Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Beskidzkie marzenie 08:31, 24 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja nie miałam żadnej siewki. Gdyby nie to, ze na zimę wzięłam do domu 4 roślinki i pobierałam sadzonki, w tym roku bym werbeny nie miała ...

Iwonko nie strasz ; pozwolisz ze bede sie trzymac wersji bardziej optymistycznej.

Powiem ci ze mialam nasionka od Madzenki i wysiewalam w domu; niestety nic nie zeszlo.
Na wiosne sypnelam do gruntu co zostalo i zeszla jedna sztuka
Ogród Babci Jasi 07:44, 24 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wszystkiego dobrego dla Babci Jasi. Cierpliwości dla ciebie. Teraz może nie wiesz, ale najbardziej będziesz wspominać te chwile opieki.
Danuś, posadź babci jeszcze teraz kilka begonii. Będzie się cieszyć. Do mrozów jeszcze pobędą

Moja mama, jak leżała przykuta do łóżka dostała od nas prymulki w skrzyneczkę. W pokoju na parapecie, bo za okno już nie miała sił patrzeć. I było jej miło
Firankę odsuwałam i sobie patrzyła na kolorowe kwiatki

Też tak robiłam, przynosiłam mamie bratki, które pięknie pachniały. Dawałam powąchać. Wnosiłam doniczki z wiosennymi kompozycjami do domu. Dużo kolorów. Wnosiły radość. Do wczoraj

Moja babunia ma 92 lata, podobna do Twojej Mamy. W formie dzięki ogródkowi- warzywom i chwastom pod pełną kontrolą. Ogród to życie.

Zdrówka dla Mamy i dla Ciebie. Mimo, że ogród Babci Jasi to widać rękę Danusi Ściskam ciepło obie Damy.
Beskidzkie marzenie 07:20, 24 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja nie miałam żadnej siewki. Gdyby nie to, ze na zimę wzięłam do domu 4 roślinki i pobierałam sadzonki, w tym roku bym werbeny nie miała ...

o kurcze
to dziwne, bo ona naprawdę rozsiewa się jak chwast
Ogród Babci Jasi 01:36, 24 sie 2016

Do góry
Wszystkiego dobrego dla Babci Jasi. Cierpliwości dla ciebie. Teraz może nie wiesz, ale najbardziej będziesz wspominać te chwile opieki.
Danuś, posadź babci jeszcze teraz kilka begonii. Będzie się cieszyć. Do mrozów jeszcze pobędą

Moja mama, jak leżała przykuta do łóżka dostała od nas prymulki w skrzyneczkę. W pokoju na parapecie, bo za okno już nie miała sił patrzeć. I było jej miło
Firankę odsuwałam i sobie patrzyła na kolorowe kwiatki
Beskidzkie marzenie 00:26, 24 sie 2016

Do góry
admete napisał(a)
...

a werbena jak już zagościła w ogrodzie nawet jedna sztuka to juz powinnaś mieć ją dożywotnio , ja dostałam kilkanaście sadzonek rok temu od Marty i gdyby nie zakładanie kropelkowego przez panów z wielkimi buciorami to miałabym busz

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 00:20, 24 sie 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Tak to już jest nad tym naszym morzem...
My dziś cały dzień plażing
Polskie morze piękne jest

Następna artystka
I jak tu nie wzdychać do takich fotek?
Martuś, pięknie
Ogródek Iwony II 00:18, 24 sie 2016

Do góry
Martuś, no jakoś tak wychodzi
Kiedyś zaczęłam czytać mój pierwszy wątek i się zdziwiłam, jak ja to wszystko napisałam , hi, hi

Vanilki na dobranoc. Czekam na zwrot aparatu z naprawy ...

Ogródek Iwony II 00:13, 24 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

... Zabrakło mi jednej sadzonki szałwii, ale sobie przypomniałam, ze za płotem mi się wysiała, więc poleciałam na pole i ja wykopałam. Niesamowite, jak piękną siewkę znalazłam
...
Hihi, rozbawiło mnie to Lubię czytać Twoje relacje ogrodowych (i nie tylko) wydarzeń
Ale chyba już to kiedyś mówiłam
Pozdrówka!
Ogródek Iwony II 23:56, 23 sie 2016

Do góry
Zaczyna kwitnąć po raz drugi New Dawn:

Ma pełno pąków ...

Ogródek Iwony II 23:53, 23 sie 2016

Do góry
Dziś te gladiole powędrowały do wazonu. Jedna się złamała, a dwie poszły z nią dla towarzystwa. Dostałam kilka cebulek wiosną od sąsiadki. Taka mieszanka kolorystyczna. Bardzo ładna mieszanka

Ogródek Iwony II 23:50, 23 sie 2016

Do góry
W zeszłym roku z patyczków rozmnażałam kilka hortensji. Udało się taką kwadratową rozmnożyć. Nie wiem, jak się nazywa, ale kwiaty ma w kwadraty. I miała się kłaść, a ładnie rośnie w górę ...

Kwiatki się rozwiną. Jakaś spóźniona jest
Ogródek Iwony II 23:46, 23 sie 2016

Do góry
iwka napisał(a)
te są super chyba, sama kiedyś chciałam kupić szefowa ma fajne

No właśnie coś takiego by się przydało. Te dwuręczne ładnie tną żywopłot, a przy kulkach się nimi męczę. Ale jakoś daję radę ... na razie
Ogródek Iwony II 23:42, 23 sie 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Iwonko jutro dopiero postaram się z tym cięciem, dziś nie dotarłam ale do książki

Łucjo, spokojnie, jak będziesz miała czas
Każdy ostatnio zabiegany, ja staram się ogarnąć w ogrodzie, zostało mi kilka wolnych dni
... dziś wpadłam do szkoły zobaczyć, co słychać i z dziewczynami z administracji się zasiedziałam
Potem zrobiłam obiad, a potem do ogrodu. Miałam znowu gościa i znowu pogadałyśmy, hi, hi, a potem po ciemku perovską sadziłam, żeby już mieć z głowy
Jutro zobaczę, jak wyszło
Brakuje słońca, by móc ocenić efekt ...

Ogródek Iwony II 23:37, 23 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Beatko, tniesz dwiema rękami?
Takie do jednej ręki bym chciała
http://ws2-media3.tchibo-content.de/newmedia/seo/e4e2206b1b0dc9e0/.jpg
te są super chyba, sama kiedyś chciałam kupić szefowa ma fajne
Ogródek Iwony II 23:35, 23 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Czyżbym przegapiła nazwę tej róży?

Tak Reniu, była podpisana przez Gosię
Cream Abudance
Ogródek Iwony II 23:32, 23 sie 2016

Do góry
Joku napisał(a)

Wcale się nie dziwię że trudno było wybrać tylko 4 zdjęcia. Ja bym nie potrafiła. Na tym zdjęciu pokazałaś jak pięknie ogród wkomponował się w otaczający krajobraz.
Przy okazji pozdrawiam Ewę. Też miałam okazję ją poznać u Was na spotkaniu. Ewa, może chociaż wizytówkę założysz?

Fajnie, jak się ma krajobraz zapożyczony. Robi dobrą robotę. U mnie z każdej strony widać domy... Niestety ...
Ogródek Iwony II 23:31, 23 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu, to jest rabatowa róża, zerknij na opis we F...
To też zależy od warunków, rodzaju gleby, ogrodu ...
Śliczna jest. Gosia opowiadała, ze kwitnie cały czas. Szkoda, ze jeszcze nie zdecydowałam się na miejsce dla następnych róż. Potrzebuję coś jasnego i waham się między tymi różami i Vanilkami. I sama nie wiem ...
Po tym sezonie kilka róż cierpi na plamistość. Takich róż nie lubię niestety ... I wtedy sobie myślę, że hortensje są mniej problemowe. Ale kiedy róże zaczynają kwitnąć, oddałabym każdy kawałek wolnego miejsca dla tych kwiatów. Niestety miejsce się kończy ...

Czyżbym przegapila nazwę tej róży?
Ogródek Iwony II 23:30, 23 sie 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)

Może ja cos od siebie. Miałam okazję pracować tymi nożycami i jak to F fajne, ale do czasu, gdy nie zobaczyłam i nie kupiłam tych http://www.bimex.pl/product-pol-44503-FISKARS-DZWIGNIOWE-NOZYCE-DO-ZYWOPLOTU.html NOżyce dźwigniowe są rewelacyjne! Wszystkie moje kule tnę nimi. Ja kupiłam w C razem z takimi małymi do kompletu. Jestem bardzo zadowolona.

Beatko, tniesz dwiema rękami?
Takie do jednej ręki bym chciała
http://ws2-media3.tchibo-content.de/newmedia/seo/e4e2206b1b0dc9e0/.jpg
Ogródek Iwony II 23:26, 23 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A nożyce mam takie: http://www.agito.pl/fiskars-nozyce-do-zywoplotu-hs92-1001563-114770/pd/DXJ6SBBBM/?ref=similar-exp_center-1_1&recid=is77epxu-6gobzxcs4ak-C.c17_a185.S.SIMILAR-0cw331n

Reniu, mam podobne, tylko innej firmy. Tnę nimi żywopłot, ale trzeba je trzymać dwoma rękami. I to mi nie odpowiada przy precyzyjnym cięciu małych kulek. Musze szukać zatem dalej takich, co w jednej ręce można trzymać i ciąć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies