Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 16:12, 09 kwi 2017

Do góry
Filomena napisał(a)
Stawiam na bodziszki.
U mnie magnolia Alexandrina też ma nieliczne kwiaty denerwuje mnie to bardzo bo inne sprawują się bez zarzutu.
Witam Renato wiosennie

Witam, witam
Mi też przypomina to bodziszki, ale dziwna sprawa.
Zdjęcie z dziś... Mam chyba pięć takich kęp. Oj, kiepsko z moją pamięcią

Kosolkowa Pasja 11:57, 09 kwi 2017

Do góry
Moja magnolia padla. Od kolegow dostalam Alexandrine a sama kupilam moja wymarzona Susan Mam nadzieje ze im sie uda..

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:38, 09 kwi 2017

Do góry
Stawiam na bodziszki.
U mnie magnolia Alexandrina też ma nieliczne kwiaty denerwuje mnie to bardzo bo inne sprawują się bez zarzutu.
Witam Renato wiosennie
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 09:51, 09 kwi 2017

Do góry
Piękna ta twoja magnolia i jaka duża .
Miłkowo - sezon 2016-2022 23:52, 08 kwi 2017

Do góry
Irenko często jestem w Twoim ogrodzie i się zachwycam rozmachem i ogromem roślin, ogród zachwyca
Moja magnolia to gwiazdzista Stellata.
Pozdrawiam.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 23:41, 08 kwi 2017

Do góry
Hej Izabelo Mówiłem że się zjawię i jestem
Przeleciałem strony iiiiiiiiii... i magnolia którą widziałaś CUDNA - jak z raju Ptaszek - no cóż ... zebrało mu się na wiosenne amory to musiał się chłopak umyć

A owieczki... zawsze się mi micha cieszy jak widzę kozy, owce, krowy itd. a więc SUPER
Ogród w Tarnowie 23:23, 08 kwi 2017

Do góry
agata19762 napisał(a)
Fajne masz te schody. Magnolia cudowna.
Zaglądam zawsze za Twoim ogrodem przejeżdżając przez T. Na żywo dech musi zapierać.

Pozdrawiam cieplutko.
Oszczędzaj nogę.

Bardzo dziękuję że się podoba.
Myślę że przejeżdżając kiedyś się zobaczymy, zapraszam
Również pozdrawiam.
Ogród w Tarnowie 23:17, 08 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)
To chyba magnolia Leonard Messel, cudo masz, pozdrawiam Rysiu, noga w gipsie, to byl klopot, zdrowkażyczę.

Irenko to magnolia gwiazdzista Stellata.
Dziękuję za życzenia i również pozdrawiam.
Basia - Mój Świat 22:15, 08 kwi 2017

Do góry
Czosnki pieknie rosną ale niestety nie wiem jaki

Bergenia takiej szansy nie miała, zjadł ją pies

Magnolia coraz blizej
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 20:48, 08 kwi 2017

Do góry
Msazalka18 napisał(a)
na frontowej ładniutko się robi bukszpany magnolia tylko czekać aż trawki ruszą
ładniutkie trzmielinki moje zjadły sarny chyba im smakowały

Brakuje jeszcze wykończenia....przed komunią chcę ogarnac kamyczki...Potem niech rośnie...
Trzmielinki po prostu mnie wołały...na poczatku sie opieralam ale popytalam dziewczyn ..i są

Nasza przydomowa sarna ostatnio źle skończyła. ..mam nadzieje, że to samotnica byla...
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 20:32, 08 kwi 2017

Do góry
na frontowej ładniutko się robi bukszpany magnolia tylko czekać aż trawki ruszą
ładniutkie trzmielinki moje zjadły sarny chyba im smakowały
Bawarka 20:30, 08 kwi 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Kasia wiosna u Ciebie przepiękna, też czekam na Twoje i swoje lilie. Dziś dostałam cebule lilii orientalnych, jestem ich bardzo ciekawa. Magnolia jedyna w swoim rodzaju, napawa dumą. Pozdrawiam.

Goniu, z roku na rok mam ich coraz mniej, nie wiem dlaczego I chyba juz nie bede dokupowac...Bede u Ciebie podziwiac
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 17:51, 08 kwi 2017

Do góry
Iza- ptaszki rozkoszne.
A magnolia mnie zniewala. - W tamtym roku jechałam po nią , a przyjechałam z Piruetką Teraz znowu za mną chodzi

A dziś w szkółce widziałam Magnolię BIG DUDE- Kwiaty mutanty. CUdo.
Mój własny kawałek klepiska 15:16, 08 kwi 2017

Do góry
tylko patrzeć jak Magnolia wystrzeli

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 10:34, 08 kwi 2017

Do góry
widać ,że zimno po Twojej czapie
magnolia duża i wydaje mi się ,że pąki widzę?..ale czasami to ja widzę to co chce a nie to co jestd
Ja swoje montany oglądam i nadal nic nie widać ...ale u Ciebie znacznie cieplej niż u mnie to masz szansę
Ogród Małej Mi 2017 08:42, 08 kwi 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Takie listy pilnych rzeczy tylko powodują frustracje. Bo jest to i tak nie do zrobienia.. a jak w głowie układam co pilne, to zawsze o czymś zapomnę i lepiej się czuję,bo jest tego mniej

Zresztą szkoda czasu na pisanie listy.. w tym czasie można coś zrobić.. Pomijam czas na odszukanie w mojej stercie papierów takiej listy... Nienawidzę szukania ...bo to też czas zmarnowany.
I nieliczne cebulowe co trwają od lat..

Bo Ty chyba najbardziej lubisz spontan. I do tego jesteś pracoholikiem. I to Ci sił dodaje. Mnie niestety spontan na dłuższą metę by zabił, wiec muszę mieć konkretny plan żeby z siłami nad wszystkim wydolic. Ale po co się rozdrabniac z naszymi różnicami i tak mamy wspólne to że chcemy żeby było ładnie. Wrzucaj fot jak najwięcej bo u mnie wiosny brakuje. Jakie rośliny masz pod samą magnolia? Bo ja w tym roku wrzuciłam prymulki i przebisniegi, nie wiem czy dobrze.

Hiacynty u Ciebie juz kwitną-zazdroszcze; ) a pamiętasz moją trzmieline pod jablonka? Odradzalas mi i ograniczylam ja do mniejszego fragmentu na zakręcie. I całkiem fajnie wyszło i między nią będę co roku upychac hiacynty- właśnie na nie czekam.

A szafirki mam z później kwitnących.
Ciemierniki masz koniecznie do zgromadzenia są obłędne. Czekam na Twój kolejny spontan
Ogród w Tarnowie 07:58, 08 kwi 2017

Do góry
Fajne masz te schody. Magnolia cudowna.
Zaglądam zawsze za Twoim ogrodem przejeżdżając przez T. Na żywo dech musi zapierać.

Pozdrawiam cieplutko.
Oszczędzaj nogę.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 07:28, 08 kwi 2017

Do góry
Gocha napisał(a)
Kasiu pięknie magnolie się zapowiadają. Ja nie mam jeszcze ani jednej u siebie i ciągle się zbieram żeby kupić. Chciałabym najpierw takie karłowe bardziej- już nawet miejsce robię teraz jednej. Ale ja dopiero kupię w lipcu jakąś bo kupuję u znajomych w szkółce i dopiero wtedy będą mieli ładniejsze sztuki- teraz wszystkie wyprzedali. Tylko nie wiem czy maja jakieś karłowe. Oni niestety nie mają tych nowości. Mam nadzieję że mrozów nie będzie i brzoskwiń będzie w tym roku dużo. Niech pszczółki dobrze się uwijają przy nich. Buziaczki dla Was

Siedzimy jak na drożdżach. Kwitną brzoskwinie, ale te wcześniejsze. Czekamy na pozostałe i zobaczymy. Musimy przeczekać te zapowiadane spadki temperatur. W tamtym roku właśnie kwiecień nam załatwił wszystkie. Mieliśmy tylko jabłka. W tym roku jabłonie sa radykalnie pocięte i owoców będzie mniej i jakby miało nie być brzoskwiń to z sadu nie będzie nic. Dlatego niech ta wiosna nie będzie mroźna

A co do magnolii, to ja po doświadczeniach z moimi na obecną chwilę kupowałabym inne.
Popatrz sobie u Kindzi- ona ma Magnolia Yellow River "Fei Huang"- jest cudna, i u Agani- taka z wielkimi kwiatami (nie wiem jak jej na imie) no i zwykła stara odmiana Aleksandrina. To są moje typy.

No i jeszcze jedna- gwiaździsta, ale ta różowa- też jest przepiękna.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 07:21, 08 kwi 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Magnolia przepięknie się rozwija, będą z niej ludzie

Basiu- pokażę Ci ją na żywo. Dopiero jak ma liscie wygląda na zdrowa, a w fazie pąka kwiatowego tak jak pisałam wyżej coś jej jest.
Ogród w Tarnowie 05:55, 08 kwi 2017

Do góry
To chyba magnolia Leonard Messel, cudo masz, pozdrawiam Rysiu, noga w gipsie, to byl klopot, zdrowkażyczę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies