Też tak robiłam, przynosiłam mamie bratki, które pięknie pachniały. Dawałam powąchać. Wnosiłam doniczki z wiosennymi kompozycjami do domu. Dużo kolorów. Wnosiły radość. Do wczoraj
Moja babunia ma 92 lata, podobna do Twojej Mamy. W formie dzięki ogródkowi- warzywom i chwastom pod pełną kontrolą. Ogród to życie.
Zdrówka dla Mamy i dla Ciebie. Mimo, że ogród Babci Jasi to widać rękę Danusi Ściskam ciepło obie Damy.
Wszystkiego dobrego dla Babci Jasi. Cierpliwości dla ciebie. Teraz może nie wiesz, ale najbardziej będziesz wspominać te chwile opieki.
Danuś, posadź babci jeszcze teraz kilka begonii. Będzie się cieszyć. Do mrozów jeszcze pobędą
Moja mama, jak leżała przykuta do łóżka dostała od nas prymulki w skrzyneczkę. W pokoju na parapecie, bo za okno już nie miała sił patrzeć. I było jej miło
Firankę odsuwałam i sobie patrzyła na kolorowe kwiatki
Dziś te gladiole powędrowały do wazonu. Jedna się złamała, a dwie poszły z nią dla towarzystwa. Dostałam kilka cebulek wiosną od sąsiadki. Taka mieszanka kolorystyczna. Bardzo ładna mieszanka
W zeszłym roku z patyczków rozmnażałam kilka hortensji. Udało się taką kwadratową rozmnożyć. Nie wiem, jak się nazywa, ale kwiaty ma w kwadraty. I miała się kłaść, a ładnie rośnie w górę ...
Kwiatki się rozwiną. Jakaś spóźniona jest
Łucjo, spokojnie, jak będziesz miała czas
Każdy ostatnio zabiegany, ja staram się ogarnąć w ogrodzie, zostało mi kilka wolnych dni
... dziś wpadłam do szkoły zobaczyć, co słychać i z dziewczynami z administracji się zasiedziałam
Potem zrobiłam obiad, a potem do ogrodu. Miałam znowu gościa i znowu pogadałyśmy, hi, hi, a potem po ciemku perovską sadziłam, żeby już mieć z głowy
Jutro zobaczę, jak wyszło
Brakuje słońca, by móc ocenić efekt ...
Reniu, mam podobne, tylko innej firmy. Tnę nimi żywopłot, ale trzeba je trzymać dwoma rękami. I to mi nie odpowiada przy precyzyjnym cięciu małych kulek. Musze szukać zatem dalej takich, co w jednej ręce można trzymać i ciąć