkile
Moje Takie Tam w Ogródku 19:39, 23 kwi 2013

Do góry
A więc tak....
rabatka na buksiki

przed

po (zostało jeszcze kilka roślinek do wykopania) ale to już "pikuś"

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies