Danusiu u Ciebie pięknie, jak zawsze. Mam pytanko - te trzmieliny na pniu przy tarasie, w donicach - stoją u Ciebie tak całą zimę? Czy je wnosisz do garażu? Nie marzną? Otulasz je czymś, donica na styropian itp jeśli zimują na zewnątrz?
Dziekuję!
Karolina
To ostrokrzewy pienne, wnoszę je do garażu, właśnie je przesadziłam do większych donic.
Takie same nawet w gruncie raz mi zmarzły, dlatego mam w donicach.
Na straty przeznaczam 4 kule w donicach, te na froncie i dwie na tarasie w wysokich donicach.
Danuś a słyszałaś jak hakone szeleści??? Jak taka torebka śniadaniowa smugana wiatrem.. (uwielbiam ten dźwięk i zakochałam sie w niej jak tylko wsadziłam do skrzyni na balkonie i zawiał wiatr) - chyba muszę udać się do specjalisty.....
Do laryngologa?
...w sumie od ucha do rozumku już nie daleko hahahah
No to pokaż które straszą, będzie wiadomo, co poprawiać.
jak się cieszę że wpadłaś
na początek straszą ściany sąsiada, i cała ta strona wzdłuż tej ściany i to ok 60 metrów do garażu w oddali który być może będzie pełnił inne funkcje może mieszkalne
na pewno czymś trzeba zasłonić tą ścianę jakimś może bluszczem?
a to do wyjazdu od posadzonej brzózki która jest ok
Danuś a słyszałaś jak hakone szeleści??? Jak taka torebka śniadaniowa smugana wiatrem.. (uwielbiam ten dźwięk i zakochałam sie w niej jak tylko wsadziłam do skrzyni na balkonie i zawiał wiatr) - chyba muszę udać się do specjalisty.....
Danusiu, co to za trzmielina?muszę takiej poszukać do siebie, śliczniutka, nie widziałąm chyba jeszcze takiej albo widziałam a dopiero teraz u Ciebie mi się rzuciła w oczy
Danusiu, co to za trzmielina?muszę takiej poszukać do siebie, śliczniutka, nie widziałąm chyba jeszcze takiej albo widziałam a dopiero teraz u Ciebie mi się rzuciła w oczy
Danusiu kopiłam sprężarkę, ale teraz zastanawiam się jak ją podłączyć do systemu. Mam obok zaworów dodatkowe wejście z wajchą on/off, ale średnica otworu jest duża i nie znalazłam w sklepie przejściówki ze sprężarki na taką średnicę. Czytałam też w necie, że sprężarkę trzeba też podłączyć w najwyższym punkcie do zraszacza tzn wykręcić głowicę i podłączyć sprężarkę. To prawda?
Czy mogę prosić o krótki instruktaż jak przeprowadzić procedurę przygotowania systemu do zimy?
Sprawa z tym nie jest taka oczywista, bo nie wiemy gdzie i jak masz wyprowadzenie z domu.
Zadzwoń na Witka tel, a wtedy poinformujesz o tym. tel. na PW.