Jeszcze takie tam cukiereczki
Ciekawe czy Ambrowiec mnie w tym roku zaskoczy kolorami
Moim zdaniem fajnie się zgrał zebrinus z hortensją i jeżówkami
a werbena z vanilką i perovskią
Małe porównanie różanki.
Maj 2022
Sierpień 2022
Trochę się jej przytyło Muszę dokupić jedną różę bo Wiliam nie przeżył i jeden bukszpan też zrobił kaput i mam dziurę do uzupełnienia. Tylko i aż trzy miesiące różnicy.
Pięknie bardzo
Ostatnio sadziłam nowe sadzonki astra Breslau z sadzonki od Ciebie. Bardzo go lubię i większość gości zwraca uwagę na niego.
Ewo, w lipcu dopadłam dalię, którą chciałam mieć- Walzing Mathilda. Teraz ma ze 30 cm, karpy mikre ale 4 szt za to. Myslisz że zakwitnie jeszcze, ma szansę zdążyć? Moge ją chować z doniczką na zimne noce do domu
Moniko ja hortensje podlewam jak widzę że potrzebują wody . W te upały to aż sama się dziwiłam że tak dobrze się trzymają. Od wiosny do teraz podlewałam 3 razy.
Hortensje sadziłam z metr od Serbów ale teraz to już się stykają bo Serby urosły i już dają im fajny cień po południu .
Co do Jeżówek to w tym roku bardzo urosły i nawet myślę o przesadzeniu ich a posadzeniu niższej odmiany bo nie wygląda to dobrze zasłaniają wszystko co za nimi rośnie.
Monika foto zabiorę jak zobaczysz.
Tu początki sadzenia czerwiec 2019r.
Mirka masz bardzo ładne te hortki moje też są na takiej wysokości jak twoje tylko Vanilka jest troszkę wyższa od pozostałych bukietówek. I ty naprawdę ich prawie nie podlewasz? Moje już by tak nie wyglądały bez podlewania naprawdę. W jakiej odległości masz hortki posadzone od Serbów? Te jeżowki to już wogule masz gigantyczne Tak jak już pisałam wcześniej że przy niskim cięciu nie urosną bukietowe nigdy na 2m wys.