Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 18:02, 19 kwi 2013

Do góry
Przyszły róże. Na razie stoją na balkonie. Trochę siąpi więc zwilgotnieją. Jutro sadzenie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:36, 19 kwi 2013

Do góry
Sebek, wielkie gratulacje
Wspaniale czuć wygraną i należeć do zwycięzców

To i na 700 gratulki z fotką

Rajski ogród Ani 17:15, 19 kwi 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Wiosenna symbioza
...z życzeniami miłego piątku

Aniu co to? wygląda świetnie
Nigdy nie mów nigdy 17:11, 19 kwi 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Kochana wiosna jak się patrzy
to na ostatnim zdjęciu to agrest? Lilie? Takie duże?
U Ciebie też wszystko przyspieszyło i tulipanek śliczny.
Z robotą brukarską też widzę, że prawie koniec, ale będzie pięknie. Macie pracowity czas.
Kwiatki i rabatki u Elizy 16:49, 19 kwi 2013

Do góry
Dzisiaj pochmurno i troszkę pada. Dla tych którzy jeszcze nie mają miodunki świeżutkie zdjęcie. To jeszcze młoda roślinka, mam nadzieję , że się rozrośnie, jeżeli ktoś ma dużą kępę to proszę wkleić u mnie, popatrzę jaka będzie w przyszłości

Działka wkoło Lubczyka :) 16:49, 19 kwi 2013

Do góry
i już jestem z powrotem oczywiście z nowymi zdobyczami
2x tawuła biała i 2xkrzewuszka

chciałam jeszcze berberysa, ale już wyszły
Ogród do odświeżenia 16:43, 19 kwi 2013

Do góry
Obiecałam, więc coby mnie nikt nie sprał pokazuję swój bałagan....

1. Zlikwidowana pergola z winem, przeniesiona na bok czeka na róże, druga jeszcze nie wkopana

2. pozbyłam się próchniejących pniaków kasztanowca - zrobiło się miejsce na ognisko lub na przenośnego grilla

3. Jałowiec, który rósł przy tarasie został przeniesiony z boku domu i od frontu zasłania pojemniki na deszczówkę ( co tu ukrywać piękne one nie są

4. na koniec wyryłam miejsce gdzie rosły niby płożące, tam ma być żwirek, sporo żwirku

5. wstępnie zrobiłam rabatę, na której rosną Rh po dosianiu trawnika, ją wyreguluję i wysypię korą, za rodkami w rogu ma rosnąć wysoka hortensja, pewnie phantom

Aha no i mój żłobek

To co rośnie i zaczyna się zielenić wrzucę jutro, bo jeszcze ploty dzisiaj dla duszy czekają, a siedzę nadal w ogrodzie
Liliowo i kolorowo:) 16:14, 19 kwi 2013

Do góry
Rozkwita magnolia)
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:12, 19 kwi 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Dzięki Marzence przypomniałam sobie, że mam 3 częściowego boscha i przystrzygłam lawendę poszło migiem, a pomyśleć, że wcześniej męczyłam się przy lawendzie sekatorem, chociaż miałam już boscha ) jakieś zaćmienie chyba miałam

przed

i po

obwódkę też ciachnęłam ta obwódka w tym roku wędruje w inne miejsce a tu będzie żywopłocik z bukszpanu

Mnie też zaćmiło i cięłam ręcznie. JAK SKOŃCZYŁAM ZAUWAŻYŁAM MAGICZNĘ SKRZYNECZKĘ Z NAPISEM BOSCH
Bukszpan (Buxus) - uprawa 16:09, 19 kwi 2013

Do góry
Czy ciąć teraz bukszpany? Posadziłam w zeszłym roku w kwietniu obwódkę i połowa nic nie wypusciła. W środku są zielone a na zewnatrz rude ale nie suche. Co robić? spryskać, czy ciąć i czekać na nowy przyrost?

Tak to wygląda

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:08, 19 kwi 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Pojawiła sie temat u stychaz - Wersja mini mini , zostałam wywołana do tablicy przez moją szanowna Panią Architekt.
I oto - mimo iz po całym dniu ciężkiej tyry- dzielę się tym co mam:

Magnolia zaprojektowała mi przegrode zasłaniającą częściowo warzywnik, wygląda to mniej więcej tak:

Rysunek przegrody do warzywnika. żywopłot grabowy. Jednak chciałabym żeby był sadzony rzadko, i cięty- wtedy będą widoczne jago ramiona, będzie takim 'kandelabrem' jak na rysunku.
Tylko efektu nie będzie zbyt szybko, ale za to zywopłot będzie cieńszy,mniej ciecia i nie wysusza pod soba bardzo. Do tego mozna kupić większe sadzonki grabów.

To ja muszę tutaj wrócić i obejrzeć. Bo ja też mam graby do rozsadzenia jako przegroda.
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:44, 19 kwi 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Nie wiem jak to robisz ale te kwiaty to Ci się same pod obiektyw pchają. I jeszcze: nie powiem o leżeniu ale o tym, że 7 dnia nawet Bóg odpoczął.

Ewa, byczę się już ponad tydzień.. dziś też zaległam i spałam..... nawet nie wiem kiedy mi Kwiatki przekwitają
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 15:44, 19 kwi 2013

Do góry
tulipany posadzone w zeszłym roku - mają pąki, niestety większość tych co miałam zostały zjedzone przez szanowne nornice a inne puszczają listki bez pąka

cytryniec -posadzony w zeszłym roku - ciekawe czy zakwitnie

ta strona też do przerobienia i "dorobienia",ale najpierw muszę skończyć tą zaczętą

chwaścik

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:43, 19 kwi 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Takie różne też mi się podobają, a tulipany botaniczne super! U nas na Pomorzu wolniutko to idzie, a w niedzielną noc jeszcze mrozem straszą!

Hanuś.. u nas lato... krokusy przekwitają Irysy przekwitają.. nawet nie było kiedy się nacieszyć

Hiacynty ..

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:42, 19 kwi 2013

Do góry
Szatan nie żaba ....

I spokojna partnerka..

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:39, 19 kwi 2013

Do góry
Dzisiejsze obserwacje prowadziłam w mojej kałuży.... i melduję, że moje żaby są szalone. Tzn jedna jest spokojna, a druga to prawdziwy antychryst... pływa sobie po oczku i patrzy gdzie są karasie... dopływa do karasia, łąpie za płetwę i pogania wiśta wio- płyniemy...... Żabie ta zabawa sie podoba ale moim rybom już mniej...

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 15:33, 19 kwi 2013

Do góry

rozchodnik szybko pnie się do góry

różę którą C dostała w doniczce (niziutka była) przesadziłam do ogrodu ,wcale nie jest niziutka i do tego przetrwała zimę
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 15:26, 19 kwi 2013

Do góry
szachownica - chyba? przesadzałam w zeszłym roku i nie jestem pewna

zakwitł ciemiernik

lilie zazieleniły się i wyciągają łebki do słonka

cebulica

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:22, 19 kwi 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Gosia gdyby jeszcze chciały tak długo żyć jak krasnale

skromne pozostałości wrzośców nabierają formy

Moje mają suche te kwiatki , chyba przemarzły ale łodyszki są zielone...co mam z nimi zrobić, przyciąć te suche kwiaty czy tak zostawić?
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:20, 19 kwi 2013

Do góry
I takie różne

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies