Danusiu, co to za trzmielina?muszę takiej poszukać do siebie, śliczniutka, nie widziałąm chyba jeszcze takiej albo widziałam a dopiero teraz u Ciebie mi się rzuciła w oczy
Danusiu kopiłam sprężarkę, ale teraz zastanawiam się jak ją podłączyć do systemu. Mam obok zaworów dodatkowe wejście z wajchą on/off, ale średnica otworu jest duża i nie znalazłam w sklepie przejściówki ze sprężarki na taką średnicę. Czytałam też w necie, że sprężarkę trzeba też podłączyć w najwyższym punkcie do zraszacza tzn wykręcić głowicę i podłączyć sprężarkę. To prawda?
Czy mogę prosić o krótki instruktaż jak przeprowadzić procedurę przygotowania systemu do zimy?
Sprawa z tym nie jest taka oczywista, bo nie wiemy gdzie i jak masz wyprowadzenie z domu.
Zadzwoń na Witka tel, a wtedy poinformujesz o tym. tel. na PW.
No popatrz, a u mnie wiśnie całkiem zielone, jakby lato było.
Mądrze masz w ogródku posadzone. Narazie rzadziej, ale ładnie i po całości.
Irgę potem przycinaj w poziomie i pionie, jak dojdzie do chodnika, stworzy "wałek".
Tak wiem Danusiu, ja też obserwuję te wiśnie i wiem, że u innych jeszcze całkiem zielone. Moje już łyse (podlewałam codziennie), ale może dlatego, że dopiero co posadzone. Zobaczymy .
Co do nasadzeń to staram sie Danusiu ...staram, aby było mądrze, ale wiesz czasami wpadnie jakiś psikus
Wiesz, w Starej Wsi koło Nadarzyna koło mnie są wielkie brabanty, no ogromniaste parę metrów i ukorzenione. Jak świerki moje takie wielkie i coś koło 100 zł. Wielka okazja i ładne dość. Stoi ich koło 10 szt, ale to tylko Brabanty.
Napisałam w wątkach osób z Twoich okolic, może coś wiedzą. A do Tracza jeździsz?, byłam ostatnio, ale Smaragdy były "obgryzione".