A teraz to co dzisiaj udało mi się zrobic u siebie w ogrodzie.
Posadziłam w końcu wszystkie rosliny, jakie chciałam na kaskadzie. Sadzonki sa jeszcze małe, przycięcia wymagają jeszcze te dwa jałowce i lawenda. Dosadzę jakieś kwiaty, mam kupione floksy, o reszcie pomyślę później, bo nie jestem jeszcze zdecydowana co to miałoby być.
Czekam teraz na pogodę i pomysł na "balkon" przy strumyku Moało być wrzosowisko ale jak poczytałam że wrzosy szybko łapią choroby grzybowe to jakoś mi się odechciało. Teraz pomalutku planuję posadzić tam Klon plus jasne berberysy a to wszystko na tle pęcherznic - co wy na to? Jak macie jakieś pomysły to ja chętnie posłucham
Deszczyk pada więc siadam przed kompem i produkuję się Najpierw nadrobiłam zaległości ( na razie jestem chyba na bieżąco) poczytałam trochę odwiedziłam kilka ogrodów Teraz mam czas żeby pokazać Wam moje wczorajsze zakupy
Bukszpan Elegantisima a tego na drugim zdjęciu nazwy nie pamiętam
Rośliny posadzone. Brakuje tylko jakiś kwiatowych akcentów. Pojawią się pewnie floksy. Może jeszcze coś, ale na razie to wszystko co chciałam tu zrobić. Pozostaje tylko czekać, aż rośliny podrosną. Wtedy dopiero będzie widać efekt.
Kasiek, jesli tylko chcesz odmianę Carnosa moge Ci wysłać każdą ilość !
Do ukorzenienia, albo ukorzeniona. Mam jej tyle, że już nie wiem gdzie ja sadzić.
Inne odmiany na razie w fazie rozwoju.
Jedna z moich
I mój hojowy żłobek
Po koleji - Bella, Multiflora, Lacunosa, Flavida, a Kroton do kompozycji