Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:28, 01 maj 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
A tymczasem w ogrodzie

Idę coś porobić - i nacieszyć się tulipanami na żywo

Cudny widok
Arboretum w Wojsławicach 22:28, 01 maj 2013

Do góry
Magnolia 'Royal Crown'

Magnolia 'Peppermint Stick'

Magnolia x soulangeana 'San Jose'

Magnolia x soulangena 'Amabilis'

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 22:28, 01 maj 2013

Do góry
Fiołek wonny, wcale nie niebieski tylko fioletowy oczywiście, ale mój aparat widzi go w błękicie

mój ulubiony kwiatek w kratkę

apetyczne tulipany
Działka wkoło Lubczyka :) 22:27, 01 maj 2013

Do góry
Jakoś tak przejrzałam te zdjęcia i ciekawych nie narobiłam, w sumie to nie było czasu! Ale pochwalę się, że zrobiliśmy już te pozostałe z 2 stron ogrodzenia z siatki, podsypaliśmy taras, ściągnęliśmy tego piachu, żeby było miejsce do nawiezienia lepszej ziemi, a jutro już wujek z kuzynem będą wozić nam ziemię
a teraz krótka fotorelacja, jako potwierdzenie dzisiejszych prac:
jedna strona ogrodzenia:

druga strona ogrodzenia i przewieziona na tyły kostka brukowa:

zagruzowany i podsypany taras:

próba przewiezienia szajerka niestety zakończyła się porażką i stoi tam gdzie stał, ale chyba jednak go rozbierzemy!

kuzyn z synkiem równali teren

szkoda, że nie zrobiłam fotki od frontu tego ściągniętego piachu!
i tak to wygląda pokrótce, jeszcze pocieliśmy stemple budowlane na rozpałkę do ogniska, jak dorobię się paleniska powyginałam wszystkie druciki na siatce u góry, żeby był lepszy naciąg, nazrywałam i zalałam pokrzywę na gnojówkę, polatałam z planem i pomierzyłam działeczkę, żeby wiedzieć jak to będzie mniej więcej wyglądało w rzeczywistości i tak zleciał nam cały dzień!
do tego opaliłam sobie policzki
jestem zmęczona, ale szczęśliwa
miłej nocy, ja już chyba robię myk do łóżka-szkoda, że jutro muszę iść do pracy
Mój kawałek raju II 22:24, 01 maj 2013

Do góry
Sylwia jednak przywiozła słońce, dzisiaj było pięknie, ciepło i słonecznie, więc cały prawie dzień spędziłam w ogrodzie, w domku kwitnie róża
zakwitła sangwinaria kanadyjska Multiplex
i trójlist wielkokwiatowy
wczoraj wsadziłam do donic margerytki
rosną jeszcze takie 2 choinki
no i dzisiaj pokazała pierwsze kwiatki brzoskwinia Inka aby tylko nie zmarzły
Arboretum w Wojsławicach 22:24, 01 maj 2013

Do góry
Magnolia x loebneri 'Leonard Messel'

Magnolia 'Pink Glory'

Magnolia 'Full eclipse'

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 22:24, 01 maj 2013

Do góry
Tulipany powolutku się otwierają

Szafirki w pełni

Ślimaków mnóstwo !!! dzieci zrobiły dla nich przedszkole ... na noc poszły już do sąsiada Na szczęście jest tam niezagospodarowana działka.

Ogród na 300 metrach kwadratowych 22:22, 01 maj 2013

Do góry

no niesamowicie, bardzo malownicze zdjęcie Ewo
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 22:22, 01 maj 2013

Do góry
Niebieskie ułudki, baaardzo je lubię

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:22, 01 maj 2013

Do góry
Dzisiejszy dzień był cudny! słoneczny, ciepły, trochę popracowałam, trochę poleżeliśmy na kanapach wystawiając jadaczki do słońca i świętowaliśmy 6 urodziny Frania
Rododendronowy ogród II. 22:21, 01 maj 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Piękny widok. I ten łan narcyzów.
Ale wyczekuję już na święto kwitnących rododendronów.
ogrodoweimpresjejolki 22:20, 01 maj 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Na białą sasankę łakomie patrzę. Muszę uzbroić się w cierpliwość, bo na razie mam ją... ale w doniczce

Z nasion wysiewałaś ? Ciekawe czy łatwo z nasion wyhodować sasankę i czy długo trzeba czekać aż zakwitnie ?

Moje niezapominajki zaczynają kwitnąć a do dnia niezapominajki jeszcze 2 tygodnie... Czy dotrwają?

Arboretum w Wojsławicach 22:19, 01 maj 2013

Do góry
czas na wojsławickie Magnolie

Magnolia 'Spectrum'

Magnolia x soulangeana 'Verbanica'

Magnolia soulangeana 'Sundew'

Magnolia 'cv ?'

Magnolia denudata 'Yellow River'

Magnolia x loebneri 'Powder Puff'

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 22:18, 01 maj 2013

Do góry
niebiesko...

niebieskie niebo...

niebieskie zawilce...

niebieskie cebulice... od kilku lat w ogrodzie, same się rozsiewają

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:17, 01 maj 2013
Do góry
Dajanko, po raz drugi zaczynam - poprzedni mój wpis, prawie już skończony zniknął gdy chciałam wgrać zdjęcie. Ostatnio często pojawia się jakiś "błąd wewnętrzny"... no nic, do Ciebię mogę pisać nawet wielokrotnie
Jestem u Ciebie i widzę jak pracujesz na kolanach, a Moli tylko się przygląda siedząc z boczku. Tak udaje Ci się samej coś zrobić, cieszysz się potem, gdy ogród nabiera kształtu, ale między Twoimi słowami przewija się uczucie zmęczenia i jest go zbyt wiele, nie jest zrównoważony przez odpoczynek, a i bolące stawy i kosteczki same dają już sygnały, że tak nie można. Na razie ja nie mogę realnie Ci pomóc, teraz tylko z daleka mogę wspierać Cię słowem i duchem być gdzieś w pobliżu. Może Dajanko przyjechałabyś do mnie odpocząć, pomyśl o tym. A ja, gdy może przyjadę na kilka dni do Krakowa, w czerwcu, pomogę Ci choć deskę przytrzymać z drugiego końca, gdy trzeba będzie ziemię wyrównać na nową rabatę, albo przekopię choć kawałek ziemi, albo grabkami wyrównam, czy kwiatek podam do zasadzenia, albo choć herbatkę zaparzę? Ja lubiłam zawsze pracować, to mi sprawiało przyjemność, odpoczywam przy tym, zmęczenie mi nie jest obce... a pojęcie co i jak zrobić w domu i wokół niego jakieś też już mam, wiele zrobiłam sama, a i wykształcenie techniczne mi w tym pomaga, bo oprócz mojego pierwszego zawodu, jestem też budowlańcem
Dajanko, pracujesz i pracujesz a jeszcze znajdujesz czas by mnie odwiedzić i śliczne niezapominajki podarować.
Zrobię Ci choć trochę przyjemności kwiatem magnolii? Byłam dziś na spacerze w parku...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:16, 01 maj 2013

Do góry
Ginger napisał(a)

Wydaje mi się ,że Morning light wyglądałby ładnie ,ma ladne wybarwienie które będzie na tle cisów widać i jest delikatny i elegancki pozatym ładnie się przewiesi nad żurawkami i bergeniami.

Ps .mi bardziej podoba się pierwsze ustawienie bergenie +zurawki ... żurawki ładnie rzucają się w oczy i tworzą super plamę koloru . Zielone bergenie jasne żurawki i żywopłocik bukszpanowy ładnie to wygląda na tym zdjęciu

Zdrówka dla Leosia .

tak właśnie posadziłam dzisiaj bergenie i żurawki Zastanawiam się nad morning light, gracillimus i bordowym potworem Madżenki

Leon dzisiaj trochę lepiej z czego baaaardzo się cieszę
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 22:10, 01 maj 2013

Do góry
Moja leszczyna teraz chyba najpiękniejsza

Wiosenne porządki

dwa rodzaje miodunki
Rododendronowy ogród II. 22:10, 01 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)
ROBI SIĘ I NIESIE TRANSPARENT

Jaskółeczka jest powalająca transparent super piękna duża magnoliau mnie dzisiaj piękny ciepły słoneczny dzień, Syla jednak przytargała słońce pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 22:10, 01 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)

Jaskółeczka jest powalająca transparent super piękna duża magnoliau mnie dzisiaj piękny ciepły słoneczny dzień, Syla jednak przytargała słońce pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 22:07, 01 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)

Bardzo mi się podoba , szczególnie ze nie bardzo ma mi sie na życie ale ja myślałam o transparencie pierwszomajowym, no ale ten bardziej mi przypadł do gustu. Buziaczki Aniu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies